"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.8 C
Trikala

«Ραγιαδισμός και κατάντια!» για τη Θεσσαλία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Lightsource bp: Ενεργειακός κολοσσός έρχεται στη Θεσσαλία για να κατασκευάσει φωτοβολταϊκά πάρκα
HVA: Η ολλανδική εταιρεία που θέλει να επενδύσει 1 δισ. στη Θεσσαλία
ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε. 
Η πεδιάδα της Θεσσαλίας (Θεσσαλικός Κάμπος), είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πεδιάδα και σιτοβολώνας της ελληνικής επικράτειας.
Τα σχέδια για τον Θεσσαλικό κάμπο είναι εμφανή.
Δείτε λίγο πιο προσεκτικά τι γράφει η μελέτη:
– 500 εκατ ευρώ η επένδυση, μέχρι 1,5 δις με δανεισμό (για όλη τη Θεσσαλία) με δανεικά από εμάς, δεν τη δίνουμε τζάμπα καλύτερα να φανούμε και λάρτζ?
– Τεράστιες εκτάσεις στην Αγκόλα, πολλαπλάσιες προφανώς της Θεσσαλίας, με 15 εκατ ευρώ ενοίκιο, για 50 χρόνια (ξεπαραδιάστηκαν οι καημένοι).
– Απόδοση κεφαλαίου, 15 με 20% το χρόνο! (δίκαιος καπιταλισμός) – Έχουν τεχνογνωσία από την πρώην Ολλανδική αποικία Ινδονησία ,οι Ολλανδοί, την εμπέδωσαν στην Αγκόλα, Λατινική Αμερική κλπ αποικίες, γιατί όχι και στην Ελλάδα, να γίνουμε επιτέλους γνήσια αποικία!
– Κρατική απόφαση για να υλοποιηθεί το πρότζεκτ (με δημοκρατικά ΜΑΤ) ,γιατί μπορεί κάποιοι χωρικοί μπορεί να αντιδράσουν!
Επενδυτές που εκμεταλλεύονται την καταστροφή του τόπου με τις ευλογίες των κυβερνώντων, εξαιτίας της ανεπάρκειας και ολιγωρίας των οποίων καταστράφηκε η Θεσσαλία.
Οι τελευταίοι λοιπόν, αφού εργαλειοποίησαν αυτή την τεράστια καταστροφή, σπεύδοντας να την αποδώσουν στην κλιματική αλλαγή και εκφοβίζοντας τον πληθυσμό πως θα βρισκόμαστε όλο και πιο συχνά μπροστά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, απεκδυόμενοι των ευθυνών τους για την ανυπαρξία έργων αντιπλημμυρικής υποδομής, “χάρτινων” κατασκευαστικά έργων για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων αλλά και την επένδυση σε επικοινωνιακού χαρακτήρα έργων και όχι αντιπλημμυρικών μετέτρεψαν τον τόπο μας σε εύκολη λεία διαφόρων επενδυτών στους οποίους θα αναγκαστούν να υποκλιθούν οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους την γη μας για τις ανάγκες τις επιβίωσης τους.
Να τελειώνουμε λοιπόν με την γεωργία, την κτηνοτροφία και γενικότερα με τον πρωτογενή τομέα προκειμένου να επενδύσουν οι εκ των έξω ορμώμενοι.
Ν.Γ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για τους πιστούς του Αλλ…., εεε παρντόν, των φωτοβολταϊκών, στη πιο εύφορη γη της Ευρώπης. Αφήστε τα πετρώδη ξεροβούνια μας γυμνά, να αφοδεύουν άνετα τα ζουλάπια.
    ΥΓ. Θα καταστώ βαρετός αλλά: το ότι ο άνθρωπος είναι το πιο έξυπνο είδος στον πλανήτη, το αποφάσισαν οι …άνθρωποι. Τα βόδια, δεν συμμετείχαν στη μάζωξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης