Στο πλευρό των καθαριστριών οι Δάσκαλοι Reviewed by Momizat on . Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων ομόφωνα, εκφράζει τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των καθαριστριών, των σχολειών μας, και κοινοποιεί το ακόλου Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων ομόφωνα, εκφράζει τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των καθαριστριών, των σχολειών μας, και κοινοποιεί το ακόλου Rating: 0

Στο πλευρό των καθαριστριών οι Δάσκαλοι

Στο πλευρό των καθαριστριών οι Δάσκαλοι

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων ομόφωνα, εκφράζει τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των καθαριστριών, των σχολειών μας, και κοινοποιεί το ακόλουθο ψήφισμα:  

katharistries_nosokomeio2

 ΨΗΦΙΣΜΑ – ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ

Το πρόβλημα υγιεινής και καθαριότητας στα σχολεία μας είναι εξαιρετικά σημαντικό και μας αφορά όλους: γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς.

Εμείς, οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, είμαστε αυτές που καθημερινά και μέσα σε αντίξοες συνθήκες  εδώ και πολλά χρόνια αγωνιζόμαστε  ώστε τα σχολεία των παιδιών μας να είναι καθαρά, ώστε οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να λειτουργούν σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον.

Η μεγάλη πλειοψηφία των καθαριστριών απασχολούνται σήμερα με συμβάσεις έργου και  από ανάγκη επιβίωσης έχουν αποδεχθεί μια  χαμηλότατη αμοιβή, η οποία καλύπτει μικρό μόνο μέρος της παρεχόμενης δουλειάς μας!

Ενώ καλύπτουμε  πάγιες και διαρκείς ανάγκες (όπως και οι εργαζόμενες με αορίστου χρόνου σχέση εργασίας), το κράτος μέχρι τώρα μας  θεωρεί εργολάβους καθαρισμού κατ’ αποκοπή και  χωρίς δικαιώματα!

  • Αμειβόμαστε με 33,77 ευρώ μικτά τον μήνα για κάθε αίθουσα διδασκαλίας. Το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών μας  δεν ξεπερνά τα 300 Ευρώ, ασχέτως ωραρίου και με την υποχρέωση να παραδίδουμε  κάθε ημέρα το σχολείο καθαρό και ασφαλές.
  • Δεν έχουμε ούτε το στοιχειώδες δικαίωμα στην άδεια, στην ασθένεια, στη μητρότητα!!
  • Αμειβόμαστε μόνο για τις αίθουσες διδασκαλίας, χωρίς η αμοιβή αυτή να περιλαμβάνει την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων (αυλές, τουαλέτες, διαδρόμους, γραφεία καθηγητών, εργαστήρια, αμφιθέατρα κλπ).
  • Δεν λαμβάνομε όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ούτε δώρο Χριστουγέννων, ούτε δώρο Πάσχα, ούτε  επίδομα άδειας.
  • Το σύνολο σχεδόν των καθαριστριών είναι γυναίκες που στηρίζουν πολύτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες, προστατευόμενα μέλη με ειδικές ανάγκες κλπ.

Κι όμως, παρά τα παραπάνω, η Κυβέρνηση εφέτος αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση της ήδη πενιχρής αμοιβής μας  κατά 10%.  Μείωσε το  κονδύλι  που εντάσσεται στον Προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας και αφορά την καθαριότητα των σχολείων μας.

Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα σχολεία των παιδιών μας και διεκδικούμε:

  • Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα – μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αξιοπρεπείς αμοιβές και κοινωνική ασφάλιση για όλους
  • Να εκδοθεί άμεσα από τα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών Απόφαση για την καθαριότητα των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά 2016-2017 – Να μη μείνουν τα σχολεία χωρίς καθαρισμό
  • Καταβολή του 10% των αποδοχών μας, που αυθαίρετα και χωρίς καμιά λογική μας έχουν υφαρπάξει.
  • Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας

Σας καλούμε να στηρίξετε έμπρακτα των αγώνα μας, εκδίδοντας ψηφίσματα συμπαράστασης.

                              Για το Δ.Σ.                                    

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ψαρράς  Σεραφείμ                                   

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ιωάννα Καρατζούνη            

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή