"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.9 C
Trikala

ΣΥΡΙΖΑ: Η Χαλυβουργία υπεύθυνη για αέρια ρύπανση στον Βόλο – Κατάθεση εγγράφων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στη δημοσιοποίηση εγγράφων που κατατέθηκαν στην Βουλή για την αέρια ρύπανση στον Βόλο, κατά τη διάρκεια συζήτησης ερώτησης που κατέθεσε ο πρώην υπουργός Σωκράτης Φάμελος, προχώρησε η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας για «ένοχη σιωπή», ενώ επίσης επισημαίνει πως «η άποψή μας για το πρόβλημα της αέριας ρύπανσης στην πόλη είναι ότι ευθύνονται πολλοί παράγοντες, από τα συγκεκριμένα έγγραφα όμως, προκύπτουν σημαντικές ευθύνες για την «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ».

Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας έχει ως εξής:

«Πριν λίγες μέρες εκδώσαμε ανακοίνωση με την οποία αναδεικνύαμε το ζήτημα που προέκυψε από την δημοσιοποίηση στην Βουλή, εγγράφων των αρμόδιων οργανισμών που κάνουν περιβαλλοντικούς ελέγχους, και αφορούν το θέμα της αέριας ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και τις κεντρικές ευθύνες της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Παρά την πάροδο τόσων ημερών δεν υπήρξε καμιά απάντηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Αυτή η σιωπή αποτελεί μία ακόμη απόδειξη για τις ευθύνες της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Σήμερα δίνουμε στην τοπική δημοσιότητα τα έγγραφα αυτά που κατατέθηκαν στην Βουλή την 1-2-2021, από τα οποία προκύπτουν σαφείς ευθύνες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την μη ενημέρωση της κοινής γνώμης της περιοχής μας και για την ολιγωρία της σε αυτό το θέμα.

Η άποψή μας για το πρόβλημα της αέριας ρύπανσης στην πόλη είναι ότι ευθύνονται πολλοί παράγοντες, από τα συγκεκριμένα έγγραφα όμως, προκύπτουν σημαντικές ευθύνες για την «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ».

Με την ευκαιρία, απευθύνουμε και πάλι τα παρακάτω ερωτήματα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας:

Τι πρόκειται να κάνει για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των περιβαλλοντικών ελέγχων, την δημοσιοποίηση των πορισμάτων τους και το κυριότερο, την επιβολή κυρώσεων (πρόστιμα), τι πρόκειται να κάνει σχετικά με την λήψη των μέτρων που είναι θεσμικά αρμόδια να πάρει για τον περιορισμό της αέριας ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και τον εντοπισμό των υπεύθυνων για το φαινόμενο της δυσοσμίας που πλήττει την περιοχή μας;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης