Σόιμπλε υπέρ… ΔΝΤ: «Αποφάσεις για μέτρα πρέπει να γίνονται δεκτές και από την αντιπολίτευση» Reviewed by Momizat on .   Σύμφωνος με το αίτημα του ΔΝΤ, ώστε εκτός από την κυβέρνηση, και η αντιπολίτευση να δεσμευτεί για την τήρηση των μέτρων που συμφωνούνται στο πλαίσιο ενός   Σύμφωνος με το αίτημα του ΔΝΤ, ώστε εκτός από την κυβέρνηση, και η αντιπολίτευση να δεσμευτεί για την τήρηση των μέτρων που συμφωνούνται στο πλαίσιο ενός Rating: 0

Σόιμπλε υπέρ… ΔΝΤ: «Αποφάσεις για μέτρα πρέπει να γίνονται δεκτές και από την αντιπολίτευση»

Σόιμπλε υπέρ… ΔΝΤ: «Αποφάσεις για μέτρα πρέπει να γίνονται δεκτές και από την αντιπολίτευση»

 

Σύμφωνος με το αίτημα του ΔΝΤ, ώστε εκτός από την κυβέρνηση, και η αντιπολίτευση να δεσμευτεί για την τήρηση των μέτρων που συμφωνούνται στο πλαίσιο ενός προγράμματος προσαρμογής, εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παρά το γεγονός ότι το ίδιο το Ταμείο διέψευσε ότι ζήτησε κάτι τέτοιο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή», ο Σόιμπλε φέρεται να είπε σε δημοσιογράφους ότι «σε όλες τις περιπτώσεις προγραμμάτων βοήθειας προς κράτη, οι θεσμοί πάντα διαμηνύουν ότι αποφάσεις για μέτρα που αφορούν το μέλλον, θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές και από την αντιπολίτευση, εφόσον υπάρχουν εκλογές στο άμεσο μέλλον. Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο».
 
Παράλλληλα, εξήγησε ότι «θα πρέπει οι αποφάσεις να διατυπωθούν νομοθετικά με τέτοιο τρόπο, ώστε να παραμένουν ανεξάρτητες από τα εκλογικά αποτελέσματα. […] Αυτό έχει γίνει με επιτυχία στο παρελθόν σε άλλα κράτη, αλλά και στην Ελλάδα».
 
Απάντηση ΝΔ: Δεν ψηφίζουμε νέα μέτρα
Πάντως, η ΝΔ απαντώντας στον Σόιμπλε και εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει νέα μέτρα στη Βουλή.
 
Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι «η ΝΔ έχει πάρει θέση στο προσκήνιο για τα μέτρα. Δεν θα τα ψηφίσει».
 
Προσέθεσαν, δε, ότι «τώρα, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει θέση για αυτά που γίνονται στο παρασκήνιο. Και να εξηγήσει γιατί αναζητεί στήριξη από το εξωτερικό για να ψηφιστούν τα μέτρα που, λόγω της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα, ζητούνται από τη χώρα. Ίσως, ο κ. Τσίπρας δεν αισθάνεται τόσο άνετα με την κυβερνητική του πλειοψηφία. Τον διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να τον διευκολύνουμε».

Αφήστε το σχόλιο σας