Τα πάθη της Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Η νεοσύστατη Πνευμ/κή κλινική από τη προηγούμενη διοίκηση, φάνηκε ότι θα έδινε μια ανάσα στη πόλη μας, για όσους συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβ Η νεοσύστατη Πνευμ/κή κλινική από τη προηγούμενη διοίκηση, φάνηκε ότι θα έδινε μια ανάσα στη πόλη μας, για όσους συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβ Rating: 0

Τα πάθη της Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Τρικάλων

Τα πάθη της Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Τρικάλων

Η νεοσύστατη Πνευμ/κή κλινική από τη προηγούμενη διοίκηση, φάνηκε ότι θα έδινε μια ανάσα στη πόλη μας, για όσους συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Τον Αύγουστο του 2016, ο Διευθυντής Πνευμονολόγος με τους ελάχιστους γιατρούς και η προιστάμενη νοσηλεύτρια κατέθεσαν ψυχή για την οργάνωση της κλινικής.

Το νοσηλευτικό προσωπικό εκπαιδεύτηκε στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της κλινικήςκαι στήριξε με ιδιαίτερο ζήλο την εύρυθμη λειτουργία της.Οι ασθενείς με χρόνια ή παροδικά αναπνευστικά προβλήματα έδειξαν εμπιστοσύνη στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για τη γνωμάτευση και τη θεραπεία των προβλημάτων υγείας τους.

Δε κράτησε για πολύ, όμως. Σε λιγότερο από χρόνο, η Προισταμένη απομακρύνθηκε για λόγους που δε θα μάθουμε ποτέ. Η σύγκρουση μεταξύ της διοίκησης και του Διευθυντή Πνευμ/γου, είχε σαν αποτέλεσμα, ο Διευθυντής να καταθέτει τη παραίτησή του στο δεύτερο κιόλας χρόνο.

Η κλινική αποδυναμώνεται από ιατρικό προσωπικό και οι προσπάθειες ενίσχυσης δεν έχουν άμεσα αποτελέσματα.

Για αρκετό διάστημα καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους εναπομείναντες γιατρούς και το λιγοστό νοσηλευτικό προσωπικό να στηρίξουν τη λειτουργία της κλινικής με συνεχείς εφημερίες και εξαντλητικά ωράρια.

Λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία, ενισχύεται το ιατρικό προσωπικό και το τελευταίο εξάμηνο καλύπτεται και η θέση του Διευθυντή.

Οι ανάγκες όμως της πανδημίας οδήγησαν στην απόφαση να κλείσει η Πνευμονολογική κλινική και να μετατραπεί σε τμήμα Covid-19.Τώρα έχουμε γιατρούς και δεν έχουμε κλινική.

Είναι τυχαίο, είναι συγκυρία ή είναι στημένο;;;

Να ακυρώνεται και να καταργείται κάθε τι αξιόλογο και επιτυχημένο στο δημόσιο τομέα;;;

Ματίνα Κούκια πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Τρικάλων

[αλιευθέν από το διαδίκτυο]

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή