Τα πράσινα άλογα της ανάπτυξης και οι Τρικαλέζοι “επενδυτές” Reviewed by Momizat on . Στον αστερισμό των φωτοβολταικών ζεί εσχάτως ο Τρικαλινός κάμπος, με τους ντόπιους "επενδυτές" να φαντασιώνονται ότι ανακάλυψαν το σύγχρονο El Dorado. Οι ημέρες Στον αστερισμό των φωτοβολταικών ζεί εσχάτως ο Τρικαλινός κάμπος, με τους ντόπιους "επενδυτές" να φαντασιώνονται ότι ανακάλυψαν το σύγχρονο El Dorado. Οι ημέρες Rating: 0

Τα πράσινα άλογα της ανάπτυξης και οι Τρικαλέζοι “επενδυτές”

Τα πράσινα άλογα της ανάπτυξης και οι Τρικαλέζοι “επενδυτές”

Στον αστερισμό των φωτοβολταικών ζεί εσχάτως ο Τρικαλινός κάμπος, με τους ντόπιους “επενδυτές” να φαντασιώνονται ότι ανακάλυψαν το σύγχρονο El Dorado.

Οι ημέρες θυμίζουν έντονα την εποχή που κυριαρχούσε στο τόπο μας η φρενίτιδα του χρηματιστηρίου, με σχετικούς και άσχετους να κυνηγούν πια αντί για μετοχές, μια αδειοδότηση για φωτοβολταικό πάρκο.

Έτσι βοσκότοποι και παραγωγικές εκτάσεις γίνονται θυσία στο πυρετό του εύκολου χρήματος, υπονομεύοντας την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας με ακριβή ενέργεια.

Πάντως το σίγουρο είναι, ότι το “πυροτέχνημα” της αλόγιστης πράσινης ανάπτυξης εις βάρος του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, θα το πληρώσει ακριβά ο τόπος. 

Κων. Κουτσονάσιος.

Σχόλια (1)

  • Anagnostis

    ΟΧΙ στο φράγμα Μεσοχώρας, ΟΧΙ στα αιολικά στο βουνά και στις θάλασσες, ΟΧΙ στα φωτοβολταϊκά, ΟΧΙ στο βιοαέριο, ΖΗΤΩ η Πτολεμαϊδα, διότι είμαστε “οικολόγοι”…

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή