Την Κυριακή στο Διαλεχτό η “Γιορτή του Δάσους” Reviewed by Momizat on . Μεγάλη περιβαλλοντική γιορτή πραγματοποιεί την ερχόμενη Κυριακή 26 Απριλίου 2015 ο Δήμος Τρικκαίων. Την εκδήλωση Let’sDoItGreece- την εθελοντική δράση για το πε Μεγάλη περιβαλλοντική γιορτή πραγματοποιεί την ερχόμενη Κυριακή 26 Απριλίου 2015 ο Δήμος Τρικκαίων. Την εκδήλωση Let’sDoItGreece- την εθελοντική δράση για το πε Rating: 0

Την Κυριακή στο Διαλεχτό η “Γιορτή του Δάσους”

Την Κυριακή στο Διαλεχτό η “Γιορτή του Δάσους”

ΑΦΙΣΑ_LETSDOIT2Μεγάλη περιβαλλοντική γιορτή πραγματοποιεί την ερχόμενη Κυριακή 26 Απριλίου 2015 ο Δήμος Τρικκαίων. Την εκδήλωση Let’sDoItGreece- την εθελοντική δράση για το περιβάλλον – ο Δήμος Τρικκαίων τη μετατρέπει σε έναρξη δραστηριοτήτων για τα άλση και τα δάση στην περιφέρειά του. Η αρχή γίνεται με το πλατανόδασος Διαλεχτού, το οποίο, από τις 8.30 το πρωί της Κυριακής θα «φιλοξενήσει» προσωπικό υπηρεσιών του Δήμου, σπουδαστές της ΣΜΥ, Πυροσβέστες, Προσκόπους και Οδηγούς, μαθητές και όποιον θελήσει να μετάσχει σε μια μεγάλη προσπάθεια. Αυτή που, μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση, ωφελεί το δάσος. Καθαρισμός, ζώνες προστασία, κοπή χόρτων, θα είναι μερικές από τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν.
Στόχος είναι η σύζευξη της προστασίας του περιβάλλοντος με τη μάθηση, η έξοδος από την πόλη, η προστασία των αλσών και δασών, η εμφύσηση περιβαλλοντικής συνείδησης. Γι’ αυτό και οι ανάλογες δραστηριότητες θα συνεχιστούν και σε άλλα δάση της περιφέρειας, αφού απαιτείται συνεχής προσπάθεια για την προστασία τους.
Ο Δήμος Τρικκαίων έχει ήδη ρυθμίσει τις σχετικές λεπτομέρειες, προκειμένου η
«γιορτή του δάσους» να αποτελέσει μια προσπάθεια με μοναδικό στόχο, την προστασία του περιβάλλοντος ως πράξη και, κυρίως, ως συνείδηση.

Από το γραφείο Τύπου

Αφήστε το σχόλιο σας