Τους δοκίμασες… Reviewed by Momizat on .   Λάμπρος Ντουρλιός        :      Εκλογές! Κάθεσαι και σκέφτεσαι, προσπαθώντας να απομονώσεις για λίγο το μυαλό σου από τα πολλά προβλήματα και την αγωνία   Λάμπρος Ντουρλιός        :      Εκλογές! Κάθεσαι και σκέφτεσαι, προσπαθώντας να απομονώσεις για λίγο το μυαλό σου από τα πολλά προβλήματα και την αγωνία Rating: 0

Τους δοκίμασες…

Τους δοκίμασες…

 

Λάμπρος Ντουρλιός        :      Εκλογές! Κάθεσαι και σκέφτεσαι, προσπαθώντας να απομονώσεις για λίγο το μυαλό σου από τα πολλά προβλήματα και την αγωνία για την επόμενη μέρα. Όχι, η μνήμη σου δεν σε απατά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αστικών ΜΜΕ να θυμάσαι μόνο ό,τι έγινε σε ορίζοντα λίγων μηνών, και αυτό θολά πάλι.

Θυμάσαι το 2009 το ΠΑΣΟΚ του Γ.Α.Π. ( αλλά και της Γεννηματά, του Βενιζέλου, του Λοβέρδου κ.ά.), να έρχεται με ορμή από ένα διάλλειμα ολίγων ετών στην αντιπολίτευση και να σου θυμίζει ότι είναι η σειρά του πάλι να κυβερνήσει, δημιουργώντας σου τύψεις που τόλμησες να το αμφισβητήσεις το 2004 και υποσχόμενο να σου μοιράσει λεφτά, ενώ την ίδια στιγμή η καπιταλιστική οικονομική κρίση φούντωνε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ετοιμάζοντας βαλίτσες για την Γηραιά Ήπειρο και όλο τον πλανήτη. Αγνόησες τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ για την θύελλα που έρχεται και την ανάγκη αγωνιστικής προετοιμασίας του λαού για να την αποκρούσει, ενώ άκουσες, με συμπάθεια είναι η αλήθεια, τον Τσίπρα , με στεντόρεια φωνή, να λέει ότι θα πιέσει (!) τον Παπανδρέου να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε!

Τελικά λεφτά πράγματι υπήρχαν, με τη διαφορά ότι αυτά αφαιρέθηκαν από την τσέπη τη δική σου για να βγουν αλώβητα από την κρίση τα παραφουσκωμένα θησαυροφυλάκια αυτών που κατέχουν την πραγματική εξουσία (εγχώρια και ξένη πλουτοκρατία λέγονται, αλλά αυτές είναι λέξεις και έννοιες εκτός μόδας…). Μαζί με την ελάφρυνση της τσέπης επιταχύνθηκε και το ξήλωμα των εργασιακών σου δικαιωμάτων, η ξεθεμελίωση της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας, αλλά αυτά ήταν λεπτομέρειες μπροστά στο όραμα και την αγωνία της επαναφοράς της οικονομίας σε ρυθμούς ( καπιταλιστικής φυσικά ) ανάπτυξης.

Κάθεσαι και αναπολείς, σίγουρα όχι ευχάριστα, το 2012, όπου η ΝΔ του Σαμαρά ( αλλά και του Μεϊμαράκη, του Γεωργιάδη, του “τσεκουράτου” Βορίδη κ.ά.) ήταν διατεθειμένη να σου δώσει συγχωροχάρτι για την ατιμία που διέπραξες το 2009, προσπαθώντας να την στείλεις στον κάλαθο των αχρήστων, και να έρθει στην εξουσία σκίζοντας καθημερινά μνημόνια, έχοντας υπογράψει λίγο πριν το δεύτερο από αυτά! Όλα αυτά φυσικά σε αγαστή συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους τους, άσχετα αν αυτοί τα συνέταξαν παρέα με τα άλλα συνεταιράκια τους, το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη.

Φυσικά όλοι , πλην ΚΚΕ, (ακόμα και αυτοί που είτε τα ψήφισαν είτε τα υποστήριξαν) σου υποσχέθηκαν το τέλος των μνημονίων και της λιτότητας, αρκεί να έρθουν στην κυβέρνηση, χωρίς φυσικά να αγγίξουν ούτε τρίχα από αυτούς που, και επέβαλλαν αλλά και επωφελούνταν από την λαίλαπα των ανατροπών, από το αναποδογύρισμα της ζωής σου. Όλοι στη θέση τους και όλοι στον ίδιο τροβά, πλούσιοι και φτωχοί, κεφάλαιο και εργασία, μονοπωλιακοί όμιλοι και μικρομάγαζα. Τους πίστεψες, τιμώρησες αυτούς που, κόντρα στο ρεύμα, τόλμησαν να σου πούνε σταράτα ότι αρνούνται να συμμετάσχουν στην καλλιέργεια ψεύτικων ελπίδων και αυταπατών και την συνακόλουθη σφαγή του ελληνικού λαού, προδίδοντας ιστορία σχεδόν 100 χρόνων αγώνων και θυσιών για μια άλλη, δικαιότερη κοινωνία.

Η συνέχεια γνωστή, τη μνημειώδη δήλωση Σαμαρά προς γερμανό δημοσιογράφο “ουδείς αναμάρτητος” αναφορικά με την παλαιότερη “αντιμνημονιακή” στάση του διαδέχτηκε η εφαρμογή του μνημονίου Νο2, το οποίο είχε υπογράψει η κυβέρνηση Παπαδήμου, σε συγχορδία φυσικά με τους κυβερνητικούς εταίρους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ (τη σημερινή Δημοκρατική Συμπαράταξη, για να μην ξεχνιόμαστε…)

Ξαναθυμάσαι την οργή που ένοιωθες τον προηγούμενο Ιανουάριο, όταν είχες ήδη χάσει τη γη κάτω από τα πόδια σου, όταν αναρωτιόσουν αν ο γκρεμός που σε έχουν ρίξει έχει πάτο. Καλοπροαίρετα έδωσες το χέρι σου σε αυτόν που σου υποσχέθηκε ότι θα σε τραβήξει πάνω χωρίς να πατήσεις γερά ο ίδιος στα πόδια σου, χωρίς να παλέψεις και να ιδρώσεις, εμπιστευόμενος το νέο (φτιαγμένο με παλιά υλικά όμως) και το αριστερό (ασχολίαστο!). Δεν κατάφερες, παρά τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ, να δεις ότι, με το άλλο χέρι, οι χαιρετούρες και οι χαριεντισμοί με τον ΣΕΒ, με τους εκπροσώπους των hedge funds στο Λονδίνο και το Τέξας και με όλο το ευρωπαϊκό κατεστημένο πήγαιναν σύννεφο, το έδαφος ήταν ήδη στρωμένο και η τράπουλα, όπως πάντα στον καπιταλισμό, σημαδεμένη για να καταφέρει να φορτώσει στις πλάτες του ελληνικού λαού ο Σύριζα του Τσίπρα (αλλά και του Λαφαζάνη, της Κωνσταντοπούλου, των Γιάννηδων με ένα ή δύο ν) ένα 3ο “αριστερό” μνημόνιο. Ένα 3ο μνημόνιο το οποίο, για να μην ξεχνιόμαστε, ήρθε για να κάνει παρέα με όλα τα προηγούμενα, τα οποία θα σκίζονταν πανηγυρικά  με ένα νόμο και ένα άρθρο.

Φτάνεις στο σήμερα και νοιώθεις ήδη την μετατροπή της ελπίδας που σου υποσχέθηκαν σε κοφτερή λεπίδα, ενθυμούμενος τον παππού σου που λίγες μέρες πριν εισέπραξε σε δόσεις ακόμη μια πετσοκομμένη σύνταξη. Μια σύνταξη που εσύ ίσως δεν πάρεις ποτέ!

Βλέπεις πλέον πιο καθαρά ότι αυτό το σύστημα που γεννά τις κρίσεις και τη δυστυχία δεν φτιασιδώνεται, έχει σαπίσει και πρέπει να βάλεις πλώρη για να το στείλεις στη χωματερή της ιστορίας. Είναι καιρός πλέον να το τολμήσεις και να εμπιστευτείς αυτό το κόμμα που δεν σου είπε ποτέ ψέματα, αλλά ούτε και σου έκρυψε την αλήθεια για να χαϊδέψει αυτιά, δεν σου υποσχέθηκε εύκολες λύσεις και δεν έσπειρε αυταπάτες για να ψαρέψει ψήφους σε θολά νερά. Αυτό το κόμμα που σε καλεί να εμπιστευτείς πάνω απ’ όλα τη δύναμή σου, να σηκώσεις ψηλά το κεφάλι και να παλέψεις, βάζοντας στην άκρη την απογοήτευση για τις έως τώρα επιλογές σου.

Το κόμμα που σε καλεί να αγωνιστείς για να πάρεις εσύ ο ίδιος την πραγματική εξουσία στα χέρια σου, διώχνοντας από τη θέση τους αυτούς τους λίγους που πίνουν το αίμα των πολλών, στη βάση του επιστημονικά επεξεργασμένου προγράμματός του. Ένα πρόγραμμα που δεν βασίζεται σε αυταπάτες για φιλολαϊκή(!) διαχείριση του καπιταλισμού και των μνημονίων διαρκείας, ένα πρόγραμμα που ο ρεαλισμός του δεν είναι το μοίρασμα της φτώχειας του λαού εντός των τοιχών του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, αλλά έχει για ρεαλισμό το μοίρασμα του απίστευτου πλούτου που παράγεται και μπορεί να παραχθεί σήμερα ανάμεσα στους δημιουργούς του, τους εργαζόμενους, και όχι ανάμεσα σε αυτούς που φιγουράρουν στις ανά τον κόσμο λίστες των εκατομμυριούχων.

Εμπιστέψου το ΚΚΕ, ενίσχυσέ το για να μετατραπεί η απογοήτευση σε δύναμη πραγματικής ανατροπής…

 

Λάμπρος Ντουρλιός

Υποψήφιος βουλευτής ΚΚΕ  στο Νομό Τρικάλων

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή