<<Χωρίς πάθος . Μόνο η αλήθεια>> – του Χρήστου Γκίμτσα Reviewed by Momizat on . ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΟΣ.  ΜΟΝΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΚΙΜΤΣΑΣ Δεν είχατε διαχειριστεί ούτε περίπτερο στην ζωή σας. Η μόνη σας παιδεία περί τα ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΟΣ.  ΜΟΝΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΚΙΜΤΣΑΣ Δεν είχατε διαχειριστεί ούτε περίπτερο στην ζωή σας. Η μόνη σας παιδεία περί τα Rating: 0

<<Χωρίς πάθος . Μόνο η αλήθεια>> – του Χρήστου Γκίμτσα

ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΟΣ.  ΜΟΝΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΚΙΜΤΣΑΣ

Δεν είχατε διαχειριστεί ούτε περίπτερο στην ζωή σας. Η μόνη σας παιδεία περί τα κοινά, ήταν οι σταλινικές σας αντιλήψεις, για να μην ξεχνάμε την πολιτική μήτρα από την οποία προήλθαν  οι περισσότεροι από σας, κάποια επαναστατικά τσιτάτα του 19ου αιώνα, οι εμπειρίες σας γύρω από τις καταλήψεις και τις εθιμοτυπικές πορείες προς την Αμερικάνικη πρεσβεία, στεγασμένοι κάτω από τα πανό με την γνωστή συνθηματολογία, όπως, «έξω οι βάσεις από την Ελλάδα, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο».

Βρήκατε και ένα λαό  απογοητευμένο και απελπισμένο από την ύποπτη και εγκληματική διαχείριση των κοινών από τους προηγούμενους, που η πολιτική του παιδεία διαμορφώθηκε κυρίως μέσα από τον λαϊκισμό και το ρουσφέτι, καταντώντας έτσι εύκολη λεία στην ψευδεπίγραφη συνθηματολογία σας.
Το αποτέλεσμα,  είναι μπροστά μας: Εσείς στην κυβέρνηση και ο εθνικός και οικονομικός εξευτελισμός μας, στο ναδίρ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ανεργια

Ως ερασιτέχνες εφ΄ όλης της ύλης πιστεύατε πως η σωτηρία της Ελλάδας βρισκόνταν στην  έξοδο από την  ‘’κακή’’ Ευρωπαϊκή και νομισματική  ένωση , ίσως και από το ακόμα χειρότερο ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό  προετοιμάζατε αυτή την έξοδο, ταξιδεύοντας μυστικά στην Βενεζουέλα για να εξασφαλίσετε ενεργειακά αποθέματα και στη Ρωσία για χρηματοδότηση, ενώ ο Βαρουφάκης σας, ετοίμαζε το παράλληλο νόμισμα.

Συγχρόνως, ο κόσμος ζούσε με το παραμύθι  του προγράμματος της Θεσσαλονίκης  και τα χοντροκομμένα  ψέματα σας, πως δηλαδή θα σχίζατε το υπογραμμένα μνημόνια, θα καταργούσατε τον ΕΜΦΙΑ, θα επαναφέρατε τους μισθούς και τις συντάξεις στις προηγούμενες αξίες τους και θα κουρεύατε το εξωτερικό χρέος .
Γενικώς θα αναγκάζατε τους κουτόφραγκους  , να χορεύουν μαντινάδες κατά δήλωση του αρχηγού σας, φοβισμένοι, ενώ τα νταούλια θα τα βαρούσαμε εμείς. Δηλαδή εσείς!
Εσείς που μαζί με τους Ποδέμος της Ισπανίας θα αλλάζατε την πολιτική γεωγραφία της Μεσογειακής Ευρώπης, επί το προοδευτικότερο. Τόση αμετροέπεια!
Αποτέλεσμα εικόνας για ευρωπη
Είστε βέβαια και πονηροί και στην προσπάθεια σας να κάνετε τον ανημέρωτο λαό, δηλαδή εμάς, συνένοχους στο έγκλημα της εξόδου από την νομισματική ένωση που ετοιμάζατε, προκηρύξατε δημοψήφισμα. Και με το ‘’όχι’’ παραμάσχαλα ο αρχηγός σας, ταξίδεψε στα Ευρωπαϊκά σαλόνια των σκληρών αποφάσεων ,για να επιβάλει την ‘’επαναστατική’’ σας πολιτική.
Εκεί κατάλαβε πόσα απίδια παίρνει ο σάκος. Στριμωγμένος  από την Μέρκελ και τον  Ολάντ για δέκα επτά ολόκληρες ώρες στα σκοτεινά γραφεία των Βρυξελλών , γύρισε μετατρέποντας το  ‘’όχι’’ σε ‘’ναι΄΄, αφού είχε υπογράψει το τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο, και με έρπη στα χείλια.

Ετσι λοιπόν, με όλα αυτά τα καμώματα και τους πειραματισμούς, και τις καθυστερήσεις,  εσείς, που νομίζατε ότι η Ελλάδα ήταν Κολχόζ, μας χρεώσατε κατ’ άλλους 80 κατ’ άλλους 200  δισεκατομμύρια χρέος επί πλέον.

Το τι έγινε από εκεί και πέρα, όλοι το γνωρίζουμε. Το ζήσαμε και το ζούμε

Διόγκωση της ανεργίας, κατακρήμνιση μισθών και συντάξεων, εφαρμογή των capital controls, στέγνωμα της αγοράς από χρηματική ρευστότητα, δισθεόρατη αύξηση του ΦΠΑ ερημοποίηση των εμπορικών δρόμων , συσσίτια και ελεημοσύνες, μηδενισμός των επενδύσεων, αυτοκτονίες , μετανάστευση περίπου 500.000 ανθρώπων, των πιο παραγωγικών, στις παγκόσμιες αγορές εργασίας. Και τα περισσότερα απ’ αυτά , επί των ημερών σας.
Για να μην συζητήσουμε και για την περήφανη εξωτερική  σας πολιτική, εσείς, που δεν είχατε κάνει, ούτε χειραψία με ξένο πρέσβη.
Αποτέλεσμα εικόνας για κριση
Όλα τα καμώματά σας, που πολιτογραφήθηκαν με τον όρο ‘’κολωτούμπες’’ τα ζήσαμε, όπως ζήσαμε και τις γονυκλισίες μπροστά στην Μέρκελ , στον Τράμπ και σε όλους τους ισχυρούς της γης, δηλαδή, τους κατ’ εσάς ‘’δολοφόνους των λαών’. Προφανώς, ‘’για μια χούφτα δολάρια’’.

Και για όλα αυτά, μόνο μία φράση μπόρεσε να ξεστομίσει  ο αρχηγός σας για να τα δικαιολογήσει. Πως είχατε και κάποιες αφέλειες!
Ισως κάποιος ιστορικός αναλυτής στο εγγύς μέλλον, χρειαστεί να γράψει ένα βιβλίο με τον  τίτλο: «Η αφέλεια στην εξουσία» και με τον υπότιτλο: «η αφέλεια ως συνώνυμο της υποκρισίας».

Και τώρα με το αφήγημα ‘’της Ιθάκης’’  του πρωθυπουργού, που το περιεχόμενό του δεν ξεπερνά τις εκθεσιακές ικανότητες μέτριου γυμνασιόπαιδα, οι Λαιστρυγόνες, οι Κύκλωπες, η Σκύλλα και η Χάρυβδη , όλα είναι παρελθόν   και το μέλλον μπροστά μας ολόφωτο .
Πρέπει εσείς του ΣΥΡΙΖΑ να κάνατε μεγάλη  στάση στην χώρα των Λωτοφάγων .

Αποτέλεσμα εικόνας για λωτοφαγοι
‘’Ξεχάσατε’’ ότι μας περιμένουν στην γωνία οι περικοπές των συντάξεων, η μείωση του αφορολόγητου και  ότι ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ τα τέλη κυκλοφορίας θα μείνουν εγκληματικώς αμετάβλητα. Ολα δικά σας κατορθώματα.
Και για όλα αυτά, γίνατε τα ‘’τα καλά παιδιά’’ των δανειστών που  σε όλα όσα ζήτησαν είπατε ‘’ναι’’ και κανένα ‘’΄ όχι ‘’.

Για να μην μιλήσουμε βέβαια  για τις μηδενικές σχεδόν μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν επί των ημερών σας. Και αν αμφισβητείτε, κοιτάξτε τα χάλια της παιδείας της υγείας, την υποχρηματοδότηση του Κράτους Πρόνοιας,  του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, και την στασιμότητα της παραγωγικής διαδικασίας,  γενικώς.
Και να μην ξεχνάτε, ότι με την δική σας υπογραφή, δεσμεύτηκε η Πατρίδα για στον τριμηνιαίο εξευτελιστικό έλεγχο των πεπραγμένων  της, από τα πραγματικά αφεντικά  της.
Και όλα αυτά τα βαφτίσατε , έξοδο από τα μνημόνια!

Οσοι από εσάς έχετε λίγο μυαλό ακόμα μέσα στο μυαλό σας και όχι τις αυταπάτες κάποιου Καρανίκα,  πείτε στον αρχηγό σας ότι στο  νησί του Οδυσσέα, δεν υπάρχουν μνηστήρες για να τους πολεμήσετε. Οι μνηστήρες βρίσκονται ανάμεσά σας, μέσα στο πειρατικό του ΣΥΡΙΖΑ .

Christos.gim@gmail.com

 

Σχόλια (4)

 • Jerry

  Αξιολογώ ως άριστη την τοποθέτησή σας

  Απάντηση
 • Jim Riflevinegar

  Αγαπητέ σύντροφε.
  Επίτρεψέ μου την προσφώνηση,διότι σαν τώρα σε θυμάμαι στην αυλίτσα της αειμνήστου Εραστής, να επαίρεσαι ότι είσαι αριστερός από το 1947!!!Τέτοιο μένος και μίσος,τέτοια πώρωση, εναντίον της αυτοαποκαλούμενης αριστερής κυβέρνησης με κατέπληξε.Είναι η γνώμη σου και είναι σεβαστή.Φρονώ όμως,ότι εκτός από όλες αυτές τις διαπιστώσεις που έκανες και δημοσιεύεις, πρέπει να έχεις και τον αντίλογο.Προτάσεις και λύσεις δηλαδή. Παράδειγμα:Λες μετέτρεψε το “όχι” σε “ναι” αφού τον “πάτησαν”οι οικονομικοί δολοφόνοι.Πες μας ντε τι να έκανε;Να τίναζε το Κούγκι;Με ποιόν υποστηρικτή;Τον λαό που βλέπεις γύρω σου;Εσύ,ο ίδιος, τον αποκαλείς ανενημέρωτο .Σύντροφε θα σε στενοχωρήσω αλλά εκεί που φτάσαμε ηλικιακά(αμφότεροι),δεν αρκεί η διαπίστωση.Θέλει και προτάσεις τεκμηριωμένες,ειδάλλως ταυτιζόμαστε με τους “αρθρογράφους”του …κομιστή και του Αλαφούζου.Πιστεύω ότι τις έχεις.Περιμένω.
  Υ.Γ.Ελπίζω τα Αγγλικά σου να είναι καλά.

  Απάντηση
  • Χρ. Γκιμτσας

   Εγώ τις αποψεις μου τις καταθέτω με ονοματεπώνυμο, φωτογραφία και διεύθυνση και περιμένεις να απαντήσω σε έναν ανώνυμο κουκουλοφόρο; Ξέρεις ποιοί ήταν και είναι αυτοί που φορανε κουκούλα, δείχνουν με το δάκτυλο και κρίνουν ανώνυμα;. Τι σόι αριστερος είσαι εσύ;
   Μην περιμένεις απάντηση από μενα ‘στα”ξύδια” σου.

   Απάντηση
  • Αμπελοφιλοσοφίες

   Κανένα πρόβλημα σοβαρέ σύντροφε οι προτάσεις και λύσεις βρίσκονται όλες στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
   Επίκαιροποίηση μια και πλησιάζει η έκθεση και είμαστε εντάξει.

   Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή