"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Το Σάββατο η ημερίδα για τη βιομηχανική κληρονομιά στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού  και ο Δήμος Τρικκαίων διοργανώνουν την ημερίδα  «Προστασία, ανάδειξη και διαχείριση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς των Τρικάλων – Προς ένα Εθνικό Δίκτυο Ο.Τ.Α.». Η ημερίδα αποσκοπεί αφ’ ενός στην παρουσίαση του σημαντικού κτηριακού αποθέματος της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης, των έργων προστασίας και αποκατάστασης, καθώς και των δυνατοτήτων περαιτέρω ανάδειξής τους και αφ’ ετέρου στην ανάδειξη της σημασίας της δημιουργίας ενός Πανελλαδικού Δικτύου Ο.Τ.Α. για τη βιομηχανική κληρονομιά. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα υπογραφεί το Σχέδιο Αρχών του Δικτύου Ο.Τ.Α. για την προστασία της Βιομηχανικής Κληρονομιάς.

Η ημερίδα διοργανώνεται στα Τρίκαλα το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023, στον Μύλο Ματσόπουλου και ώρα 11.00. Θα ακολουθήσει περιήγηση στο συγκρότημα του Μύλου.

Ακολουθεί το Πρόγραμμα της Ημερίδας:

ΤΡΙΚΑΛΑ 10/6/23 – ΜΥΛΟΣ ΜΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

11.00 -11.15

Χαιρετισμοί από Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, Πρόεδρο Παραρτήματος Θεσσαλονίκης ΕΛΛΕΤ κ. Κωνσταντίνο Τοκμακίδη,  Πρόεδρο Ελληνικού Τμήματος TICCIH κα Μαρία Μαυροειδή και υπεύθυνη συντονισμού Συμβουλίου Βιομηχανικής Κληρονομιάς  ΕΛΛΕΤ κα Όλγα Δεληγιάννη

 

11.15 – 12.00

  • Ασπασία Καρανάσιου, Αρχιτέκτονας, στέλεχος τμήματος Μελετών & Κατασκευών της Διεύθυνσης  Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων , «Η Βιομηχανική Κληρονομιά των Τρικάλων και οι προσπάθειες προστασίας και ανάδειξής της – H αποκατάσταση του Μύλου Ματσόπουλου»
  • Βάλια Αμοιρίδου – Γιώργος Αδαμίδης, Αρχαιολόγοι-Μουσειολόγοι, «Η μουσειολογική μελέτη για την μόνιμη έκθεση στον Μύλο Ματσόπουλου»
  • Όλγα Δεληγιάννη, Αρχιτέκτων ε.τ. ΥΠΠΟ, υπεύθυνη συντονισμού Συμβουλίου Βιομηχανικής Κληρονομιάς  ΕΛΛΕΤ,  «Η σημασία της δημιουργίας ενός πανελλαδικού Δικτύου συνεργασίας ΟΤΑ για την προστασία της Βιομηχανικής Κληρονομιάς»

12.00-12.30: Συζήτηση και Υπογραφή του Κειμένου Αρχών συνεργασίας Ο.Τ.Α. για την προστασία της Βιομηχανικής Κληρονομιάς

12.30-13.30: Περιήγηση στον Μύλο Ματσόπουλου

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Διαβιώ στη χώρα που κάνει ημερίδες για την βιομηχανική της …κληρονομιά. Ας κάνει και παρόμοιες για την …παρούσα.

  2. Φαντάζομαι ώ φρην, τα τρισέγγονα μας όταν θα διοργανώνουν ημερίδες για την …καφετεριακή και …σουβλακιακή μας κληρονομιά… Το κυρίαρχο και συνάμα ανεξήγητο έως τότε θέμα, θα είναι: Μα πως τα κατάφερναν αυτοί; Δε βγαίνει ο λογαριασμός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης