Τρίκαλα: Αρχή κινητοποιήσεων για δασκάλους και νηπιαγωγούς Reviewed by Momizat on . Έναρξη κινητοποιήσεων για τους Τρικαλινούς δασκάλους και νηπιαγωγούς την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Ο Σύ Έναρξη κινητοποιήσεων για τους Τρικαλινούς δασκάλους και νηπιαγωγούς την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Ο Σύ Rating: 0

Τρίκαλα: Αρχή κινητοποιήσεων για δασκάλους και νηπιαγωγούς

Τρίκαλα: Αρχή κινητοποιήσεων για δασκάλους και νηπιαγωγούς

Έναρξη κινητοποιήσεων για τους Τρικαλινούς δασκάλους και νηπιαγωγούς την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Νομού κάνει λόγο για “αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις”, καλώντας τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση. Στα βασικά αιτήματα των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας είναι η άμεση απόσυρση των υπουργικών απoφάσεων για το νέο σχολείο, Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, 14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή, μαζικούς μόνιμους διορισμούς και καμιά απόλυση αναπληρωτή. Επίσης, ζητείται η στήριξη της Ειδικής Αγωγής, η απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων, η μείωση της διδακτικής ύλης καθώς και οργανικότητα στα μειονοτικά Δημοτικά σχολεία, με δύο εκπαιδευτικούς προς 25 μαθητές, όπως και απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα Νηπιαγωγεία και τα ολοήμερα τιμήματά τους. Να σημειωθεί ότι για όλα τα παραπάνω έχει προγραμματιστεί έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 20 Σεπτεμβρίου ενώ αντίστοιχη συνέλευση θα γίνει και για τις Νηπιαγωγούς του Συλλόγου, δύο ημέρες αργότερα.

Σχόλια (1)

  • Τεμπελης με ...8 γράμματα...

    Στις 15 Σεπτεμβρίου απεργία και στις 16 …εκδρομη!
    Κι από Δευτέρα.. ..συνέλευση…!
    Μη καψουμε και κανένα εγκέφαλο από την υπερκοπωση!

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή