Τρίκαλα: Κοινωνικό Φροντιστήριο Reviewed by Momizat on . Με αυξημένο ενδιαφέρον συνεχίζεται για 6η χρονιά η υλοποίηση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στα Τρίκαλα, σε συνεργασία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μέσης Με αυξημένο ενδιαφέρον συνεχίζεται για 6η χρονιά η υλοποίηση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στα Τρίκαλα, σε συνεργασία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μέσης Rating: 0

Τρίκαλα: Κοινωνικό Φροντιστήριο

Τρίκαλα: Κοινωνικό Φροντιστήριο

Με αυξημένο ενδιαφέρον συνεχίζεται για 6η χρονιά η υλοποίηση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στα Τρίκαλα, σε συνεργασία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης και του Δήμου Τρικκαίων, με τις υποβαλλόμενες αιτήσεις να έχουν καλύψει τον αριθμό των 30 προβλεπόμενων θέσεων, ξεπερνώντας τις 40, ένα εικοσιτετράωρο πριν εκπνεύσει η προθεσμία.

Πρόκειται για την Κοινωνική Δομή της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, μέσω της οποίας παρέχονται δωρεάν μαθήματα σε άπορους ή οικονομικά αδύναμους μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Για την όλη δράση μίλησε στην ΕΡΤ Λάρισας ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ευάγγελος Γκούμας, τονίζοντας τη σημασία της προσπάθειας να στηριχθούν μαθητές που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν αυξημένα οικονομικά προβλήματα. Επισήμανε, δε, ιδιαίτερα “την ανωνυμία των μαθητών που επιλέγονται, παρακολουθώντας τα μαθήματα μέσα σε τάξεις των συνεργαζόμενων φροντιστηρίων…”, ενώ πρόσθεσε ως σημαντικό στοιχείο και “την ολοκλήρωση των μαθημάτων σε περιπτώσεις που μαθητές επελέγησαν μεν κάποια χρονιά, αλλά λόγω των κριτηρίων δεν εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο την επόμενη, χωρίς ωστόσο να διακοπεί η διδασκαλία, δείχνοντας έτσι οι φροντιστές και την κοινωνική τους ευαισθησία…”. Να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι γονείς υποβάλλουν την αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Πρωτόκολλο του Δήμου Τρικκαίων και μέσω αυτού στο Τμήμα Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης. Δικαίωμα, δε, υποβολής αίτησης έχουν οικογένειες με εισόδημα έως 14.000 ευρώ, με το όριο εισοδήματος να μην ισχύει για δύο γονείς που έχουν κάρτα ανεργίας, όπως επίσης και για παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών ή για παιδιά με φυσική απουσία γονέων. Η σχετική διαδικασία μοριοδοτεί τα κριτήρια, διαφυλάσσοντας τη διαφάνεια, ενώ η επιλογή των 30 μαθητών εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου από την Οργανωτική Επιτροπή που έχει ορισθεί.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή