Τρί-Καλα πόλη αγαπημένη Reviewed by Momizat on . Όταν περπατήσει κανείς μέσα στην πόλη των Τρικάλων, και δη τώρα που είναι στολισμένη με τα γιορτινά της και λαμπερή, κατανοεί την ετυμολογία του ονόματος της! Σ Όταν περπατήσει κανείς μέσα στην πόλη των Τρικάλων, και δη τώρα που είναι στολισμένη με τα γιορτινά της και λαμπερή, κατανοεί την ετυμολογία του ονόματος της! Σ Rating: 0

Τρί-Καλα πόλη αγαπημένη

DSC00592

Όταν περπατήσει κανείς μέσα στην πόλη των Τρικάλων, και δη τώρα που είναι στολισμένη με τα γιορτινά της και λαμπερή, κατανοεί την ετυμολογία του ονόματος της! Σημειολογική ονομασία που αναδεικνύει με ένα συμβολικό αριθμητικό την ομορφιά μιας μοναδικής πόλης!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο φόντο της πόλης σε μια άλλη ουράνια διάσταση, τα Μετέωρα, της δίνουν μια μεγαλοπρέπεια, τέτοια που συνάδει με το μεγαλείο της! Η κορωνίδα, ο Ασκληπιός, το φρούριο, το Κουρσούμ-τζαμί, η παλιά πόλη, ο Ληθαίος και η κεντρική γέφυρα… όλα, είτε λουσμένα με το φως του ήλιου, είτε σκεπασμένα με το πέπλο της νυχτερινού ερέβους φαντάζουν μοναδικά!

DSC00589

Τα λαμπερά φώτα των γιορτών, ο αντικατοπτρισμός όλων αυτών μέσα στα διαυγή νερά του Ληθαίου, τα μικρά φωτισμένα κιόσκια των μικροπωλητών με τα χριστουγεννιάτικα είδη και τα γλυκίσματα, η μαγεία της νύχτας με το κελάρισμα του ποταμού, τα διαμαντένια είδωλα της πόλης μέσα στο νερό…δίνουν στα νυχτερινά Τρίκαλα μια αισθησιακή μορφή, τέτοια που αρμόζει στα Τρί-Καλα!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSC00588

0000

000

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSC00593

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OOOO

000 (1)

5

OOOOO

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή