"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

Άρθρο-παρέμβαση του Δημήτρη Παρθένη: «Yπάρχει σοβαρή ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης του ψηφοδελτίου για τις εθνικές εκλογές»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με άρθρο – παρέμβαση στην «TrikkiPress» ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών και στέλεχος του Σύριζα, Δημήτρης Παρθένης, τονίζει ότι «θα πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης του ψηφοδελτίου για τις εθνικές εκλογές” . O πρώην διοικητής του νοσοκομείου επισημαίνει ότι ο Σύριζα “πρέπει να ανασυνταχθεί και να αναδιαρθρωθεί εν όψη των εθνικών εκλογών” . Αποφεύγει να μιλήσει ανοιχτά για το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο όμως τονίζει ότι “μέσα από τη συλλογική λειτουργία θα υπάρξουν και ρόλοι για τον καθένα από εμάς”.   

Σε ότι αφορά το κεντρικό πολιτικό μήνυμα των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ:

Στις 15 Μαϊου 172000 πολίτες προσήλθαν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ εγγράφηκαν στα μητρώα μελών και ψήφισαν τον Αλέξη Τσίπρα. Τον ψήφισαν όχι μόνο σαν τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη   της Αριστεράς αλλά και σαν τον άνθρωπο εκείνο που εμπιστεύονται να βγάλει τη χώρα από το τέλμα που την οδήγησε η καταστροφική πολιτική του “επιτελικού κράτους  Μητσοτάκη”. Δηλαδή , σε πρώτο επίπεδο, στάλθηκε πίσω ο λογαριασμός της ακρίβειας, της δυστυχίας και της απελπισίας που  νιώθει ο μέσος πολίτης, η μέση οικογένεια  αυτής της χώρας. 

Τι επιπλέον σημαίνει αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα σε ότι αφορά τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, ειδικότερα σε τοπικό επίπεδο;

Ουσιαστικά είναι ένα σοβαρό μήνυμα και για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ  Τρικάλων. Πρέπει να κινηθεί πιο αποδοτικά τόσο  στην κατεύθυνση της διάχυσης του πολιτικού προγράμματος του κόμματος στο σύνολο της κοινωνίας, όσο και σε πολιτικές δράσεις ανάδειξης κορυφαίων τοπικών προβλημάτων κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης.

Ζούμε σε  ένα περιβάλλον με το αρνητικό τοπίο των Μέσων Ενημέρωσης που πλέον εξυπηρετούν όχι την ανάγκη ενημέρωσης των πολίτών αλλά μάλλον την στρατηγική της με κάθε τρόπο στήριξης των κυβερνητικών επιλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων , λοιπόν, πρέπει με ένα σύγχρονο τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο να εκπροσωπήσει με την ουσιαστική του κριτική τα συμφέροντα και τις θελήσεις των Τρικαλινών.

Τόσο για τα γενικά ζητήματα που αφορούν το σύνολο της ζωής όλων μας ως πολιτών όσο και ειδικότερα ως κατοίκων των Τρικάλων,   της Καλαμπάκας,  της Πύλης, της Φαρκαδώνας.

Με την λογική όλων των παραπάνω υπάρχει μια σοβαρή ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης και του ψηφοδελτίου για τις εθνικές εκλογές, ώστε αυτό να πείθει για την πολιτική βούληση υπέρβασης των πολιτικών ανεπαρκειών που  υπήρξαν κατά το παρελθόν. 

Μετά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές υπήρξε και μια αλλαγή σκηνικού στην εσωτερική διάρθρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη γνώμη μου, η ερμηνεία των αποτελεσμάτων πρέπει να εστιαστεί στην ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να ανασυνταχθεί και να αναδιαρθρωθεί ενόψη των εθνικών εκλογών.

Μόνο έτσι θα μπορέσει νικηφόρα να συμβάλλει, στο να υπάρξει αλλαγή του τοπίου με πρωθυπουργό τον Τσίπρα.

Με μια κυβέρνηση δημοκρατική και παραγωγική που σεβόμενη τον κόπο των Ελλήνων θα βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο την έχει οδηγήσει ο νεοφιλελευθερισμός, οι απευθείας αναθέσεις, η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και η κοινωνική αναλγησία που κυριαρχούν σήμερα από το κράτος της νεο -Δεξιάς του Μητσοτάκη.

Θεωρώ  πως υπακούοντας σε αυτή την ανάγκη πρέπει να στρατευτούμε όλοι μέσα από τη συλλογική μας δράση.

Αδιαμφισβήτητα σε αυτή τη συλλογική λειτουργία θα υπάρξουν και ρόλοι για τον καθένα από εμάς.   

Δημήτρης Γ. ΠαρθένηςM.D., MSc.,PhDΑγγειοχειρουργός

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ήρθε για να μείνει ο αγαπητός μας Δ. ΠΑΡΘΕΝΗΣ και θα μείνει στην Ιστορία της πολιτικής ζωής τόσο της τοπικής τρικαλινής ζωής όσο και του Κοινοβουλίου , γιατί εκεί είναι η θέση αυτού του πολιτικού άνδρα με την αστείρευτη διάθεση για προσφορά στα κοινά.
    Το μέλλον είναι εδώ και λέγεται Δημήτρης Παρθένης.

  2. Ο ένας γιατρός ( Σάκης Παπαδόπουλος) θα δώσει την σκυτάλη στον άλλο γιατρό ( Δημήτρης Παρθένης).
    Κι ο νοών νοείτω!

    • Σε καταλάβαμε δάσκαλε από το διανοουμενίστικο στυλ (τα ράσα κάνουν τον παππά) και από τα like που κάνεις στο Facebook για να πάρετε ψηφαλάκια με τον Δημητράκη και να επιβεβαιώσεις έτσι το υψηλό επίπεδο πολιτικής διανόησης που αντιπροσωπεύεις… Ο ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα έχει πλέον αναβαθμίστε με την συμμετοχή σας..θα το εισπράξετε άλλωστε και στις Δημοτικές εκλογές. Λέω Δημοτικές, γιατί στις κανονικές εκλογές κατεβάζετε έναν άλλο ογκόλιθο της πολιτικής..Από το γιατρό στον παραγιατρό της πολιτικής..!

  3. Ρε πάτε καλά;
    Θα το πιστέψει κι ο ίδιος πως θα βγαίνει βουλευτής και θα το καβαλήσει το καλάμι.
    Κρίμα! Κατά τα άλλα μια χαρά παλικάρι είναι. Ας τον βάλουν για Περιφερειάρχη!

  4. Ο Δαλάϊ Λάμα ο Νταούλας και ο σερ Μπάτζιος θα έχουν την τελευταία κουβέντα. Όλα τ΄αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε.

  5. Για όλα φταίει ο Σάκης Παπαδόπουλος. Αν δεν έφευγε θα ξανάβγαινε βουλευτής κι όλα αυτά δεν θα τα συζητούσαμε.

  6. Πρέπει να κάνουμε μια ποιοτική αναβάθμιση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα.
    Πρέπει να βάλουμε μέσα περισσότερους τυχοδιώκτες για να γίνει η ποιοτική αναβάθμιση του ψηφοδελτίου. Πρέπει το ψηφοδέλτιο να το φτιάξει ποιοτικά ο αρθρογράφος.
    Τι περιμένεις από μια έξυπνη πόλη με τους χαζότερους ψηφοφόρους στην Ελλάδα. Εδώ τους κοροϊδεύει πολιτικά ο Δήμαρχος και τα τζάκια, ο Παρθένης δεν θα τους κοροϊδέψει;

  7. Ε, λοιπόν να μου το θυμηθείτε.
    Αυτοί στο τέλος θα σφαχτούν.
    Πως τό ‘λεγε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου;
    «Απάνω μου έχω πάντοτε στη ζωνη μου σφιγμένο,
    ένα παλιό αφρικάνικο ατσάλινο μαχαίρι…»
    Ε, ρε γλέντια!!!
    Έχουν να πέσουν συντροφικά μαχαιρώματα για τα οφίτσια και τα φράγκα απ’ τους αριστερούς με δεξιές τσέπες!
    Χαμός θα γίνει…
    Φλαχτείτε σύντροφοι!!!

  8. Πάντως αυτό (το να διορίζουμε διοικητές στα νοσοκομεία, για να αποκτήσουμε κομματική πελατεία που θα μας την φέρουν όταν τους κατεβάσουμε για βουλευτές), το λες και καιροσκοπικό παλιοκομματισμό αισχίστου είδους!!!
    Τι όχι;;;
    Φαντάζομαι οι παλιοί Συνασπιστές πολύ θα χαίρονται τώρα που το κόμμα μεγαλώνει και μπάζει μέσα ότι πιο παλιοκομματικό, ανήθικο, τραμπούκικο, καιροσκοπικό κυκλοφορεί εκεί έξω και μπορεί να του φέρει μερικά ψηφαλάκια!

  9. Μίλησε ο Μέγας Ναπολέοντας…”το κράτος είμαι εγώ”‘..μαζι βέβαια μαζι με τον Πολάκη…Αφού τα πρόκοψε στο νοσοκομείο,ας σώσουμε τώρα και την πόλη(βλ.υποψήφιος Δήμαρχος)…αφου βέβαια πρώτα στηρίξουμε τους “γαμπρούς”του ΣΥΡΙΖΑ για το Εθνικό Κοινοβούλιο και στην Περιφέρεια..Συγνώμη,αλλά αυτο δεν λέγεται “ποιοτικη αναβαθμιση”..Αυτό λεγεται “ανίερη συμμαχια”..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης