"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.3 C
Trikala

Ήταν δίκαιο και δεν έγινε ποτέ πράξη!!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δε ξεχνάμε ότι κανείς δεν ασχολήθηκε με ένα εργασιακό θέμα του Δημοσίου, που ξεπέρασε τα όρια της παρανομίας

και μπήκε στα όρια της σκληρής εργασιακής εκμετάλλευσης. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της αριστεράς, όπως ιστορικά διακηρύττει, είναι η ηθική και υλική στήριξη των εργασιακών ομάδων, η ισότητα, η δικαιοσύνη και η αξιοπρέπεια.

Όμως, ούτε και η αριστερή κυβέρνηση δε μπήκε στο κόπο να εξυγιάνει το νοσηρό εργασιακό καθεστώς των Νοσοκομείων.

Θα ήταν μια καλή δικαιολογία αν η εξυγίανση αυτή, απαιτούσε κάποια οικονομική στήριξη αλλά δε χρειάζεται χρήμα. Χρειάζονται αποφάσεις, συγκρούσεις με το άρρωστο κατεστημένο, χρειάζεται γροθιά στο μαχαίρι…

Εκτιμώ αφάνταστα τις προσπάθειες του Υπουργού Α. ΞΑΝΘΟΥ, να κρατήσει Όρθια τα Νοσοκομεία σε εκείνους τους δύσκολους καιρούς αλλά οι σύμβουλοί του και οι συνεργάτες του αποδείχθηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων, παίζοντας τα παιχνιδάκια της πολιτικής αυταρέσκειας.

Ας βγει, λοιπόν, κάποιος από τους τέως και νυν πολιτικούς, από τους τέως και νυν Υπουργούς Υγείας, από τους τέως και νυν Υπουργούς Εργασίας, να μας πουν τι γνωρίζουν για το εργασιακό καθεστώς (εργασιακά καθήκοντα και εργασιακά ωράρια) στα Δημόσια Νοσοκομεία από την ίδρυση του ΕΣΥ μέχρι σήμερα.

Ας βγουν να μας πουν, αφού ξέρουν και παίρνουν αποφάσεις, πόσοι είναι οι Προιστάμενοι και πόσοι οι υφιστάμενοι, πόσοι είναι τα “αφεντικά” και πόσοι οι “δούλοι”.

Να μας πουν ακόμη, πώς μια υπηρεσία 24ωρης λειτουργίας μπορεί να λειτουργεί εύρυθμα με τα 3/4 του νοσηλευτικού προσωπικού να καλύπτει το πρωινό ωράριο και μόνο το 1/4 να υποστηρίζει τις απογευματινές και βραδινές βάρδιες, στις καθημερινές και αργίες.

Αν ξέρουν ας βγουν να μας πουν…

Δε ξέρουν όμως, και τους είναι αδιάφορο να μάθουν…

Βλέπουν μόνο έγγραφα και ό,τι τους σφυρίζουν οι ακατάλληλοι μέχρι επικίνδυνοι πολιτικοί τους σύμβουλοι.

Τώρα πια, δε μας εκπλήσσουν οι άνομες και ανήθικες αποφάσεις.

Μας εκπλήσσει το πολιτικό παραλήρημα…!!

Ματίνα Κουκια

πρώην πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης