"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.9 C
Trikala

«Αγκαλιά» με ποντίκια και φίδια 15 οικογένειες τσιγγάνων στη Ράξα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παράγκες χτισμένες από τσιμεντόλιθους  με θέρμανση μια ξυλόσομπα, χωρίς αποχέτευση και με καθημερινές μάχες με τα ποντίκια και τα φίδια. Αυτές είναι οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες κατοικούν οι 15 οικογένειες των αθίγγανων στη Ράξα, τα τελευταία χρόνια.

Συνθήκες που μόνον ανθρώπινες δε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, όταν πολυμελείς οικογένειες ζούνε σε παράγκες και κοιμούνται στο πάτωμα, ενώ όταν βρέχει ο μικρός αυτός οικισμός μετατρέπεται σε έναν απέραντο λασπότοπο.

¨Θέλουμε να φύγουμε από εδώ, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται” ανέφερε ο Δημήτρης Καραγιάννης που μένει στον οικισμό με την οικογένειά του, ενώ, όπως λέει, οι αθίγγανοι ζουν εκεί τα τελευταία 40 χρόνια.

“Τουαλέτες δεν υπάρχουν, ζεσταινόμαστε με τις ξυλόσομπες και η μυρωδιά από το κυνοκομείο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα μας είναι αφόρητη, ενώ η κατάσταση τώρα το καλοκαίρι θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη” υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι από εδώ και στο εξής, φοβόμαστε μη μας φάνε τα φίδια.

“Να πάμε στο Κηπάκι”

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι γνωστά, όχι μόνον στην νυν δημοτική Αρχή, αλλά και στις παλαιότερες που ωστόσο, καμία δεν αποφάσισε να δώσει ουσιαστική λύση στην όλη κατάσταση. Και όπως αναφέρουν για αυτούς λύση θα ήταν να μεταφερθούν στον οικισμό στο Κηπάκι και να ζουν μέσα σε λυόμενα, ώστε να σταματήσουν να ζουν κάτω από τις τραγικές συνθήκες που βρίσκονται τώρα.

“Δεν είναι ζωή αυτή εδώ, θέλουμε να φύγουμε και να ξεκαθαρίσει γρήγορα η κατάσταση και να πάμε στο Κηπάκι, μαζί με τους άλλους” σημείωσαν.

Παράλληλα, κατήγγειλαν τη δημοτική Αρχή για αδιαφορία, αφού όπως τονίζουν “ γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο και δεν κάνει τίποτα για να αλλάξει”, ενώ σημείωσαν ότι επανειλημμένα έχουν παραπονεθεί για το κυνοκομείο, αλλά τίποτα δεν έχει γίνει.

Για τις 15 οικογένειες που ζουν στον μικρό οικισμό της Ράξας, φαίνεται ότι ο χρόνος έχει σταματήσει, ενώ αναμένουν από τους αρμόδιους να πάρουν πρωτοβουλία για να φύγουν από εκεί διότι όπως ανέφεραν συνεχώς “Δεν είναι ζωή αυτή εδώ…”.

Ε.Κ.

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης