"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.3 C
Trikala

Αθάνατη Πατρίδα , πως σε κατάντησαν…!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι πολιτικοί , και κυρίως οι κυβερνώντες , έχουν τρελάνει την κοινωνία τα τελευταία χρόνια με τις Συμφωνίες και τις Αξιολογήσεις των προγραμμάτων της πρωτοφανούς λιτότητας , που επέβαλαν στην πατρίδα μας οι δανειστές. Βασική αιτία είναι η επί 40 χρόνια λεηλασία του ελληνικού κράτους από την πλειοψηφία αυτών , που κυβέρνησαν την χώρα μας.

Kώστας Πατέρας

Τα μεγάλα προβλήματα άρχισαν από το 2010 , όταν το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου , από το Καστελόριζο , με φόντο τη θάλασσα , ανήγγειλε την έλευση της Τρόικας και του ΔΝΤ. Πίστευε , πως αυτός ο μηχανισμός θα βάλει τάξη στα δημοσιονομικά προβλήματα και θα εξομαλύνει τις κοινωνικές ανισότητες. Αυτή η κίνηση ήταν και η αρχή του τέλους για όλους τους πολίτες. Από τότε πάμε από βδομάδα σε βδομάδα , από μήνα σε μήνα και από χρόνο σε χρόνο προκειμένου να κλείσουν οι αξιολογήσεις και να οριστικοποιηθούν οι συμφωνίες. Κατά διαστήματα ακούμε για ανάπτυξη αλλά έχουμε ύφεση. Η ανάπτυξη , φυσικά , δεν έρχεται με μια…ΝΕΚΡΗ αγορά , χωρίς επενδύσεις και με κόψιμο μισθών και συντάξεων.

Οι ψεύτες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διατυμπάνιζαν ότι μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου του 2016 θα είχε κλείσει οριστικά η αξιολόγηση. Οι αρχιερείς του ψεύδους και της μαύρης προπαγάνδας δηλαδή Τσίπρας-Καμμένος έβλεπαν μάλιστα και την αλλαγή…σελίδας στα οικονομικά. Το μόνο , που δεν ανακοίνωσαν τότε , ήταν ότι θα τρώγαμε με…χρυσά κουτάλια…!

Από τότε πέρασαν 5 μήνες και η αξιολόγηση δεν ήρθε και φυσικά το θέμα δεν έκλεισε. Τα αγκάθια είναι πολλά και οι δικαιολογίες ακόμα περισσότερες. Το Ασφαλιστικό , τα Εργασιακά , τα Πλεονάσματα , ο Εργασιακός Μεσαίωνας κατάντησαν την δεύτερη αξιολόγηση πραγματικό…Γόρδιο Δεσμό και μεγάλο κοινωνικό Εφιάλτη.

Οι εμπλοκές , οι διαφωνίες , η πολυφωνία των κυβερνώντων , η ανικανότητά τους και ο φόβος για γενικό ξεσηκωμό της κοινωνίας προβληματίζουν τους πάντες. Οι Τσίπρας-Καμμένος , επειδή δεν γνωρίζουν τις διαθέσεις των δανειστών , τρέμουν από φόβο , γιατί δεν θέλουν να οδηγηθούν σε πρόωρες εκλογές , πράγμα που θα σημάνει το πολιτικό τους τέλος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης , από την άλλη πλευρά , προβληματίζεται , για το πώς θα μπορέσει να διαχειριστεί τα μεγάλα ελλείμματα στην οικονομία και για το πώς θα ανταποκριθεί στα όσα υπέγραψαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και κυρίως οι Αντιμνημονιακοί…Τσίπρας-Καμμένος.

Τις τελευταίες μέρες ελπίζανε για λύση στις 7 Απριλίου στη Βαλέτα της Μάλτας αλλά όλα δείχνουν , πως Μάλτα…Γιοκ. Έτσι ήρθε και το νέο ναυάγιο , τη στιγμή που η χώρα μοιάζει με καζάνι που βράζει. Οι …νυχτερινές εμπλοκές , οι διαφωνίες Τσίπρα-Τσακαλώτου , η επιστολή στους δανειστές , οι περίπου 1,5 εκατομμύριο άνεργοι και τα 2,5 εκατομμύρια φτωχών , η μείωση του αφορολογήτου στα 6.000 ευρώ , η κοπή των συντάξεων μέχρι 30% από το 2019 , οι 900.000 συνταξιούχοι , που θα χάσουν τον ύπνο τους από τις περικοπές , το κόψιμο των επικουρικών , ο αργός θάνατος του συστήματος υγείας , τα παρατράγουδα με τον ΕΦΚΑ , το ξεπούλημα της ΔΕΗ , οι λογαριασμοί του ρεύματος που μοιράζουν εγκεφαλικά και η άρνηση του κράτους να πληρώσει τους προμηθευτές , τους εργολάβους και γενικά όλους εκείνους με τους οποίους συνεργάζεται , είναι οι ερινύες των Ελλήνων.

Ο Τσίπρας θεωρούσε εθνικό έγκλημα το ξεπούλημα της ΔΕΗ και της Εθνικής Ασφαλιστικής και μάλιστα όταν η αξία της ΔΕΗ , επί ΝΔ , ανέρχονταν σε πολλά δισεκατομμύρια. Τώρα που την ΔΕΗ την κατάντησαν να αξίζει 600 εκατομμύρια ευρώ γεννάται ένα ερώτημα. Αυτοί που την ξεπουλάνε δεν είναι ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ; Έχει άδικο η Ζωή Κωσταντοπούλου που θέλει να πάνε όλοι τους στη δικαιοσύνη;

Εργαζόμενοι ,συνταξιούχοι και γενικά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία θα κάνει Μαύρο Πάσχα , αφού τη μεγάλη εβδομάδα οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν τα μέτρα , που θα βάλουν ταφόπλακα στη χώρα μας. Να κλείσει η συμφωνία όχι , όμως , για να έρθει η ολοκληρωτική καταστροφή.

Έφτασε , λοιπόν , η ώρα να μιλήσει ο λαός , αφού η προσφυγή στις κάλπες είναι η μοναδική δημοκρατική λύση. ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ , και για καλό ή για κακό ας υπάρχουν και κάμποσα…ελικόπτερα με ζεσταμένες τις μηχανές. Ποιος ξέρει μπορούν να φανούν χρήσιμα σε όλους αυτούς που ξεπουλάνε αντί πινακίου φακής ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης