"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Αλέξης Χαρίτσης από τα Τρίκαλα: Ζητάμε εκλογές για να σχηματιστεί μια προοδευτική κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ προς συμφέρον της κοινωνίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την οικονομία στοχευμένα και θα δώσει μάχη στην Ευρώπη για να μην επανέρθουμε σε πολιτικές λιτότητας που πλήγωσαν την κοινωνία» υπογράμμισε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Αλέξης Χαρίτσης από τα Τρίκαλα: Ζητάμε εκλογές για να σχηματιστεί μια προοδευτική κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ προς συμφέρον της κοινωνίας

Η επίσκεψη του πρώην υπουργού στα Τρίκαλα εντάσσεται στο διάλογο που γίνεται με τους πολίτες και τους φορείς για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Χαρίτση, «η αύξηση στην ενέργεια δε έχει προηγούμενο. Τα 2/3 των πληθωριστικών τάσεων εντοπίζονται στην ενέργεια και από εκεί διοχετεύονται σε όλη την κοινωνία».

Για την καθημερινότητα των πολιτών ο κ. Χαρίτσης τόνισε πως «η κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει τις αγορές να αυτορυθμιστούν και επέτρεψε να διογκωθεί ο πληθωρισμός. Μέχρι τώρα δεν έχει επιβληθεί ούτε ένα πρόστιμο σε φαινόμενα αισχροκέρδειας. Οι κοινωνικές ανισότητες αυξάνονται και τα αδύναμα στρώματα δεν προστατεύονται».

Ο Νίκος Σκορίνης, μέλος του πολιτικού συμβουλίου και υπεύθυνος ανάπτυξης του κόμματος, ανέφερε πως «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ανησυχία για την ακρίβεια, ανασφάλεια και οργή. Μόνο η κάλπη θα δείξει το αποτέλεσμα. Τα διλήμματα είναι σκληρά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις δείξουν που βρίσκονται».

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τον τρέμετε τον Πολάκη, αλλά καλό θα είναι να συνηθίζετε την ιδέα ότι θα είναι υπουργός ξανά. Και μην ξεχνάτε. Την επόμενη φορά θα είναι αλλιώς.

    • “το 2015 μια λαϊκίστικη κυβέρνηση κατέλαβε την εξουσία τάζοντας στους πάντες τα πάντα και επιχείρησε να ελέγξει τα ΜΜΕ και να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη. Οι θεσμοί του πολιτεύματος άντεξαν και τα σχέδια τους απετράπησαν”

  2. Ο κύριος POLITIS πιστεύει ότι σήμερα τα ΜΜΕ δεν είναι ελεγχόμενα και η Δικαιοσύνη είναι αχειραγώγητη; ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Καμία άλλη απάντηση, μονολεκτικά παρακαλώ, θα σας είμαι υποχρεωμένος, θα σεβαστώ οποιαδήποτε. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
    Υ.Γ. Κατέλαβε την εξουσία; Ούτε ο Ουλιάνοφ…

    • Oι γενικεύσεις με ΝΑΙ και ΟΧΙ, είναι εργαλείο λαϊκισμού. Υπάρχουν ελεγχόμενα ΜΜΕ και εξαρτημένοι λειτουργοί, όπως πάντα σε αστική δημοκρατία. Το θέμα είναι η διατήρηση πολυφωνίας και η έγκαιρη αντιμετώπιση τους.

  3. Το 2015 έγιναν εκλογές αν θυμάσαι με ΟΛΑ τα ΜΜΕ ΕΝΑΝΤΊΟΝ της “λαϊκίστικης” κυβέρνησης. Στη συνέχεια έγινε κι ένα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στο οποίο πάλι έγιναν ΤΑ αίσχη από τα ΜΜΕ. Παρόλα αυτά το 62% σας έδωσε απάντηση (ΑΚΟΜΑ σας πονάει) άσχετα αν αυτή την απάντηση την ανέτρεψε(κακώς) ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Υ.Γ: Επειδή κάνετε κατάχρηση στη λέξη λαϊκίστική και τη χρησιμοποιείτε αρνητικά ανοίξτε κανένα πολιτικό λεξικό μπας και μάθετε τι ακριβώς σημαίνει λαϊκισμός. Πάντοτε η λέξη ΛΑΟΣ προκαλούσε δυσανεξία στο Νεοφιλελεύθερο στρατόπεδο.

    • Oι λαϊκές πολιτικές είναι υπέρ του λαού. Οι λαϊκιστικές είναι υπέρ των ελίτ και των δημοκόπων.

      Ο λαϊκισμός υπάρχει από τότε που υπήρξε κάποιας μορφής δημοκρατία και θα υπάρχει πάντα.
      Αρκεί να διαβάσει κανείς για την Σικελική Εκστρατεία και τις αποφάσεις της Εκκλησίας του Δήμου, από τις εισηγήσεις των λαοπλάνων…

  4. Για να το λες, άρα το αναγνωρίζεις. Φέρε μας λοιπόν μερικά παραδείγματα ελεγχόμενων ΜΜΕ. Άσε τους λειτουργούς στον …Μένιο.
    Υ.Γ. Μην μας πεις ότι ο Ριζοσπάστης είναι ελεγχόμενος από το ΚΚΕ. Το …ψυλλιαζόμαστε.Θέλουμε(πολλοί) να μάθουμε εάν ο Σκάει του Πορτοσάλτε είναι ελεγχόμενος και από ποίον. Μην αργήσεις να απαντήσεις, διότι θα …Σκάσουμε.
    Υ.Γ. Γιατί η αστική Δημοκρατία από το 1789 δεν κάνει κάτι να διορθώσει τις ατέλειες της;

    • Είναι γνωστό σε όλους ποια είναι τα συμπολιτευόμενα και ποια τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ και αυτό είναι μέρος της αστικής δημοκρατίας.
      Απλά στην Ελλάδα έχουμε νέα δημοκρατία και κοινωνία-οικονομία λιγότερο προηγμένη, σε σχέση με τις άλλες της Βορειοδυτικής Ευρώπης και έτσι όλα είναι χειρότερα.
      Δεν είναι το τέλειο πολίτευμα, αλλά είναι καλύτερο από όλα τα υπόλοιπα που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης