"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

28.7 C
Trikala

Αναθεωρείται ο προϋπολογισμός, πακέτο 10 δισ. για οικονομία και εργαζόμενους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι και για την οικονομία, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σημερινό του διάγγελμά του, αναφερόμενος στην πανδημία του νέου κορονοϊού. 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μεταξύ άλλων πως ο προϋπολογισμός του Κράτους αναθεωρείται. Έτσι, πέραν των μέτρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ύψους 3,8 δισ. ευρώ, θα διατεθούν ακόμη περίπου 3 δισ. για τη στήριξη της οικονομίας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και τουλάχιστον αλλά τόσα από τον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ.

«Μιλώ, δηλαδή, για περίπου 10 δισ., χωρίς τις προβλέψεις για την παροχή προσθετής ρευστότητας στις επιχειρήσεις από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε πως επεκτείνεται ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ έως τα τέλη Απριλίου και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης πως έκτακτο δώρο Πάσχα θα πάρουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. 

«Δεν ξέρουμε πόσα αποτελεσματικά είναι τα μέτρα που πήραμε»

Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι, είπε επίσης, και επανέλαβε ότι τα δύσκολα παραμένουν μπροστά μας.  Παράλληλα, έκανε έκκληση προς τους πολίτες για αυτοπεριορισμό, αλλά και για να ακούν μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις κι όχι τα fake news που κυκλοφορούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης