"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

Ανοιχτή Επιστολή από τη Γερμανία του Γιάννη Κόρδα Έλληνα μετανάστη στο Μόναχο

lafarm

Σχετικά άρθρα

             Του Γιάννη Κόρδα
Έλληνα μετανάστη στο Μόναχο, μάγειρα,

Υποψήφιου  βουλευτή  με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ το 2012 και το 2015 στον νομό Τρικάλων.

Το κάλεσμα του ΚΚΕ δίνει διέξοδο για να γίνει η αγανάκτηση οργανωμένος αγώνας

Σε μια συγκυρία όπου τα αστικά κόμματα εξουσίας συμμετέχουν πιο δυναμικά από ποτέ στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις σε βάρος του λαού, που διαλύουν κάθε εργασιακό δικαίωμα και κατάκτηση για τα κέρδη των εταιρειών, ο δρόμος που μπορούμε να πάρουμε είναι ένας: Ο δρόμος του αγώνα με το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ είναι το κόμμα που δεν έλειψε από κανέναν δίκαιο αγώνα του λαού μας. Δίνει όλες του τις δυνάμεις του μέσα στην εργατική τάξη, στην αγροτιά, στη νεολαία. Είναι στο πλευρό των ανέργων, των απολυμένων, των συνταξιούχων. Είναι το μόνο κόμμα που έχει συγκεκριμένο βηματισμό, πολιτική συγκρότηση και σχεδιασμό για να χτυπηθεί οριστικά η ανεργία, η φτώχεια, η ανασφάλεια, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της Ενέργειας, του νερού.

Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την εργατική τάξη, τον λαό, τη νεολαία δίνει διέξοδο ώστε η αγανάκτηση και η οργή να γίνει οργανωμένος αγώνας χωρίς καμία αναμονή:

– Κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

– Κατά της ακρίβειας που οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση του λαού.

– Κατά της υλοποίησης των δεσμεύσεων των αστικών κυβερνήσεων έναντι της ΕΕ.

– Κατά των ιδιωτικοποιήσεων των εταιρειών κοινής ωφέλειας και των υποδομών.

Όλα αυτά έχουν μεγάλη αξία σήμερα και δηλώνω ανοιχτά, περήφανα, τη συμπόρευσή μου με το ΚΚΕ.

 Μετά από τουλάχιστον 18 χρόνια αγώνα, κουράστηκα να βασίζομαι πλέον σε κούφιες ελπίδες επαναστατικών πυροτεχνημάτων και πολιτικών οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωμένο σχέδιο και πολιτική κατεύθυνση που οδηγεί στη συνολική ανατροπή.

Απευθύνω κάλεσμα σε όλους όσοι :

        Συναντηθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, στις μαθητικές κινητοποιήσεις στα χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με υπουργό τον Αρσένη

Στα συγκλονιστικά αντιπολεμικά συλλαλητήρια ενάντια στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και στον πόλεμο στο Ιράκ, με κυβέρνηση Σημίτη και ΠΑΣΟΚ.

Υστερα, στους φοιτητικούς αγώνες ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, στην πάλη για τα εργασιακά δικαιώματα της γενιάς – τότε – των 700 ευρώ και για να γίνει η οργή για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου το 2008, με κυβέρνηση Καραμανλή και ΝΔ, δύναμη οργανωμένου αγώνα και συλλογικής διεκδίκησης.

Σε όλους τους αγωνιστές που συνεχίσαμε μαζί τα επόμενα χρόνια να μετέχουμε στρατευμένοι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ακόμα και μετά τη φυγή μου στο εξωτερικό, για λόγους εργασίας.Είναι ώρα για να βγουν συμπεράσματα. Το 2015 και η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκλογές στη συνέχεια με τη σύμπραξη στη ΛΑΕ μεγάλων κομματιών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς μέχρι την πρόσφατη αποχώρηση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δυνάμεων που κατέληξαν να συνεργάζονται.

εκλογικά με τον Βαρουφάκη, έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι όχι μόνο δεν είχαμε πολιτικό σχεδιασμό σύγκρουσης με το σύστημα, όχι μόνο δεν βάλαμε φραγμούς στον αστισμό, αλλά πολλές φορές άθελά μας, με τις τυχοδιωκτικές επιλογές μας τον ενισχύσαμε κιόλας.

Γι’ αυτό απευθύνομαι σε συντρόφους ομοϊδεάτες, φίλους, δημοκράτες ανθρώπους που αγωνιστήκαμε μαζί, να συνεχίσουμε να δίνουμε τους αγώνες μας μαζί με το ΚΚΕ. Με το ΚΚΕ δυνατό μπορούμε με τη μαζική εργατική – λαϊκή πάλη να ανοίξουμε τον δρόμο για την ανατροπή, για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, για να γίνει ο λαός κυρίαρχος του τόπου και των κόπων του.

Γιάννης ΚΟΡΔΑΣ
Έλληνας μετανάστης στο Μόναχο, μάγειρας,

υποψήφιος βουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ το 2012 και το 2015 στον νομό Τρικάλων.

Ριζοσπάστης

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συνοπτικά:
    – Το ΚΚΕ συμμετέχοντας κάθε χρόνο στην γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μαζί με όλα τα αστικά κόμματα, στην ουσία αναγνωρίζει ως δημοκράτες αυτούς που θέλει να ανατρέψει, αυτούς που ψηφίζουν μνημόνια, αυτούς που ξυλοκόπουν με τον πιο βίαιο τρόπο διαδηλωτές-μέλη της εργατικής τάξης και που με την πολιτική τους φτωχοποιουν, εξαθλιωνουν και δολοφονούν κόσμο.
    – Το ΚΚΕ στο κίνημα των αγανακτισμένων, απείχε και το κατήγγειλε.
    – Το ΚΚΕ στην απεργία της 20/10/11 κάνει αλυσίδα στην Βουλή για να μην μπει μέσα ο κόσμος. Δηλαδή, έγινε ασπιδα του Αστικου Κοινοβουλίου, ενώ ένα κομμουνιστικό-επαναστατικο κόμμα κανονικά επιδιώκει το μπάχαλο, ώστε να το μετατρέψει σε συνειδητή επανάσταση.
    – Το ΚΚΕ στα σωματεία, δεν συμπράττει με παρατάξεις που έχουν ίδιες ή και προοδευτικότερες διεκδικήσεις. Μόνο να επωφεληθεί κομματικά το ενδιαφέρει και όχι υπέρ της εργατικής τάξης.
    – Ενώ έχει υπερεπαναστατική φρασεολογία κατηγορόντας τους πάντες για ρεφορμισμό, οπορτουνισμό κλπ. είναι στην πράξη αντεπαναστατικό.
    – Το ΚΚΕ πορεύεται πάντα με την σφραγίδα του, κοιτώντας πίσω στο χρόνο, και όχι στο τώρα και στο μέλλον.
    – Δεν έχει ακόμα αποκηρύξει την συνεργασία του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
    Γενικότερα, δεν επιδιώκει καμιά πολιτική αλλαγή, μην τυχόν και χάσει την παχυλή κρατική χρηματοδότηση. Εξαρτάται τόσο πολύ από τις τράπεζες, που δεν κοπτεται να ανατρέψει την εξουσία τους.

  2. Η απάντηση στους αντιΚΚΕ προβληματισμούς σου έχει ήδη δωθεί από τον συγγραφέα της επιστολής.Εξαλλου αυτός σας δοκίμασε εσάς τους ψευτοεπαναστατικο πολλά χρόνια και τελικά επέλεξε.Ε κάτι θα ξέρει.Το λέει ξεκάθαρα ο άνθρωπος…το πάλεψα χρόνια

    • 1) Το να φύγει κάποιος από το ΚΚΕ και να πάει σε κάποιο άλλο κόμμα, είναι συντριπτικά πιο συχνό φαινόμενο απ’ ότι το αντίστροφο. Κι αυτοί κάτι θα ξέρουν.
      2) Το ότι κρίνω το ΚΚΕ, δεν σημαίνει ότι ανήκω σε κόμμα που αναφέρει ο συγγραφέας της επιστολής ή σε κάποιο άλλο. Επιδιώκω και παλεύω για την δημιουργία ενός πραγματικά επαναστατικού και κομμουνιστικού κόμματος, πολυφωνικού και δημοκρατικού.
      3) Επιτέλους εκεί στο ΚΚΕ, μάθετε να απαντάτε και να συζητάτε επί των επιχειρημάτων που τίθενται και όχι γενικά και αόριστα, μεταφυσικά και ιδεαλιστικά κάνοντας θεολογία.
      4) Έχετε πάρει τόσα μπράβο και επαίνους από τους αστούς πολιτικούς. Για θυμηθείτε: από Άδωνη, Χρυσοχοΐδη, Λοβέρδο και άλλους. Δε σας λέει κάτι αυτό ? Αν αυτούς τους επαίνους, τους παίρνανε οι “ρεφορμιστές”, θα τους κραζατε.
      5) Προβάλλουν τα αστικά ΜΜΕ καθημερινά στελέχη του κόμματος σας, έχετε και εκπομπές κλπ. Σημαίνει άρα, ότι το ΚΚΕ είναι ακίνδυνο για το σύστημα. Είναι το αριστερό άλλοθι του συστήματος και η βαλβίδα εκτόνωσης του κινήματος.

  3. Ενώ εσύ εκρινες τα γραφόμενα δηλαδή;;;Το ότι κρίνεις με ανιστορητο τρόπο το ΚΚΕ επειδή σε πονάνε οι αλήθειες της επιστολής δείχνει ακριβώς ότι το μόνο κόμμα που είσαι είναι το αντιΚΚΕ γι αυτό και ο μπακακας.Πρακτικα δηλαδή μπορείς να είσαι με οτιδήποτε άλλο εκτός από ΚΚΕ.Κυριολεκτικα όμως με οτιδήποτε άλλο…..

  4. Αγαπητέ Δημήτρη σέ ενοχλεί το ότι ο σ Γιάννης σάς καταγγέλει για κούφια επαναστατικά λόγια καταλαβαίνω τον πόνο σου όσο δε για ποιος δεν συνεργάζεται στα σωματεία εσείς πάντα δίνατε χέρι βοηθείας στο Ε Κ Τ . Εξάλλου το είδαμε και δημοψήφισμα του 15με ποιους πήγατε!!!!!

  5. Το Εργατικό Κέντρο, δεν είναι τσιφλίκι κανενός κόμματος. Είναι εργατική κατάκτηση και πρέπει να το υπερασπίσουμε και να το κατακτήσουμε.Οχι να το αφήσουμε στα χέρια των αστικών δυνάμεων. Ο εργαζόμενος που θα απεργησει, το Ε.Κ έχει στο μυαλό του, εκεί θα “στεγαστεί”, είναι το “σπίτι” του. Και όχι κάποιο κόμμα. Το ΚΚΕ όταν ελέγχει και είναι πρώτη δύναμη σε κάποιο εργατικό κέντρο, καλεί σε συγκέντρωση εκεί. Αν δεν το ελέγχει, καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση. Καθαρός οπορτουνισμός.
    Όσο το δημοψήφισμα του ’15, το ΚΚΕ πέταξε για άλλη μια φορά την ιστορική ευκαιρία και δεν συντάχθηκε με την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Άσε που θα φαινόταν το ΚΚΕ ως υπερασπιστής της βούλησης των πολιτών. Κάτι που προφανώς δεν θέλει να διαχειριστεί το ΚΚΕ. Άφησε χώρο να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την κωλοτουμπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης