"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.8 C
Trikala

Ανοιχτό κάλεσμα στην κοινωνία απευθύνει ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ανοιχτό κάλεσμα στην κοινωνία απευθύνει ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, να συνυπογράψουν οι πολίτες μήνυση που θα καταθέσει ο Σύλλογος, για «να καταλογιστούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι».

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν τα εξής: «Σχεδόν έντεκα μήνες και το πένθος παραμένει νωπό. Η απώλεια των αγαπημένων μας, δεν αντισταθμίζεται, με την οποιαδήποτε στιγμή χαράς που μπορούμε να λάβουμε. Παραμένει στον ύψιστο βαθμό και πονάει, πονάει πολύ!

Οι δικαστικές αρχές προσπαθούν όλο αυτόν τον καιρό να εξιχνιάσουν το έγκλημα και να αποδώσουν κατηγορίες στους ενόχους. Όλος ο ελληνικός λαός, αλλά κυρίως εμείς οι συγγενείς θυμάτων και οι τραυματίες, επιθυμούμε να καταλογιστούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι εγκληματίες.

Για να γίνει αυτό και για να ξεκλειδώσουν τα χέρια των ανακριτών, αλλά και των δικαστών, που θα δικάσουν αργότερα τη δολοφονία, πρέπει να γίνουν μαζικές μηνύσεις. Πρώτα από όλα, από όλους τους συγγενείς θυμάτων, όλους τους τραυματίες και τους επιβαίνοντες, που ήταν εν δυνάμει μελλοθάνατοι, ονομαστικά προς τα πρόσωπα, που θεωρούν ότι είναι υπαίτιοι για την ανθρωποκτονία και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στο συγκεκριμένο έγκλημα.

Κατόπιν, από το σύνολο των μελών του συλλόγου πληγέντων δυστυχήματος Τεμπών, που πρέπει να υπογράψει τη μήνυση αυτή και θα ακολουθήσουν υπογραφές από ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που θέλει διακαώς να συμμετάσχει, διότι ταυτίζεται με τους αθώους επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Έχοντας οι δικαστικές αρχές αυτές τις μηνύσεις παρακαταθήκη «επάνω στο γραφείο τους», διότι δεν μπορούν «να τις βάλουν πλέον στο συρτάρι», θα αναγκαστούν και μάλιστα με ελαφρά την καρδία, να ανεβάσουν το κατηγορητήριο, σε κακούργημα από ενδεχόμενο δόλο και να αξιοποιήσουν όλα τα στοιχεία που το βεβαιώνουν.

Αυτό λοιπόν θα διευκολύνει και στην απόδοση ευθυνών, σε υψηλόβαθμα στελέχη, που είναι και το επιθυμητό.

Στη συνέχεια θα οδηγήσει σε μία γρήγορη και εμπεριστατωμένη άσκηση διώξεων προς όλους τους υπαίτιους, σύμφωνα με την αντίστοιχη ευθύνη του καθενός, για τη μαζική δολοφονία, (ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και για τα υπόλοιπα αδικήματα).

Το μήνυμα απευθύνεται σε όλους. Όποιος πραγματικά έχει αφυπνιστεί, δεν έχει παρά να πράξει το καθήκον του, για να οδηγήσει τους δικαστές, στην επιδιωκόμενη απονομή δικαιοσύνης».
Την επιστολή υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Κωνσταντινίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης