"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Ανυπόφορη η υποκρισία της Δύσης

lafarm

Σχετικά άρθρα

  Του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου

Τι κρύβεται πίσω απ’ το πολιτικό αμόκ του κ. Λάππα; – Του Χρήστου Σταμόπουλου

      Η Δύση τώρα ανακάλυψε τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό! Δεν ήξερε, δεν άκουσε,  δεν είδε ποτέ της πόλεμο και τις ξένες  επεμβάσεις.  Τόσο αθώα του αίματος! Η ξεδιάντροπη προπαγάνδα της και η αντιρωσική  υστερία  που καλλιεργεί , βγάζει μάτι .

      Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είχαμε κοντά 100 (!) πολέμους και επεμβάσεις   του αμερικάνικου (μόνο) ιμπεριαλισμού σε διάφορες χώρες σ’ολόκληρο τον κόσμο και για πρώτη φορά ευρωπαϊκό πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία. Τώρα βλέπουμε τον ρώσικο ιμπεριαλισμό να τους μιμείται και να εισβάλει στην Ουκρανία. Αμερικάνοι  και Ευρωπαίοι ΄΄δημοκράτες  ΄΄ (τρομάρα τους !) φρύαξαν γιατί….. έχασαν το μονοπώλιο  των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων !

     Ο ρωσικός καπιταλισμός ,καίτοι νεόκοπος, είναι φυσικά κι αυτός ιμπεριαλιστικός, καθότι μεγάλη χώρα και δύναμη η Ρωσία. Τους πολέμους  τους πληρώνουν  πάντοτε οι λαοί. Αυτοί είναι τα θύματα είτε άμεσα ( νεκροί, τραυματίες, καταστροφές ) είτε έμμεσα         ( ανεργία  , πτώση βιοτικού επιπέδου , μεγάλωμα της φτώχειας ).

     Τη ρώσικη επέμβαση στον αδελφό λαό που ζει στην Ουκρανία και είναι καταδικαστέα  απ’όλους  μας , την προετοίμαζαν χρόνια οι Αμερικάνοι και άλλοι  Δυτικοί ανταγωνιστές.     Η επέκταση του ΝΑΤΟ και κυρίως  η ασφυκτική περικύκλωση της  Ρωσίας  (όπως παλιά της ΕΣΣΔ) έλαβε εμμονικά χαρακτηριστικά για τους Αμερικάνους ( οι οποίοι –ειρήσθω εν παρόδω – βρίσκονται στην άλλη  άκρη της Γης )

     ΄Η ΄΄δημοκρατία ΄΄ των δυτικών ,  την οποία επικαλούνται αυτοαναφορικά και σαν μόνιμη δικαιολογία – επωδό,είναι κάλπικη. Αποτελεί ΄΄ φύλλο συκής ΄΄ για τα ατελείωτα εγκλήματα  τους όπου γης . Είναι η ΄΄δημοκρατία΄΄ των ελίτ και του πολίτικου προσωπικού  που τις υπηρετεί. Όχι για τους λαούς . Μόνο αφελείς πιστεύουν  πια την ψευτοδημοκρατία τους .

       Είναι δημοκρατία στην Αμερική ,όταν στην λίστα των 10  πλουσιοτέρων  ανθρώπων  του κόσμου οι 9 είναι Αμερικανοί ; Όταν ο Μασκ  και ο Μπέζος  έχουν ατομική  περιουσία, που του καθένα τους ισοδυναμεί  με το διπλάσιο ΑΕΠ της Ελλάδας ;!

      Είναι δημοκρατικά τα καθεστώτα στην Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη ,όταν στην Ουκρανία  στήριξαν τον Δεξιό Τομέα, το Τάγμα του Αζόφ, το Σβόμποντα και λοιπούς νεοναζιστές  εγκληματίες -΄΄ χρυσαυγίτες ΄΄ θα λέγαμε εδώ – και πολιτικούς απογόνους των Ουκρανών δωσίλογων του Μπαντέρα, συνεργατών του Χίτλερ; Όταν στις Βαλτικές χώρες  στηρίζουν καθεστώτα ημιφασιστικά και ρατσιστικά , ενός είδους απαρτχάιντ που το 25% των κατοίκων τους δεν έχουν δικαιώματα και δεν είναι πολίτες;!

   Η Ευρώπη  δεν είναι μόνο  ο πολιτισμός  και τα επιτεύγματα του ανθρώπου .Αυτό είναι μόνο το ένα πρόσωπο .Το άλλο είναι αποκρουστικό και κατάμαυρο . Πιο κατάμαυρο δεν γίνεται !  Στη γηραιά ήπειρο γεννήθηκε  ο φασισμός , ο ναζισμός , ο Α΄ και Β΄ Παγκόσμιοι Πόλεμοι  με πάνω από 100.000.000  νεκρούς , η αποικιοκρατία , τα σκλαβοπάζαρα των Μαύρων , η εξόντωση των αυτοχθόνων και των πολιτισμών της Αμερικανικής  Ηπείρου , ο ρατσισμός ,οι γενοκτονίες ,οι εθνοκαθάρσεις και οι επιστημονικές  ΄΄ ( αλίμονο μας !) θεωρίες της ανωτερότητας της λευκής φυλής και του υπερανθρώπου για του Άριους .  Θεωρίες απάνθρωπες, φρικιαστικές και αντεπιστημονικές που εφευρέθηκαν για να δικαιολογήσουν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που είναι το ζουμί του καπιταλισμού. (Ακόμα κι ο Ερντογάν, με την πρώτη ευκαιρία βγάζει τα άπλυτα της Ευρώπης  στην φόρα !!).

      Όλα αυτά είναι  η πραγματική ιστορία της Ευρώπης  και του γηραιού καπιταλισμού. Είναι πράγματα που δεν κρύβονται .Όλες  οι παραπάνω  ρατσιστικές  θεωρίες  για τη λευκή φυλή  είχαν μεγάλη πέραση μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις  είχαν ενστερνιστεί ακόμη και φιλόσοφοι, βιολόγοι, γενετιστές  και άλλοι λαμπροί επιστήμονες ! ( Π.χ.΄΄ ο μαύρος είναι κατώτερος  απ΄τον λευκό, αλλά ανώτερος άπ’τον πίθηκο!). Η στρατιωτική νίκη του Κόκκινου Στρατού  επί της Βέρμαχτ έβαλε οριστικά ταφόπλακα σ’αυτές  τις αντιανθρώπινες θεωρίες .

    Έκτοτε η Δύση  κρύβει τον ανοιχτό ρατσισμό της, χωρίς όμως να έχει απαλλαγεί  απ’ αυτόν γιατί είναι σύμφυτος  με τον καπιταλισμό , ο οποίος εν τέλει  αποτελεί τη μήτρα των δεινών μας .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης