"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Απάντηση στον Κώστα Σκρέκα από την Πρόεδρο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με αφορμή την παρέμβαση του Υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα για προβλήματα του νοσοκομείου η πρόεδρος των εργαζομένων Ματίνα Κούκια στέλνει τη δική της απάντηση :

Η “ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ” που δεν έφτασε ποτέ.

κ. Υπουργέ, εκτιμώ αφάνταστα το ενδιαφέρον σας και τη παρέμβασή σας για το νοσοκομείο της πόλης μας αλλά δε μπορώ να κατανοήσω την επιλογή σας, μόνο για ένα μέρος προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο ευαίσθητος αυτός χώρος.

Άλυτα παραμένουν εδώ και καιρό σοβαρά θέματα που απασχολούν το νοσοκομείο και επηρεάζουν άμεσα, τόσο τη ζωή των πολιτών όσο και τους εργαζόμενους.

Μακάρι, να ήταν αυτά μόνο τα προβλήματα.
Η έλλειψη ΩΡΛ ιατρού, ταλαιπωρεί σχεδόν 2 χρόνια το νοσοκομείο.
Μια ειδικότητα απαραίτητη για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών (οίδημα λάρυγγα, πνιγμός από ξένο σώμα, ρινορραγία κ.α.), που η έλλειψή της πιθανόν να κοστίσει ανθρώπινη ζωή.


Η κραυγή αγωνίας των Παθολόγων κι άλλων ειδικοτήτων για νέες προσλήψεις δεν ακούστηκε ποτέ.


Φυσικά και υπάρχει μεγάλη ανάγκη, 2 τουλάχιστον Ιατρών Ακτινολόγων αλλά όπως γνωρίζετε πολύ καλά, η διαδικασία πρόσληψης είναι χρονοβόρα και επομένως οι ανάγκες δε καλύπτονται άμεσα.

Στα κενά και τις ελλείψεις έρχονται να προστεθούν και τα συσσωρευμένα αναπάντητα ερωτήματα των εργαζομένων που αφορούν το εργασιακό περιβάλλον και τα δικαιώματά τους.


Στο χθες προστέθηκε η εκκωφαντική σιωπή του σήμερα και επιμελώς αποφεύγονται να δοθούν στοιχεία για τις τηλεφωνικές υποκλοπές στον εργασιακό μας χώρο.


Άγνωστο επίσης παραμένει, η λειτουργία και η διαχείρηση του υλικού των καμερών.
Όσο για τη πολυπόθητη, εν αγνοία των εργαζομένων
“Δωρεά”, ξεχάστηκε στα υπηρεσιακά χρονοντούλαπα.

Κι ενώ το δικαίωμα της ενημέρωσης και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων έχει απαξιωθεί, επιχειρείται μόνιμα και η απαξίωση των εργασιακών δικαιωμάτων.


Ανεξήγητο παραμένει το φαινόμενο, πώς σε μια υπηρεσία 24ώρου λειτουργίας και με προσωπικό που καλύπτει το 100% και πλέον των οργανικών θέσεων, το 1/3, μόνο, του νοσηλευτικού προσωπικού να υπόκειται σε εξαντλητικό κυκλικό ωράριο που παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, και κάποιοι να βρίσκονται σε ευμενείς θέσεις απολαμβάνοντας τη προστασία κομματικής ομπρέλας και συναφών συμπεριφορών.


Τρανή απόδειξη, οι περίπου 70 πρόσφατες εσωτερικές μετακινήσεις που φωτογραφίζουν πολιτική παρέμβαση.

Φοβάμαι πως θα σας κουράσω, αν αναφερθώ σε όλα τα προβλήματα του χώρου μας, άλλα από το χθες και άλλα από το σήμερα.


Να επισημάνω ότι είναι γνωστές οι παρεμβάσεις του σωματείου μας για όλα τα θέματα, με τις διοικήσεις να αρνούνται πεισματικά την επίλυσή τους.

Μια κανονικότητα που δεν έφτασε ποτέ.

Όλα τα παραπάνω γεννούν αισθήματα απαξίωσης και αδικίας στους εργαζόμενους και αποτελούν αντικίνητρα εργασίας.


Χωρίς όρους πολιτικής αντιπαράθεσης και ως εκπρόσωπος εργαζομένων, κάνω έκκληση για απομάκρυνση των πολιτικών παρεμβάσεων στους χώρους υγείας, για στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και για εργαζόμενους με υψηλό ηθικό.

Εκτιμώ το ενδιαφέρον σας, αν και δεν άπτεται των υπουργικών σας καθηκόντων, αλλά θα περίμενα ανάλογο ενδιαφέρον και για την επίλυση όλων των προβλημάτων που χρόνια τώρα ταλανίζουν το Δημόσιο Νοσοκομείο και αφήνουν αναπάντητα ερωτηματικά.

  • Η κ Ματίνα Κούκια είναι πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Τρικάλων
  • [από το διαδίκτυο]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης