"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.4 C
Trikala

Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Διαβατήριο» για τα διόδια μόνο το Ε1 – Διπλάσιο το πρόστιμο σε εθνικές

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Απόχη»… κορoνοϊού στα διόδια εν όψει Πάσχα. Το πέρασμα από τα διόδια, νόμιμα ή «παράνομα», δεν θα έχει επιστροφή έως τηn κλιμακούμενη λήξη των μέτρων, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Η μοναδική ίσως δικαιολογημένη μετακίνηση από νομό σε νομό θα είναι η παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους γονείς και συγγενείς κάτω από προϋποθέσεις, στην περίπτωση δηλαδή που αυτό δεν μπορεί να γίνει από τις επίσημες δομές Yγείας και τη «Bοήθεια στο Σπίτι». Οσοι θα έχουν αυτή την αιτιολογία για τη μετακίνησή τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τις κατά τόπους αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ανάγκη διέλευσής τους από τα διόδια με προορισμό άλλο νομό από αυτόν της διαμονής τους.

Η δεύτερη αιτιολογία μετακίνησης σε άλλο νομό θα πιστοποιείται μόνο με την επίδειξη του Ε1 της φορολογικής δήλωσης, που δηλώνεται η μόνιμη κατοικία στο νομό προορισμού του ταξιδιώτη. Βέβαια, αυτός ο αριθμός, σύμφωνα με επίσημες κυβερνητικές πηγές, είναι σχετικά μικρός, καθώς είναι λίγοι εκείνοι που βρίσκονται σε άλλο νομό από αυτόν που διαμένουν μόνιμα και κυρίως αφορά εργαζομένους σε διάφορα είδη επιχειρήσεων που είχε απαιτηθεί η μετακίνησή τους πριν ξεσπάσει η πανδημία.

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα ισχυρότερα ενδεχόμενα «εξαιρέσεων» μετακίνησης που μπορεί να εφαρμοστούν το Πάσχα, προκειμένου να υπάρξει η μεγαλύτερη το δυνατόν ανάσχεση μετακίνησης πολιτών, ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα. Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν πως η μετακίνηση πολιτών από νομό σε νομό, ακόμη και με αυτά τα «δικαιολογητικά», θα είναι δύσκολη, με αρκετή ταλαιπωρία. Τα αστυνομικά μέτρα στα εθνικά οδικά δίκτυα και σε παράπλευρες οδούς θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά με σαρωτικούς ελέγχους σε όλο το μήκος τους.

Την ώρα που βρίσκεται σε ισχύ το μέτρο απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων, εξετάζεται το ενδεχόμενο στην περίπτωση που διαπιστώνεται ή υπάρχει πρόβλεψη απόπειρας μαζικής εξόδου πολιτών να αυξηθεί το πρόστιμο των 150 ευρώ ακόμη και στο διπλάσιο για όσους εντοπιστούν να κινούνται στα εθνικά και περιφερειακά οδικά δίκτυα χωρίς σαφή αιτία και προορισμό.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ανάφερε πως εξετάζεται η απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων κατοίκων των νησιών από το ένα νησί στο άλλο, που είχαν παρατηρηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τις οποίες θα εξαιρούνται αυτές για θέματα υγείας και εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης