"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.5 C
Trikala

Απανωτά ερωτήματα Τσίπρα σε Μητσοτάκη για Predator και ΕΥΠ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ανελέητο σφυροκόπημα στον πρωθυπουργό από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επανέρχεται με νέα ερωτήματα για Predator και ΕΥΠ.

«Εδώ και δύο εβδομάδες ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και αρνείται να απαντήσει στη Βουλή στις επίκαιρες ερωτήσεις του για το κατά πόσο υπάρχουν πρόσωπα και υπουργοί του που εκτός από το Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ» αναφέρει εισαγωγικά στην ερώτηση που κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας καλώντας εκ νέου τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή.

«Η επίμονη άρνησή σας να έρθετε στη Βουλή και να δώσετε απαντήσεις μαρτυρά ενοχή. Τα δε αποκαλυπτικά δημοσιεύματα που ακολούθησαν τις αρνήσεις σας είναι καταιγιστικά και πολλαπλασιάζουν τα αναπάντητα ερωτήματα» σημειώνει ο Αλ. Τσίπρας και επικαλείται δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο.

Με δεδομένο ότι:

  • «H λίστα των ατόμων που τέθηκαν σε παρακολούθηση μαρτυρά την ύπαρξη ενός παρακρατικού δικτύου που πέραν από τη πολιτική επιρροή επιζητούσε και χρήσιμες πληροφορίες για τις επιχειρηματικές εξελίξεις στο τόπο μας.
  • Στο στόχαστρο του παρακρατικού μηχανισμού ήταν και η ροή του χρήματος που συνδέονται ακόμη και με τα εξοπλιστικά προγράμματα, με φορείς του δημοσίου και μεγάλα κοινοτικά κονδύλια δισεκατομμυρίων.
  • Η γραμμή άμυνας της κυβέρνησης φαίνεται ότι άλλαξε και ενώ αρχικά αμφισβητούσατε τη γνησιότητα της λίστας των στόχων, τώρα ισχυρίζεστε ότι τελικά στόχος ήταν η ίδια η κυβέρνηση.
  • Αποκαλύπτεται πως ο δήθεν έλεγχος που έκανε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας υπό τον στενό συνεργάτη σας, κ. Μπίνη, στις εταιρίες Intellexa και Krikel χωρίς καν να ελέγξει τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ήταν προσχηματικός και επί της ουσίας ακόμα ένα λιθαράκι στην επιχείρηση συγκάλυψης.
  • Παρά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα που ταυτίζουν το predator με την ΕΥΠ και αποκαλύπτουν ότι το κακόβουλο λογισμικό λειτουργούσε σε χώρο που ελέγχει η ελληνική κυβέρνηση, εσείς συνεχίζετε να ισχυρίζεστε ότι η ΕΥΠ και εσείς προσωπικά που έχετε τη ευθύνη της, δεν έχετε καμία σχέση με το παράνομο λογισμικό»

Με όλα τα παραπάνω, ο Αλέξης Τσίπρας κρίνει σκόπιμο να επιμείνει στη προσπάθειά του να καλεί τον πρωθυπουργό στη Βουλή «όπως αρμόζει σε μια Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, και να απαντήσετε στα κρίσιμα ερωτήματα που προκύπτουν για τη σχέση της ΕΥΠ με το παράνομο λογισμικό predator».

Τα ερωτήματα στον πρωθυπουργό

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

1. Μπορείτε να δεσμευθείτε ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ότι κανένας υπουργός της κυβέρνησής σας, κανένας γενικός γραμματέας, βουλευτής ή ευρωβουλευτής και κανένας δημοσιογράφος από τις λίστες που έχουν δημοσιευθεί, δεν είχε παράλληλα με το παράνομο λογισμικό predator, τεθεί υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ με τη «νόμιμη» διαδικασία της επισύνδεσης κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, όπως είχε συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις με τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη και τον κ. Θανάση Κουκάκη;

2. Σκοπεύετε να ζητήσετε τη συγκατάθεση των υπουργών και άλλων μελών της κυβέρνησής σας που εμπεριέχονται στη λίστα των φερόμενων ως στόχων του predator, προκειμένου να καλέσετε άμεσα την ΑΔΑΕ να διεξάγει έρευνα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ώστε να διαλευκανθεί αν πράγματι υπήρξε κάποιος εξ’ αυτών που ήταν και σε διαδικασία «επίσημης» επισύνδεσης από την ΕΥΠ;

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θαύμα, θαύμα στην πόλιν μας… Βρέθηκε και δεύτερος στα Τρίκαλα(μετά τον κ. Βλαχογιάννη) που πιστεύει ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο παρακολουθήσεων, δηλαδή ΚΑΝΕΙΣ δεν παρακολουθεί ΚΑΝΕΝΑΝ. Σας εύχομαι και εις ανώτερα, να γίνετε τρεις και χίλιοι δεκατρείς.
    Υ.Γ. Σκάνδαλο …Πετσίτη(αυτός στον κόκκινο κύκλο του ΣΚΑΕΙ) υπήρχε όμως,ε;

    • Σκάνδαλο παρακολουθήσεων υπάρχει , όπως υπήρχε και σκάνδαλο Νοvartis. Αλλά το πραγματικό σκάνδαλο είναι το θέμα, όχι η σκανδαλολογία

      • Αβάντι μαέστρο λοιπόν, να το διαλευκάνουμε(αντιπαθώ το …άπλετο φως, τυφλώθηκα επί Σημίτη). Και πως θα το πράξουμε; Στα μουγγά;
        Υ.Γ. Για την Novartis τα είπαμε: υπάρχει μεν σκάνδαλο, δεν εμπλέκονται δε πρόσωπα.

        • Στις ΗΠΑ κατάλαβαν ότι δεν μπορείς να πιάσεις γιατρούς που έκαναν κατευθυνόμενη συνταγογράφηση με τιμολόγιο για μελέτες, οπότε έκαναν εξωδικαστικό συμβιβασμό και η NOVARTIS πλήρωσε αποζημίωση. Στην Ελλάδα για χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ κάναμε κομματική εκμετάλλευση με κυνήγι ανεμόμυλων. Φέτος έγινε αγωγή προς την εταιρεία από το Δημόσιο!

          Τα ίδια τώρα και με το Predator. Πως θα βρεις ποια κέντρα επιχειρηματιών και άλλων το έστελναν? Τα εξήγησε ο Ματζουράνης, του ΣΥΡΙΖΑ…Με κουκούλες πάλι!

  2. Όπερ έδει δείξε. Για όλα τα δεινά της χώρας, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Συμπέρασμα: Πρέπει την υπόλοιπη ζωή μας να ψηφίζουμε τον …Αμάσητο, για να μην έρθει ποτέ αυτή η κατάρα.
    Υ.Γ. Τα ίδια μας έλεγαν 50 έτη μετά τον πόλεμο για τους κομμουνιστές(και έκαναν πάρτι), τα ίδια μας έλεγαν 40 έτη μετά την επάνοδο(;) της Δημοκρατίας και έκαναν γλέντια μία ο ένας, μία ο άλλος και όταν είδαν τα σκούρα, έκαναν …εταιρεία. Και οι χαχόλοι από κάτω τους χειροκροτούσαν με αμοιβή το σβήσιμο μιας κλήσης ή μία μεταθεσούλα. Ο πιο έξυπνος λαός…

    • Είναι πλέον αποδεδειγμένο, ότι αν η αριστερά, μετά τα Δεκεμβριανά έστω, είχε τηρήσει τη συμφωνία της Βάρκιζας και συμμετάσχει στις εκλογές, θα είχαμε δεκαετίες με δημοκρατία με κεντροαριστερά τύπου Γαλλίας και Ιταλίας, και όχι το κράτος της Δεξιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης