"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Όποιος έχει χρήματα θα χειρουργείται στα απογευματινά χειρουργεία: Σε εφαρμογή το «νόμιμο» φακελάκι – Οι όροι, οι αμοιβές και το ωράριο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με την υπογραφή της ΚΥΑ, ξεκινά άμεσα η εφαρμογή του μέτρου. που θα καθορίζεται ανάλογα με την βαρύτητα της επεμβατικής πράξης. Το κόστος, θα κυμαίνεται από 300 έως 2.000 ευρώ.

Στόχος είναι, από τη μία να μειωθούν οι λίστες αναμονής των ασθενών που περιμένουν να χειρουργηθούν και από την άλλη να αυξηθούν τα εισοδήματα των γιατρών και νοσηλευτών που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αμοιβές

Ο ασθενής θα καλύπτει εξ ολοκλήρου τα ποσά που αφορούν στις αμοιβές του προσωπικού και στα έξοδα του Νοσοκομείου για τη λειτουργία του, πέραν του τακτικού ωραρίου. Τα ποσά αποτελούν έσοδα του νοσοκομείου και εγγράφονται σε μοναδιαίο λογαριασμό.

Έξι κατηγορίες χειρουργικών επεμβάσεων

Οι προβλεπόμενες αμοιβές, που αφορούν στους χειρουργούς Α’ προκύπτουν διαβαθμιζόμενες ως ακολούθως:

-Σε ποσοστό 100% όταν πρόκειται για Συντονιστές Διευθυντές/Καθηγητές.
-Σε ποσοστό 90% όταν πρόκειται για Διευθυντές/ Αναπληρωτές Καθηγητές.
-Σε ποσοστό 85% όταν πρόκειται για Επιμελητές/ Επίκουρους Καθηγητές.
-Το παραϊατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των χειρουργείων, πέραν του τακτικού ωραρίου, αμείβεται με δεκαπέντε (15,00) ευρώ έκαστος, ανά ώρα απασχόλησης μετά το τακτικό ωράριο.

Πόσοι ασθενείς βρίσκονται σε μακρά αναμονή

Αυτήν τη στιγμή το σύνολο των πολιτών που περιμένουν να χειρουργηθούν περισσότερο από 4 και λιγότερο από 12 μήνες, είναι 31.954.

Ο συνολικός αριθμός εγγεγραμμένων πολιτών στην Λίστα Χειρουργείου στην Ελλάδα, μέχρι και το τέλος του 2023, ανέρχεται στους 102.000 πολίτες.

Το 43% των περιστατικών, αναμένουν για χειρουργική επέμβαση λιγότερο από 4 μήνες. Από 4 έως 12 μήνες περιμένει το 31% της συνολικής Λίστας, ενώ για περισσότερο 12 μήνες αναμένει το 26% των ασθενών.

Η χρηματοδότηση 60 εκατ. ευρώ από Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εξάλλου, θα επιτρέψει την πραγματοποίηση πάνω από 50.000 χειρουργείων που βρίσκονται σε αναμονή εδώ και μήνες.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η στεφανιογραφία, ο καταρράκτης και η χολοκυστεκτομή μόνο 100 ευρώ? καταστράφηκαν κάποιοι γιατροί,που ήτανε μαθημένοι σε άλλες τιμές…

  2. Θα πρέπει έξω από τον πρώτο όροφο του νοσοκομείου ,να μπει ταμπέλα ,όπως στα σούπερ μάρκετ (σήμερα στεφανιογραφία, αγγειοπλαστική και βηματοδότης -20%)
    Στον καταρράκτη:1+1 δώρο μόνο με 300 ευρώ και στην χολοκυστεκτομή και την θυρεοειδεκτομή δώρο οι επιπλοκές..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης