"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.9 C
Trikala

Αποκαταστάσεις από πλημμύρες και πολιτισμός στη συνάντηση Σακκά – Δήμα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δύο βασικά θέματα που αφορούν τον Δήμο Τρικκαίων έθεσε στον Υφυπουργό Πολιτισμού Χρίστο Δήμα, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκος Σακκάς: αποκαταστάσεις από τις πλημμύρες του 2023 και πολιτισμός.
Ο κ. Δήμας επισκέφθηκε το Δημαρχείο Τρικκαίων την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, με τον κ. Σακκά να του θέτει αρχικώς τα θέματα που σχετίζονται με τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου: οικονομικά (για τον Δήμο Τρικκαίων, τους πλημμυροπαθείς, τις επιχειρήσεις, τους αγρότες), υποδομών (για τις αποκαταστάσεις).
Ο κ. Σακκάς περιέγραψε τα όσα βίωσαν οι πολίτες στα χωριά και στην πόλη, με ανάλυση των κινήσεων και πρωτοβουλιών από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων, εστιάζοντας στην αναγκαία στήριξη από την Πολιτεία.
Στο δεύτερο βασικό θέμα, αρμοδιότητας του Υφυπουργού, τον πολιτισμό, ο Δήμαρχος Τρικκαίων παρουσίασε τα σημαντικά έργα που υλοποιούνται στα Τρίκαλα (Διαχρονικό Μουσείο Τρικάλων, πρώην αποθήκες περιοχής ΟΣΕ), στις υπάρχουσες υποδομές (Μουσείο Τσιτσάνη, Μύλος Ματσόπουλου, Μουσείο Δημήτρη και Λέγκως Κατσικογιάννη Κατσικογιάννη). Ειδικά για το Διαχρονικό Μουσείο, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού, Μιχάλης Λάππας, τόνισε τη σημασία της ταχύτατης εκπόνησης της σχετικής μελέτης από το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς η λειτουργία του Μουσείου εντάσσεται σε μεγάλο έργο των σχεδόν 7 εκ. € για την πλήρη ανάπλαση του λόφου Προφήτη Ηλία. Επίσης, σημείωσε την άριστη συνεργασία με το Υπουργείο για το ζήτημα της αποκατάστασης έργων του Δημήτρη Κατσικογιάννη, αλλά και την ανάγκη επίσπευσης των εργασιών για τη συντήρηση του Τζαμιού.
Για το δε Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων, τέθηκε η πιθανότητα ενίσχυσής τους μέσω προγραμμάτων που υπάρχουν για τα ΔΗΠΕΘΕ.
Με δεδομένο ότι στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, κ. Γιάννης Κατσαρός, ο κ. Λάππας εξειδίκευσε τα αιτήματα για χρηματική ενίσχυση, προκειμένου να συνεχιστούν τα έργα υποδομών – αποκατάστασης από τις πλημμύρες σε σχολεία, αυλές, στέγες σχολείων.

Στους χώρους πολιτισμού του Δ. Τρικκαίων

Ο κ. Δήμας επισκέφθηκε ακολούθως το Μουσείο Τσιτσάνη, όπου ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο κ. Στ. Καραγιώργο για θέματα ιστορίας του λαϊκού τραγουδιού. Η επίσκεψη συνέπεσε με την υλοποίηση στους χώρους του Μουσείου, ενός εκπαιδευτικού – καλλιτεχνικού προγράμματος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο από τον Δήμο Τρικκαίων, το Μουσείο Τσιτσάνη και την εταιρεία «ΕΙ-ΧΟ-Σ» με τον τίτλο «Για την ψυχή της μουσικής», που στηρίζεται από το ΥΠΠΟ.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε το εμβληματικό κτήριο βιομηχανικής αρχαιολογίας του Μύλου Ματσόπουλου, λίγο πριν την έναρξη του Trikala Street Food Festival 2024. Ενημερώθηκε, δε από την πρόεδρο του ΔΣ του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων Γεωργία Κοτρώνη για τη λειτουργία του, ενώ τέθηκε η πιθανότητα ενίσχυσής του μέσω προγραμμάτων που υπάρχουν για τα ΔΗΠΕΘΕ. Επίσης ενημερώθηκε από τον διευθυντή της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Στεφ. Νταλάση, για τη λειτουργία του Δημοτικού Κινηματογράφου.

Στις αποθήκες της περιοχής ΟΣΕ ο Κορίνθιος πολιτικός ενημερώθηκε για τις εργασίες που αναδεικνύουν έναν ακόμη κόμβο πολιτισμού για τα Τρίκαλα, με την πινακοθήκη και τη αίθουσα μουσικής. Στο δε Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, στο Φρούριο, διαπίστωσε την ανανέωση που υλοποιήθηκε σε επίπεδο καθισμάτων, ενημερωθείς για τις συνεχείς θερινές δραστηριότητες.

Στο Ειδικό Σχολείο

Στις Καρυές, όπου στεγάζεται το Ειδικό Δημοτικό, το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το ΕΕΕΕΚ Τρικάλων, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και ο ΓΓ του ΥΠΕΠΘ ενημερώθηκαν για το κτηριακό ζήτημα που υφίσταται και τις πρωτοβουλίες του Δήμου Τρικκαίων, ενώπιον της διευθύντριας και του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστου Τρικάλη.
Στις συναντήσεις παρέστησαν επίσης από τον Δήμο Τρικκαίων, η αντιδήμαρχος Σοφία Αλεστά, η εντεταλμένη σύμβουλος δημοσίων Σχέσεων Εφη Λεβέντη, η δημοτική σύμβουλος Ζωή Παπαναστασίου.
Παραβρέθηκαν και στελέχη της ΝΔ, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Τρικάλων κ. Γ. Κουτσονάσιος και ο πρ. βουλευτής κ. Θεοδ. Σκρέκας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης