"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.2 C
Trikala

Αρκεί να βγάλεις τον Υπουργό από την πρίζα;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ευθύς λόγος:

-Πέτρος Δούκας: «Όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε… Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι.Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι».

-Σπήλιος Λιβανός: «Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε. Έχουν μείνει αξέχαστα όλα αυτά. Από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα».

Ο παραπάνω διάλογος δεν είναι χωρίο θεατρικού έργου ούτε του Νίκου Τσιφόρου ούτε διάλογος σε κινηματογραφική ταινία του Γούντι  Άλεν.  Δυστυχώς για εμάς είναι ο προ ημερών διάλογος μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του Δημάρχου Σπάρτης εντός του Δημαρχείου ενώπιον δέκα παρισταμένων θεσμικών παραγόντων με ανοικτές τις κάμερες!

Η απανθράκωση 84 ανθρώπων στις δασικές πυρκαγιές στην Ηλεία και στην Νότια Πελοπόννησο, η καταστροφή 268.834εκταρίων γης με 4,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα αποκαλούνται με τρόπο κυνικό και ανάλγητο ‘’εποποιΐα’’ που δεν μπόρεσε ποτέ να υπερκεραστεί, προσβάλλοντας τοιουτοτρόπως την μνήμη των αποθανόντων. Η εθνική τραγωδία λοιπόν, υπολογίζεται με κομματικά κριτήρια και μπροστά στην επικαλούμενη καταστροφή το κυβερνόν κόμμα να κατρακυλήσει στο 15%, επιστρατεύονται επιφανή κομματικά στελέχη για να ταξιδέψουν σε μια καθημαγμένη από την πύρινη λαίλαπα περιοχή της Πελοποννήσου και να μοιράσουν εκατομμύρια σε όποιον μιλά ελληνικά. Γυρνούν με δεξιοτεχνία (!!) το πολιτικό παιχνίδι και σε δύο μήνες οι εθνικές εκλογές κερδίζονται. Από τον στρατηγό άνεμο, στην ασύμμετρη απειλή και από την ασύμμετρη απειλή στις σακούλες με τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ο τότε Υφυπουργός Οικονομικών και νυν Δήμαρχος Σπάρτης επιβεβαίωσε τις χρόνιες παθογένειες, της αδιαφάνειας και των εδραιωμένων πελατειακών σχέσεων καταλήγοντας με μια δημόσια δήλωση ότι «Ένα καθ’ υπερβολή και ατυχές σχήμα λόγου, πήρε απρόσμενη διάσταση!». Τοιουτοτρόπως, ο νυν Δήμαρχος εγκαλεί τους σημερινούς κυβερνώντες να μην στρουθοκαμηλίζουν καθότι τι δεν ήξεραν; 

O νυν Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός περιχαρής και με έκδηλη υπερηφάνεια, με ευγένεια και καθωσπρεπισμό συγχαίρει τον τότε Υπουργό, Πέτρο Δούκα για τους ‘’μαυρογιαλούρικους’’  χειρισμούς  του και την αλλαγή του πολιτικού παιχνιδιού και την επανάκτηση της εξουσίας, μιας και η ‘’εποποιία’’ του Υπουργού υπολείπεται κάθε επόμενης προσπάθειας της κυβέρνησης.

Είναι εμετικό να γίνεσαι αυτήκοος μάρτυρας μιας τόσο αισχρής επίδειξης πολιτικού αμοραλισμού, της αθρόας και απροκάλυπτης αλλά και ομολογούμενης εξαγοράς συνειδήσεων για την υφαρπαγή ψήφων και την παραμονή στην εξουσία. Ο Υπουργός μονολογεί λέγοντας αυτολεξεί ότι «Πήγαν κάτω με τσάντες και αποζημίωναν αυτούς που είχαν πληγεί»!!!

Άνοιξαν δηλαδή, το δημόσιο θυσαυροφυλάκειο και μοίραζαν αφειδώς χρηματικά ποσά προκειμένου να ανακουφίσουν τον ανείπωτο πόνο που προκάλεσαν εκ της ανικανότητάς τους. Δεκαπέντε έτη μετά, τούτο συνιστά πολιτικό κατόρθωμα και ο νυν Υπουργός δηλώνει ότι είναι δύσκολο να βρεθούν συνεχιστές τέτοιου μεγέθους.

Δεν σας κρύβω ότι αισθάνομαι αποστροφή, αυτοί μας κυβέρνησαν, εμείς δεν σηκώσαμε το πολιτικό ανάστημα που οφείλαμε αλλά έως πότε θα μας διοικούν οι Δούκηδες και οι Λιβάνιοι;

Αρκεί να βγει ο Υπουργός από την πρίζα; Δεν νομίζω, δεν μας αξίζει πια τέτοια αντιμετώπιση ως πολίτες μιας ευνοούμενης πολιτείας που σέβεται τους θεσμούς και τους νόμους που θεσπίζει.

Γαλλιού Ι. Μαρία, Δικηγόρος

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης