"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.7 C
Trikala

Αρκτούρος: Σε χειμερία νάρκη οι αρκούδες στο Νυμφαίο, πολύ νωρίτερα από κάθε χρονιά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε χειμερία νάρκη έπεσαν οι αρκούδες στο Νυμφαίο, για πρώτη φορά τόσο νωρίς στα 31 χρόνια λειτουργίας του Αρκτούρου.

Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι μετά το τσουχτερό κρύο και το χιόνι, το Κέντρο Προστασίας Αρκούδας στο Νυμφαίο έκλεισε από την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου για τον χειμέριο λήθαργο των ζώων.

Τον τελευταίο καιρό η κινητικότητα των αρκούδων είχε μειωθεί σημαντικά, ενώ οι ηλικιωμένες Σάσα και Αλεξάνδρα, είχαν αποσυρθεί στις φωλιές τους από τις αρχές του Δεκέμβρη. Η Ειρήνη, η Σάντι και η Μίρα προτίμησαν να κοιμηθούν σε φυσικές χωμάτινες φωλιές, που έστρωσαν επιμελώς με φύλλα και κλαδιά, ενώ αρκετές, όπως η Τασούλα, η Μπάρμπαρα και ο Κυριάκος, επέλεξαν τις τεχνητές φωλιές.

Ο χώρος θα μείνει κλειστός έως τον Μάρτιο, οπότε και οι αρκούδες αναμένεται να ανοίξουν και πάλι τα μάτια τους, να χασμουρηθούν και να ξυπνήσουν.

Αρκούδα ξυπνάει από χειμέριο ύπνο

Οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στο Κέντρο Ενημέρωσης Αρκούδας στο Νυμφαίο (Νίκειος Σχολή) και στο Κέντρο Προστασίας Λύκου & Λύγκα στις Αγραπιδιές. Οι δύο χώροι θα είναι ανοικτοί όλες τις ημέρες έως και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μάλλον βαρέθηκαν τα συμπαθή ζώα να βλέπουν αυτά που κάνουν τα άλλα ζώα, εννοώ αυτά με το τηλέφωνο στο αυτί ή κρεμασμένο μπροστά τους και πήγαν για ύπνο νωρίς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης