"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.3 C
Trikala

Αρχαία Πέλιννα – Ξεκινούν έρευνες για τον εντοπισμό του αρχαίου θεάτρου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην Αρχαία Πέλιννα είναι θαμμένο μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της περιοχής μας και πολλά μυστικά που περιμένουν τη σειρά τους να έρθουν στο φως.

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές που γίνονται τώρα εντόπισαν ένα δεύτερο μεγάλο κτήριο και καταπληκτικά ψηφιδωτά.

Θα γίνουν περαιτέρω εργασίες και ενδελεχείς έρευνες για να βρεθεί τι ακριβώς κρύβει ένα πολύ μεγάλο ψηφιδωτό που ήρθε στο φως

. Επόμενο βήμα των αρχαιολογικών ερευνών είναι να ταυτοποιηθεί και ένας χώρος που έχει εντοπιστεί, μιας και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως εκεί κρύβεται το αρχαίο θέατρο.

Σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανασκαφής για τον ακριβή χαρακτηρισμό του χώρου.

Τις τελευταίες ημέρες οι προσπάθειες των αρχαιολόγων επικεντρώνονται στον εντοπισμό στοιχείων που σχετίζονται με το αρχαίο θέατρο.

Πρόκειται για τα ερείπια που βρίσκονται στο βραχώδες ύψωμα όπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει θεατρική κατασκευή.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να πραγματοποιήσουν δοκιμαστικές τομές στην εν λόγω περιοχή και ασφαλώς οι μελλοντικές επιστάμενες έρευνες στον αρχαιολογικό χώρο ίσως προσφέρουν νέα δεδομένα στην έρευνα.

Ο Γερμανός αρχαιολόγος Friedrich Stählin (1874–1936) παρατήρησε βύθισμα, ίσως του κοίλου του θεάτρου, καθώς και ίχνη της σκηνής στο συγκεκριμένο σημείο.

Την ίδια θέση προτείνει και ο Αθαν. Τζιαφάλιας που συμπληρώνει ότι το αρχαίο θέατρο της Πέλιννας είχε προσανατολισμό προς το νότο, όπου σύμφωνα με τις ενδείξεις τοποθετείται η αρχαία αγορά της πόλης.

Αμέτρητους θησαυρούς κρύβει και η γη της Θεσσαλίας, οι οποίοι αν έρθουν στο φως θα αναδείξουν την μεγάλη ιστορία και τον ανεξάντλητο πολιτισμικό πλούτο του τόπου μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης