"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.2 C
Trikala

«Ασφυξία» στα νοσοκομεία της Λάρισας – Τρομάζουν τα νούμερα με τους ασθενείς covid – Προβλέψεις για διασωληνώσεις σε απλούς θαλάμους και ράντζα στους διαδρόμους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα των δύο νοσοκομείων για τον κίνδυνο εξάντλησης των δυνατοτήτων παροχής υπηρεσιών υγείας και των αντοχών του συστήματος υγείας, όπως προκύπτει από την κατάσταση των δύο νοσοκομείων.

Το Πα­νεπιστημιακό Νοσοκομείο σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία» με 208 από τα 647 κρε­βάτια για ασθενείς με Covid νοσηλεύει συνολικά 148 ασθενείς -144 θετικά και 4 ύποπτα περιστατικά.

Η δυναμική της πανδημίας, όπως είπε χθες ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας καθηγητής Γ. Νταλέκος ενημερώνοντας τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, φαίνεται από τις εισαγωγές, που είναι κάθε μήνα διπλάσιες από τον προηγούμενο: τον Σε­πτέμβρη 147 ασθενείς, τον Οκτώβρη 299 και την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη 141 με πρόβλεψη να κλείσει ο μήνας με 600 ασθενείς.

«Μέχρι τώρα κλείσαμε 5 κλινικές και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ίσως χρειαστεί να κλείσει και έκτη» είπε ο καθηγητής Παθολογίας και τάχθηκε υπέρ του περιορισμού της κυκλοφορίας και συγκεκριμένα του περιορισμού της κυκλοφορίας από 1 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, αλλά και της διανομαρχιακής κυκλοφορίας, καθώς όπως είπε «είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα κατέβει στην Αθήνα και θα την …πνίξει!».

Ανάλογη είναι και η εικόνα στο Γενικό Νοσο­κομείο της Λάρισας όπου νοσηλεύονται 81 ασθενείς με Covid στα 90 κρεβάτια χωρίς να υπολογίζονται όσοι ασθενείς παρακολουθούνται στα σπίτια, πέραν της βοήθειας από τον ιδιωτικό τομέα. Με τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες για την εξέλιξη της πανδημίας ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής πρόβλεψε ότι σύντομα ασθενείς θα νοσηλεύονται σε ράντζα στους διαδρόμους, ενώ άλλοι θα διασωληνώνονται σε απλούς θαλάμους την ώρα που ο διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Δημήτρης Μπαμπαλής σε συ­νάντηση της ΕΙΝΚΥΛ με τον κ. Ξανθό πρότεινε ακόμα και τοπικό lockdown στη Λάρισα για την αντιμετώπιση της κατάστασής!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης