"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.3 C
Trikala

Αυτοψία σε σχολεία λίγο πριν το … πρώτο κουδούνι

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Αν ένα ζήτημα για την εκπαίδευση είναι η ποιότητά της, ένα άλλο βασικό είναι η υλικοτεχνική υποδομή και η ποιότητα των κτηριακών εγκαταστάσεων. Με δεδομένη την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς την ερχόμενη Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, η νέα δημοτική αρχή Τρικκαίων ήδη εργάζεται, προκειμένου από την πλευρά της να είναι όλα έτοιμα. Η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Βασιλένα Μητσιάδη έχει αρχίσει την πραγματοποίηση επισκέψεων σε σχολεία του Δήμου Τρικκαίων. Βασικός στόχος αυτών των επισκέψεων, η ενημέρωση για τυχόν ελλείψεις και προβλήματα στα διδακτήρια, καθώς και σε ζητήματα λειτουργικότητας, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου. Σήμερα, ενδεικτικά, η κα Μητσιάδη επισκέφθηκε τα διδακτήρια των σχολείων: 3ο και 9ο Γυμνάσιο, 16ο Δημοτικό Σχολείο Πυργετού, 5ο Λύκειο, 28ο Δημοτικό Σχολείο. Διαπιστώθηκαν, μετά την ενημέρωση από τους διευθυντές, ορισμένες μικροελλείψεις και κάποια προβλήματα, που άμεσα μπορούν να επιλυθούν. Ειδικά για το σχολείο στον Πυργετό, φαίνεται ότι η ορκωμοσία θα γίνει στο υπάρχον διδακτήριο και σε διάστημα περίπου 15 ημερών, θα γίνει η μετεγκατάσταση στο ολοκαίνουριο διδακτήριο που αναγείρει η ΠΕ Τρικάλων.

Ταυτοχρόνως, με τον Δήμαρχο κ. Παπαστεργίου επισκέφθηκαν το διδακτήριο του 3ου Λυκείου Τρικάλων. Ο κ. Παπαστεργίου συνομίλησε με τον υποδιευθυντή κ. Μπραζιτίκο, επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή επιθυμεί την άμεση επίλυση των θεμάτων που κάθε σχολείο αντιμετωπίζει, επιδιώκοντας διαρκή συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων. Επίσης, γνωστοποίησε ότι ήδη οι αρμόδιες Σχολικές Επιτροπές για την Α/θμια και τη Β/θμια Εκπαίδευση, με επικεφαλής την κ. Αυγέρου – Κογιάννη, μεριμνούν ήδη για τον καθαρισμό των χόρτων στις αυλές των σχολείων, καθώς και στον ευπρεπισμό τους .

Ο κ. Παπαστεργίου, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για την υποδομή της εκπαίδευσης στον Δήμο Τρικκαίων, επισκέφθηκε και το Γυμνάσιου Βαλτινού. Εκεί συναντήθηκε με τον διευθυντή κ. Δημ. Καγιούλη, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα υποδομών και λειτουργικών προβλημάτων σε ένα τόσο σημαντικό για την περιφέρεια του Δήμου Σχολείο. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η επίλυση προβλημάτων σχετίζεται άμεσα και με την οργάνωση του τρόπου προώθησης ενός αιτήματος, προκειμένου η δημοτική αρχή, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες, να μπορέσει να το επιλύσει.

3O LYKEIO13O LYKEIO

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης