"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.4 C
Trikala

Αφιέρωμα σε κάθε ξεχωριστή γυναίκα – Της Ματίνας Κούκια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου για πάνω από έναν αιώνα.

Η αγανάκτηση των γυναικών ξεκίνησε από πολύ παλιά με αγώνες που καταγράφηκαν στην ιστορία και άφησαν το στίγμα τους.

Στις 8 Μάρτη του 1857 η διαμαρτυρία των εργατριών σε εργοστάσιο κατασκευής ενδυμάτων της Ν. Υόρκης και αργότερα στις 8 Μάρτη 1917 η μεγάλη διαδήλωση των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας που γέμισε όλους τους δρόμους της Πετρούπολης, αποτέλεσαν ορόσημο αυτών των αγώνων.

8 ΜΑΡΤΗ 2020… και η καταπίεση, η εκμετάλλευση, η ανισότητα, η βία κατά των γυναικών συνεχίζονται αυξανόμενες, σε όλο τον πλανήτη, με την κρίση να βαραίνει τις γυναίκες ακόμα περισσότερο.

Σε μια εποχή ίσων ευκαιριών, θα ήθελα να τονίσω την άδικη κοινωνική αντιμετώπιση της γυναίκας-νοσηλεύτριας και της γυναίκας- μαίας.

Μια γυναίκα εγκλωβισμένη στους ευαίσθητους και ποικίλους ρόλους της εργασίας, της κοινωνικής προσφοράς, της συζύγου, της μητέρας και της σκληρής καθημερινότητας.

Μια γυναίκα που, σήμερα, το Μάρτη του 2020 ζει και εργάζεται ακόμη με συνθήκες γαλέρας.

Τα εργασιακά δικαιώματά της προ πολλού θυσιάστηκαν στο βωμό των πολιτικών και κοινωνικών συγκυριών. Μια γυναίκα που σήμερα, το Μάρτη του 2020, συνεχίζει να εργάζεται με εξαντλητικά ωράρια, με μισθούς πείνας αλλά και δυσανάλογους με το προσφερόμενο έργο της, με υψηλά όρια συνταξιοδότησης, ενώ ακόμη και σήμερα φαντάζει ουτοπία η ένταξη του επαγγέλματός της στα ΒΑΕ.

Δε ζητάμε να κυριαρχήσουμε το πλανήτη, ζητάμε το σεβασμό της φυσικής μας ιδιαιτερότητας, την ίση και δίκαιη αντιμετώπιση στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Τα τριαντάφυλλα που συνηθίζεται να προσφέρονται αυτή τη μέρα, ανήκουν στο μεγαλείο της ψυχής των γυναικών που αγωνίστηκαν και άλλαξαν το ρου της παγκόσμιας ιστορίας αλλά και σε όλες τις γυναίκες που συνεχίζουν να αγωνίζονται με όραμα και ελπίδα στη ζωή για ένα ευοίωνο αύριο.

  • Η κ Ματίνα Κούκια είναι πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης