"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Βαρουφάκης από Λάρισα: Το 5ο Μνημόνιο «ξημερώνει» από την ερχόμενη Πέμπτη, με διπλασιασμό λιτότητας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Από τη Λάρισα όπου και βρέθηκε , ο κ.Βαρουφάκης μίλησε για «Σκύλλα» (Τράπεζα Πειραιώς) και «Χάρυβδη» (μεσάζοντες) από τις οποίες θα πρέπει να απαλλαγεί η ελληνική αγροτική παραγωγή, προκειμένου να μπορέσει να αναπτυχθεί και να διασφαλιστούν τα εισοδήματα και οι συντάξεις των Ελλήνων αγροτών. Οι αναπτυξιακοί αυτοί οργανισμοί θα πραγματοποιούν επενδύσεις, αλλά μόνον «αμυντικές, παραγωγικές επενδύσεις» των κεφαλαίων τους και όχι να κερδοσκοπούν.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και εξωτερικοί χώροι

Παράλληλα, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 υποστήριξε πως το ευρωπαϊκό Green Deal έχει ουσιαστικά τελειώσει και αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την «πράσινη» ανάπτυξη, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υποστήριξε πως αντί η πολιτεία να φτιάχνει φ/β σε στέγες και ταράτσες πολυκατοικιών και ανεμογεννήτριες στη μέση του πελάγους, επιδοτεί τη δημιουργία φ/β εκεί που δεν πρέπει -δηλαδή, σε καλλιεργήσιμες γαίες και στις κορυφές των βουνών.

Όσο για το voucher των 150 ευρώ για τον εμβολιασμό των νέων, ο κ.Βαρουφάκης σημείωσε, σε ιδιαίτερα δηκτικό ύφος, ότι η «κυβέρνηση καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να αυτο-εξευτελίζεται, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση», υποστηρίζοντας πως δεν αρμόζει αυτή η στάση και το ύφος στον πρωθυπουργό αυτής της χώρας.

Για τη «μαύρη επέτειο» του «λουκέτου» στις τράπεζες, τον Ιούνιο του 2015, υπογράμμισε ότι η τότε κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει το δίλημμα ή καταφεύγουμε σε νέο δανεισμό (μνημόνιο) ή πάμε σε σύγκρουση για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μακροοικονομικά ασήμαντο. Το έχουμε για να μην έχουμε το ευρωομόλογο. Για την «Μητσοτάκης» Α.Ε είναι πάρα πολύ, αλλά μακροοικονομικά είναι ασήμαντο. Ιδίως όταν ο Γερμανός υπουργός Οικονομκών δηλώνει ότι δεν θα αλλάξουν τον “κόφτη” του χρέους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα ισοσκελίσουν τον δικό τους προϋπολογισμό του χρόνου.

Με το που θα ισοσκελίσουν τον δικό τους προϋπολογισμό, υπάρχει περίπτωση η γερμανική Βουλή να επιτρέψει στους Ιταλούς -αφήστε εμάς- ή στους Γάλλους να έχουν έλλειμμα -6%; Ποτέ.

Αυτό σημαίνει άρνηση αλλαγής των συνθηκών του Μάαστριχτ, αλλά και του δικού μας 4ου Μνημονίου του κ.Τσίπρα του Αυγούστου 2018, με πλεόνασμα 2,2%. Θα έρθει όμως την Πέμπτη το Μεσοπρόθεσμο, που θα πάει το πλεόνασμα στο 3,7% -κι αυτό, ουσιαστικά είναι 5ο Μνημόνιο.

Σημαίνει διπλασιασμό της λιτότητας από την επόμενη Πέμπτη.

onlarissa

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σύζυγος , κόρης ιδιοκτήτη προβληματικής, με χρέη στο Ελληνικό Δημόσιο, που διαμένει σε βίλα στην Πλάκα, και προσωπικά εισοδήματα από πωλήσεις βιβλίων, ομιλιών κτλ, που καταθέτει σε ξένες τράπεζες, αναζητεί νέους πελάτες για τα μυθιστορήματα του.

    • .Τα τελευταία χρόνια στον τόπο αυτό ειπώθηκαν τα χειρότερα ψέματα της Ιστορίας. Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα ‘λεγαν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης