"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Βρείτε παπά να σας διαβάσει

lafarm

Σχετικά άρθρα

Είναι – υποτίθεται – τα πιο δυναμικό στρώμα της ελληνικής οικονομίας, οι «νοικοκύρηδες» που κρατούν και κρατούσαν πάντα ψηλά το λάβαρο της «πατρίδας», της «οικογένειας» και φυσικά της μιας και μοναδικής «θρησκείας».

Έτσι πλασάρονται από πάντα και σε αντιδιαστολή με τους «άλλους», τους «τεμπέληδες», τους «μπαχαλάκηδες», τους «απάτριδες».

Ανόητοι, γιατί δεν αντιλαμβάνονται ούτε το τι έγινε, ούτε το πού ανήκουν και πού ακριβώς βρίσκονται, ούτε φυσικά έχουν πάρει μυρωδιά από το τι πρόκειται να τους συμβεί αύριο.

Δεν έχουν λοιπόν πάρει χαμπάρι τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Νομίζουν πως τα μνημόνια ήρθαν ως η φυσιολογική συνέπεια του κρατισμού και της διαφθοράς που κυριαρχούσε στην ελληνική οικονομία και κοινωνία και πως δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με την προσπάθεια Βερολίνου και Βρυξελλών για την δημιουργία μια πλήρους αντιδημοκρατικής ένωσης, με χώρες-μέλη που να ανήκουν σε τρεις και τέσσερεις ταχύτητες, μιας γραφειοκρατικής δομής που έχει τα χαρακτηριστικά μοντέρνας αποικιοκρατίας.

Το σπάταλο και διεφθαρμένο κράτος που με τόσο θόρυβο καταγγέλλουν φτιάχτηκε για να εξυπηρετήσει αυτούς, τους «νοικοκύρηδες» της δεκαετίας του ’80, του ’90, του 2000 και του ευρώ.

Τα παιδιά τους διόριζε, τα μαγαζιά τους επιδοτούσε, τις βίλες και τις αμαξάρες τους χρηματοδοτούσε.

Το κράτος αυτό ήταν το κράτος της φυλής των Καγιέν και τώρα που πτωχεύσαν προσπαθούν να το φορτώσουν σε αυτούς που δεν φάγαν ούτε καν τα ψίχουλα που έπεφταν από το γεμάτο τραπέζι τους.

Βγείτε εσείς στο δρόμο να διαμαρτυρηθείτε και να σας φύγει και η κάψα.

Όχι όμως ψιλοτάκουνα, μόνο παπούτσια πάνινα.

Σε κάθε περίπτωση, Venceremos!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια χαρά κριτική κάνουν στο μεταπολιτευτικό κράτος που χρεωκόπησε μετά τα δανεικά για σπατάλες του δημοσίου.
    Αλλά ξεχνάνε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πέρα από τον φιλελευθερισμό, There Is No Alternative- T.I.N.A.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης