"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

27.6 C
Trikala

ΓΙΑΤΙ κλείσατε τις λαϊκές στο Νομό Καρδίτσας; – της Σοφίας Πλεξίδα

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά & Σοφάδων,

Στις αρχές Μαρτίου κλείσατε τις λαϊκές αγορές λόγω κορονοϊού στο Νομό Καρδίτσας.

Εξ αυτού του γεγονότος, οι παραγωγοί οπωροκηπευτικών του Νομού Καρδίτσας αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα διάθεσης της παραγωγής και φυσικά επιβίωσης.

Δραστηριοποιούμαι ως Γεωπόνος ελεύθερη επαγγελματίας στον κάμπο της Θεσσαλίας, έρχομαι σε επαφή και συνεργάζομαι με παραγωγούς σε όλη την Θεσσαλία, συζητάω μαζί τους και αναρωτιέμαι:

ΓΙΑΤΙ κλείσατε τις λαϊκές στο Νομό Καρδίτσας;

ΓΙΑΤΙ έρχεστε σε ρήξη με αποφάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης; Ο Υπουργός Ανάπτυξης ΣΤΗΡΙΖΕΙ τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών και μέσα από τηλεοπτικά μέσα το ανακοινώνει επανειλημμένα.

ΓΙΑΤΙ ενεργείτε αυτοβούλως και δεν εφαρμόζεται τους κανονισμούς;

Σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου οι Λαϊκές Αγορές ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ (πλην βιομηχανικών ειδών), φυσικά με όρους και προϋποθέσεις.

ΓΙΑΤΙ εμποδίζετε τη λειτουργία των λαϊκών αγορών του νομού Καρδίτσας από αρχές Μαρτίου έως σήμερα ενώ λειτουργούν κανονικά στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας;

ΓΙΑΤΙ δεν είστε ΔΙΠΛΑ στους δημότες σας παραγωγούς που θέλουν να επιβιώσουν μέσα στην κρίση του κορωνοϊού πουλώντας τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές;

ΓΙΑΤΙ δεν συζητάτε με τους παραγωγούς του Νομού Καρδίτσας τους όρους και τις προϋποθέσεις για το πώς μπορεί να βρεθεί μία λύση κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που λόγω Κορονοϊού ζούμε, για να λειτουργήσουν οι Λαϊκές αγορές στο Νομό Καρδίτσας;

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης έπραξε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αποστέλλοντας όλα τα αναγκαία έγγραφα στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη Άδωνη  και στον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Καταναλωτή κ. Σταμπουλίδη Πάνο.

Ειδικότερα σχετικά με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σε λαϊκές αγορές εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, συνιστά στους Δημάρχους να αναιρέσουν τις όποιες αποφάσεις για μη λειτουργία των λαϊκών αγορών και να τηρήσουν τις αποφάσεις της Κυβέρνησης.

Εσείς κύριοι Δήμαρχοι μετά από όλα αυτά θα συνεχίσετε να αποκλείετε από την αλυσίδα τροφοδοσίας της αγοράς τους παραγωγούς;

Θέλω να Πιστεύω ότι καλοπροαίρετα πήρατε τις αποφάσεις και ότι με βάση τα δεδομένα θα τις ανακαλέσετε.

Με εκτίμηση

Δρ. Σοφία Πλεξίδα, Γεωπόνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης