"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.3 C
Trikala

Γιώργος Οικονόμου: To ΠΑΣΟΚ θα είναι o πρωταγωνιστής το βράδυ των εκλογών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Νομή, Φανερωμένη, Ταξιάρχες: σε κάθε χωριό, σε κάθε συνάντηση, όσο πλησιάζουμε στην 21η Μαΐου, η ελπίδα γίνεται πεποίθηση και η πεποίθηση βεβαιότητα τονίζει ο Γιώργος Οικονόμου. Ο υποψήφιος βουλευτής πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρωταγωνιστής το βράδυ των εκλογών και ο νομός Τρικάλων στην πρώτη γραμμή της ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών.

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δικαιόπολης

    Κε Γιώργο Οικονόμου
    Είστε νέος πολιτικός, αλλά αυτό δεν σας απαλλάσσει από την άγνοια της ιστορίας του κόμματος με το οποίο πολιτεύεστε.
    Για όλα όσα αναφέρετε στο σημείωμα σας, οι ιστορικές ευθύνες του κόμματος με το οποίο κατεβαίνετε στις εκλογές, είναι η βασική αιτία και η απαρχή όλων των δεινών του Ελληνικού Λαού.
    Συγκεκριμένα αναφέρομαι στην πρακτική του Γιώργου Παπανδρέου και του Παπακωσταντίνου το 2009-2010 να φέρει το ΔΝΤ στη χώρα μας και σταδιακά να εφαρμοστεί η πιο άγρια και σκληρή νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική με τα μνημόνια μέσω των οποίων επήλθε η φτωχοποίηση της χώρα μας.
    Αναζητείστε λοιπόν τις ευθύνες στο κόμμα σας που κάποτε ήταν σοσιαλιστικό και με τις καθόλα αλόγιστες πρακτικές του Γιώργου Παπανδρέου έγινε άκρως νεοφιλελεύθερο και πανταχόθεν αναξιόπιστο.
    Σας θυμίζω τα “Γαλλικά” του Σαρκοζί προς τον Γιώργο στη διάσκεψη των Καννών…….
    Αναμέμω την απάντηση σας.

    Δικαιόπολης

    • H χρεωκοπία του ΠΑΣΟΚ του 80 και του Κωστάκη , έφεραν το ΔΝΤ και τα Μνημόνια.
      Και η ευθύνη του Γιωργάκη είναι ότι δεν τα έφερε νωρίτερα και δεν διαπραγματεύτηκε καλύτερα το 1ο Μνημόνιο.

      • Καλέ μου άνθρωπε POLITIS, ο Κωστάκης που αναφέρεις σε ποια παράταξη ήταν; Πως την λένε; Πόσοι από αυτούς που ”προσκυνάνε” σήμερα τον Μητσοτάκη, ορκίζονταν στο όνομα του; Που ήταν όλοι τους, όταν διόριζε* όλη την Ελλάδα σε σημείο να μην γνωρίζουμε ως χώρα πόσους Δημοσίους υπαλλήλους έχουμε; Που ήταν όλοι τους, όταν η διασπάθιση του χρήματος του Έλληνα φορολογούμενου(ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Δημόσιο χρήμα, δεν ορίζεται), είχε φτάσει στα ύψη; Θέλεις ονόματα τοπικά ή γενικά στην παράταξη; Προκάλεσε με και θα δεις. Είναι όλοι αυτοί που είδες χθες, να προσπαθούν να φωτογραφηθούν πάση θυσία δίπλα στον …Durostick για να αναρτήσουν φωτογραφία με τίτλο ” Με τον …Φούφουτο παρέα ο Μητσοτάκης στα Τρίκαλα”. Καλά κάνουν όμως διότι απευθύνονται στα …χάπατα, που νομίζουν ότι εάν τους ”τρακάρει” αυτούς ο πρωθυπουργός στην Σταδίου π.χ. θα τους γνωρίσει. Φαντάζονται ότι θυμάται όλους αυτούς τους τύπους, από τους 54 νομούς της Ελλάδος.
        Επίσης οι ίδιοι θα είναι, όταν ”εκπέσει” ο σημερινός, που θα προσκυνάνε τον κάθε Δένδια (μέχρι στιγμής διακατέχεται από σοβαρότητα) και τον κάθε άνδρα της Σίας( δεν …διακατέχεται). Βλέπεις ο μέγας σκηνοθέτης Σακελλάριος, παρέλειψε στο αριστούργημα του παγκόσμιου κινηματογράφου, ”Υπάρχει και φιλότιμο” μία ουσιώδη σκηνή. Όταν αποχωρεί ο παραιτηθείς Υπουργός από το υπουργείο, να εισέρχονται από την πλαϊνή πόρτα, ο Γιωργάκης και ο Γκρούεζας.
        * Όχι αυτός, οι προαναφερθέντες. Και όχι αμισθί, γνωρίζεις.

      • Επείδή δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου η μεγαλύτερη άυξηση του χρέους έγινε επι πατρός Μητσοτάκη το 1990-1993.
        Το πήγε από 73,8% του ΑΕΠ στο 101% . 27% αύξηση μέσα σε λιγότερο από ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ βρε αθεόφοβοι που μας πουλάτε και πνέυμα.
        Ο δε Κωστάκης από το 2004 έως το 2009 από 102,3% το πήγε στα 127,8 . 25,5% αύξηση αλλά σε ¨ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ.

        Δεν κρύβεστε σε καμια τρύπα λέω εγώ καλύτερα;

        • Έχεις επιλεκτική μνήμη:
          -Η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είναι μια χαμένη ευκαιρία, διοτι το πρόγραμμα του υπονομεύτηκε από τους καραμανλικούς και τους πατριωτικούς δεξιούς, και τελικά των έριξαν, χωρίς να προλάβει να κάνει τις αλλαγές.
          Ευτυχώς πρόλαβε να αλλάξει το ασφαλιστικό και επιβίωσε για μια 10ετία, ενω ο Σημίτης μετά δεν το έκανε και υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς νόμους της χρεωκοπίας.
          -Η κυβέρνηση Κωστάκη είναι μνημείο λαϊκοδεξιάς σπατάλης με μοναδική δικαιολογία τα κόλπα του Σημίτη για την ένταξη στο ΕΥΡΩ νωρίτερα με τα κρυφά δανεικά της Goldman Sachs και τις υπερχρεώσεις του εξοπλιστικού των σκανδάλων Τσοχαντζόπουλου , που είχε μεταθέσει να εγγραφούν στο τέλος της αγοράς με δημιουργική λογιστική και ανέδειξε η ΑΠΟΓΡΑΦΗ του Κωστάκη.
          Ευτυχώς ο Κυριάκος αποδυνάμωσε του καραμανλικούς και την πατριωτική δεξιά και έδωσε φιλελεύθερη πορεία στο κόμμα.

          • Ποια φιλελέυθερη πορεία βρε κακομοίρηδες που δεν θα μείνουν ούτε τα πόμολα..400 δισ χρεος. Η ποιό άχρηστη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από τη χώρα.

            • Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, το χρέος ανήλθε στο 178,2% του ΑΕΠ στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2022, και ταυτόχρονα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση.

  2. Δικαιόπολης

    Αγαπητέ POLITIS ή τρικυμία εν κρανίο έχεις ή σημαντική απώλεια μνήμης.
    Για ποια χρεωκοπία του ΠΑΣΟΚ του 80 μιλάς δεν σε καταλαβαίνω.
    Για τον Κωστάκη ίσως αναφέρεσαι στον Κώστα Καραμανλή που το 2009 εγκατέλειψε το τιμόνι της χώρας, για να έρθει “ο μεγάλος τιμονιέρης” ο ΓΑΠ και να την πετάξει στα σκληρά βράχια των μνηνονίων …….
    Η φωτογραφία με φόντο το ακριτικό Καστελόριζο θα στοιχειώνει κάθε σκεπτόμενο Έλληνα στις επόμενες γενιές.
    Η ανάλυση της λέει πολλά.

    Δικαιόπολης

    • Βρε καλέ μου Δικαιόπολη, τι δεν καταλαβαίνεις; Ο POLITIS σε λέει ότι εάν ένα μαγαζί (είναι πολλά στα Τρίκαλα τέτοια) έχει τζίρο 100.000 τον χρόνο και χρωστάει 178.200, αυτό το μαγαζί ”βγαίνει”, έχει μέλλον. Προς τούτο, πρέπει να ψηφίσουμε Μητσοτάκη, για να αυξήσει και άλλο το χρέος και θα μας λέει η Eurostat συνεχίστε, μειώνεται η σχέση.
      Υ.Γ. Έχεις εσύ σ(χέσει) POLITIS;

      • Διότι ΑΣΧΕΤΕ Jim, τα δάνεια της Ελλάδα είναι πλέον ΚΡΑΤΙΚΑ των χωρών μελών της ΕΕ, με προοπτική δεκαετιών και χαμηλά επιτόκια, αντί των επιτοκίων της αγοράς.
        Αυτό είναι το τίμημα των Μνημονίων, της αναχρηματοδότησης του Ελληνικού χρέους.

        • Καλημέρα σχετικέ σε όλα και ας μην φάρδυνε ο …. σου από το διάβασμα των οικονομικών όπως ο δικός μου. Αφού είναι έτσι όπως τα γράφεις, δηλαδή τα 400 τόσα δις που χρωστάμε είναι ΚΡΑΤΙΚΑ, εντάξει θα τα ξοφλήσουμε. Πρέπει όμως, από ότι καταλαβαίνω, τις δεκαετίες που αναφέρεις(δεν γράφεις πόσες), εμείς να ψηφίζουμε Μητσοτάκη (και τα παιδιά του) για να μην έλθει κανένας Τσίπρας και χαλάσει η σούπα. Καλά δεν κατάλαβα;
          Υ.Γ. Μια που τα κατέχεις εξήγησε σε όλους εδώ, αφού ΟΛΕΣ οι χώρες της Ε.Ε. είναι υπερχρεωμένες σε ποιον χρωστάνε; Που βρίσκουν τα λεφτά και δανείζουν εμάς; Μήπως στις …αγορές;
          Α, ξέχασα. Έχουν καλή σχέση χρέους- ΑΕΠ.

          • Εσύ δηλώνεις σχετικός με όλα, σχολιάζοντας εδώ τα πάντα ενώ αγνοείς τα βασικά οικονομικά. Οπότε να κάτσεις να διαβάσεις το μάθημα σου εξυπνάκια της συμφοράς, που θα κάνεις και σχόλιο για το διεθνή δανεισμό.

            • Εντάξει, POLITIS, εντάξει, έχεις δίκιο. Οι επιχειρήσεις, τα κράτη κλπ, πάνε μπροστά εάν ”πέσει” η σχέση χρέους-ΑΕΠ από 200τόσο στο …178.2.Επίσης αυτά τα δάνεια είναι ΚΡΑΤΙΚΑ και δεν πειράζει. Μην ασχολείσαι μαζί μου, διότι εγώ πιστεύω σε μία χώρα που μπορεί να ΔΑΝΕΙΖΕΙ αυτή τους άλλους. Τότε και μόνον τότε είναι υγιής. Όλα τα άλλα είναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ, για να στα τρώνε οι παπατζήδες. Δεν ξεχνώ τι μας έλεγαν οι όμοιοι σου για το χρηματιστήριο το ΄99.
              Υ.Γ. Μεράκι το έχει όλη η ιστοσελίδα να απαντήσεις μία φορά στην ερώτηση που σου κάνουν… Ευτυχώς ξέχασες το ”σύντροφοι ηττηθήκαμε”.

            • Το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, είναι από τις μεγάλες καταστροφές που έφερε το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, διότι δεν έκλεψαν μόνο τις αποταμιεύσεις των πολιτών, αλλά και υπονόμευσε μέχρι και σήμερα ένα πολύτιμο εργαλείο του λαϊκού καπιταλισμού, και αφαίρεσε ένα πολύτιμο εργαλείο χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις. Όλοκληρη η μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδα είναι η πάλη των φιλελεύθερων οικονομικών θεωριών που επικρατούν στις δυτικές χώρες, να επικρατήσουν στη σοβιετία της Ελλάδας, που χρεωκόπησε τη χώρα.

    • Συνέντευξη Οικονομικό Ταχυδρόμο στο τεύχος της 8ης Ιανουαρίου 1988 του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Δημήτρη Χαλικιά:
      Χωρίς περιστροφές, ο κ. Δ. Χαλικιάς περιγράφει πώς το καλοκαίρι του 1985 η χώρα έφθασε στο χείλος της κατάρρευσης, γεγονός που υποχρέωσε την κυβέρνηση Αν. Παπανδρέου να ζητήσει σταθεροποιητικό δάνειο από την ΕΟΚ, τους όρους του οποίου ουδέποτε ετήρησε. Μάλιστα, για να πάρει το δάνειο αυτό, ο τότε πρωθυπουργός ανέθεσε τα ηνία της οικονομίας στον κ. Κ. Σημίτη, ο οποίος έχαιρε της εμπιστοσύνης των εταίρων μας, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του κ. Γεράσιμο Αρσένη.

      Την περίοδο αυτή, ο κ. Δ. Χαλικιάς χαρακτήρισε ως την πιο δραματική στιγμή της πολυετούς θητείας του στην Τράπεζα της Ελλάδος, επισημαίνοντας τα εξής:

      «Το καλοκαίρι του 1985, λίγο πριν τις εκλογές του Ιουνίου, ζήτησα να δω τον τότε πρωθυπουργό κ. Ανδρέα Γ. Παπανδρέου. Το έκανα σπανίως, αλλά η επικοινωνία μαζί του ήταν πάντοτε ουσιαστική. Με δύο λέξεις καταλάβαινε τα πάντα. Του είπα: Κύριε πρόεδρε, αν συνεχίσουμε την ίδια πορεία, θα χρεοκοπήσουμε. Θα έχουμε στάση πληρωμών. Το έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών πλησιάζει το 10% του ΑΕΠ και η Τράπεζα συντόμως δεν θα έχει ταμείο να πληρώσει. Χρειάζεται να σχεδιάσετε ένα πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας.

      »Μετά τις εκλογές, ο πρωθυπουργός μού ζήτησε να του υποβάλω μία έκθεση με τις απόψεις μου, πράγμα που έκανα. Όταν τη διάβασε, μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να εγχειρίσω μία φωτοτυπία στον κ. Σημίτη, που είχε ήδη αναλάβει υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Ανάμεσα στον Οκτώβριο του 1985 και τον Φεβρουάριο του 1986 πέρασα μερικούς από τους πιο δύσκολους μήνες της θητείας μου. Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τράπεζας της Ελλάδος είχαν πέσει κάτω από το ελάχιστο όριο ασφαλείας. Αν και γενικά τη δεκαετία του 1980 το επίπεδο των διαθεσίμων ήταν γύρω στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια, είχαμε φθάσει μόλις στα 350 εκατομμύρια δολάρια. Εάν δεν παίρναμε τον Φεβρουάριο του 1986 την πρώτη δόση του δανείου από την ΕΟΚ και εάν δεν είχαμε το σταθεροποιητικό πρόγραμμα Σημίτη, θα βαδίζαμε ευθέως στην κατάρρευση και τη χρεοκοπία. Δεν είχαμε λεφτά να πληρώσουμε τις εισαγωγές μας. Δεν θα επρόκειτο για συναλλαγματική κρίση της δραχμής, όπως αυτές που γνωρίσαμε τον Μάιο του 1994 ή τον Νοέμβριο του 1997, αλλά για κάτι πολύ χειρότερο. Αδυναμία κάλυψης των εξωτερικών πληρωμών της χώρας…».

      • Ωραίο το παραμυθάκι σου POLITIS, με θυμίζει αυτά τα άσχετα που λέω στα εγγόνια μου (παπατζιλίκια δηλαδή, για να κοιμηθούνε τα διαόλια). Νύσταξα και εγώ ουάαα, παρντόν, καλή σου νύχτα.
        Για το μαγαζί που χρωστάει το 178.2% του τζίρου του, θα μας πεις αύριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης