"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.1 C
Trikala

Δεν έχει «κότσια» η δημοτική αρχή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο «πληρώνων» …και τα «Αθλητικά Ιδεώδη»

του Γιώργου Καϊκη

Στην- προ ολίγων ημερών- τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στα Τρίκαλα , είδαμε με έκπληξη – διότι δεν υπήρχε καμία πρότερη ενημέρωση- πως ο έβδομος λαμπαδηδρόμος στη διαδρομή διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας από την πόλη μας ήταν ο τοπικός μεγαλοεπιχειρηματίας Στέλιος Σαράντης.

Εύλογα τίθεται το ερώτημα: Δεν υπήρχαν άλλοι διακεκριμένοι αθλητές και αθλήτριες ή
συμπολίτες μας του χώρου των γραμμάτων και των τεχνών που έχουν καταξιωθεί σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο ; πχ από τα Τρίκαλα έχει αναδειχθεί και Ολυμπιονίκης Μαθηματικών.

Αναμενόμενη και η πιθανή απάντηση: Η επιλογή του συγκεκριμένου επιχειρηματία
προκρίθηκε πιθανώς βασιζόμενη στην προβλεπόμενη από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) κατηγορία ανθρώπων της «κοινωνικής προσφοράς» ως λαμπαδηδρόμοι !

Αυτό βρήκα, ψάχνοντας πιο εξονυχιστικά τις διατάξεις στο «μνημόνιο συνεργασίας» της ΕΟΕ.

Με λίγα λόγια δηλαδή, αν είσαι χορηγός της ΕΟΕ μπορείς να απολαμβάνεις τέτοιων
τιμών. Γιατί απλά , ο «πληρώνων» δικαιούται να κρατάς την ολυμπιακή δάδα , σύμφωνα με την ΕΟΕ!

Ακόμη μια απόδειξη , με αφορμή μια πρακτική που εφαρμόστηκε κι εδώ , στην πόλη μας,
πως κι αυτή η Ολυμπιάδα είναι άκρως εμπορευματοποιημένη, όπως και πολλές προηγούμενες.

Όσον αφορά τα βαρύγδουπα λόγια περί «Αθλητικού Ιδεώδους» και « Ολυμπιακών Αξιών»
μόνο ως αφηγήματα για μικρά παιδιά μοιάζουν , αποτελώντας το φερεντζέ της
εμπορευματοποίησης.

Πίσω απ’ αυτό το πλαστό προσωπείο, το τεράστιο αθλητικό γεγονός της Ολυμπιάδας έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο επιχειρηματικό πανηγύρι , που εκείνο που ενδιαφέρει την ΕΟΕ και τις κυβερνήσεις πιο πολύ , είναι τα κέρδη των ομίλων που επενδύουν σε αυτό και όχι τα παραμύθια.

Είναι καθαρό ότι η επιλογή του συγκεκριμένου λαμπαδηδρόμου έγινε με άνωθεν εντολή
της ΕΟΕ, όμως δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι έγινε εν αγνοία της Δημοτικής Αρχής …που είχε μερίδιο στην οργάνωση της τελετής.

Η Δημοτική Αρχή μη θέλοντας και μη μπορώντας να σηκώσει…αντίρρηση , απλά «άφησε » το ζήτημα να κυλήσει στα «μουγκά»… και ότι «διαμαρτυρία» βγει να είναι κατόπιν εορτής …

Ομολογουμένως, θέλει «κότσια » για να συγκρουστείς με τέτοιες πρακτικές και ακόμη
μεγαλύτερα με τα συμφέροντα που τις εφαρμόζουν. Φυσικά και η Δημοτική Αρχή δε διαθέτει τέτοια…

Τέλος , ένα ζήτημα που με αφορά ως πιο άμεσα εμπλεκόμενο είναι η θετική μου ψήφος,
ως μέλος της δημοτικής επιτροπής, στην έγκριση ποσού 2.500 €, προκειμένου να φιλοξενηθούν στην πόλη μας μέλη της ΕΟΕ και να παραστούν στην τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Φυσικά, υπό το πρίσμα ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή για την ακριβή σύνθεση των λαμπαδηδρόμων , όπως αρχικά ανέφερα, αλλιώς η ψήφος μου θα ήταν αρνητική.

Αν υπήρχε η δυνατότητα , που θεσμικά δεν υπάρχει, θα αναιρούσα τη θετική μου ψήφο για την έγκριση του κονδυλίου.

Γιώργος Καΐκης ,
δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων ,
επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» .

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ολη η πόλη μιλάει για τις αναθέσεις του μισου εκατομμυρίου ευρω απο την δημοτική αρχη στον γνωστό πια μερεμετακια .Δεν ακούσαμε τον κ.καικη ως αντιπολίτευση να τοποθετείται επ αυτού, δεν το θεωρεί σοβαρό η προέχει η λαμπαδηδοδρομια ?

  2. Μια χαρά τοποθετήθηκε και σε συνέντευξη μάλιστα εκτός από το Δ.Σ.Απλα όπως πάντα εσείς πάσχετε από “επιλεκτική κοφωση”.Σας είπε λοιπόν πως προφανώς κακώς έγινε ότι έγινε και προφανώς αν έγινε τίθεται ζήτημα σοβαρό όμως υπάρχει και συνέχεια….το ότι δηλαδή αυτά τα φαινόμενα υπάρχουν και θα υπάρχουν όσο ο δήμος θα είναι έρμαιο των απευθείας αναθέσεων και των εργολάβων (στο οποίο συμφωνείτε και οι καταγγέλλοντες) και όσο ο ίδιος ο δήμος δεν θα έχει προσωπικό ώστε με δικά του συνεργεία, εργαζόμενους και αυτεπιστασια δεν μπορεί να λύσει ούτε το ζήτημα αλλαγής ενός Κεραμιδίου και πρέπει να κάνει δημοπρασία….Αυτό;δεν το ξέρετε ;Η καταγγελία σας λοιπόν είναι μισή όταν δεν συνοδεύεται κι από πρόταση που θα λύνει το πρόβλημα…και η σοβαρή πρόταση είναι αυτή… προσλήψεις, προσωπικό και συνεργεία του δήμου τα οποία θα επέμβενουν άμεσα σε βλάβες,αλλά θα φτιάχνουν και έργα του δήμου… μικρά και μεγάλα.Αλλά εκεί….δεν μπορείτε να το φτάσετε επειδή τους μερεμετακιδες τους δημιουργήσατε παρεούλα με αυτά που ψηφίζετε από κοινό χέρι χέρι τόσα χρόνια.

      • Γι΄ αυτό τραβάμε, αυτά που τραβάμε. Διότι η άρτια και κατατοπιστική τοποθέτηση των ”Κουφών” κάλυψε όλον τον …νοήμων Τρικαλινό λαό. Πρωτίστως, την/τον Marous.

        • Ωστόσο, οι κουφοί, η/ο/το Marous και όλοι οι υπόλοιποι …νοήμων (και όχι μόνο) βγάζουν δήμαρχο. 60τακατό.
          Αγαπητέ κ. Κριαρά, ως πιο ειδικός, έχετε κάποια εξήγηση για το ότι κάποιοι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται την γλώσσα που μιλάνε στο σπίτι τους και θέλουν να την διανθίζουν όταν μιλάνε δημοσίως;

          • Βεβαίως και έχω, αγαπητή ”Υπομονή”. Φρονώ ότι: αλλιώς μιλάμε στο σπίτι, αλλιώς στο …γήπεδο, διαφορετικά σε μικρά παιδιά, κλπ. Όταν όμως αρθρογραφούμε Δημοσίως, οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί, από ΣΕΒΑΣΜΟ (τουλάχιστον) στους συμπολίτες- αναγνώστες μας. Τι στο καλό; Ο καθένας έχει και μερικά πτυχία. Πως τα απέκτησε;
            Προς αποφυγήν αδικίας: 61 (έστω) …τακατό.

    • Το μείζον θέμα των ημερών ηταν οι αναθέσεις στον μερεμετακια. Δεν αντιληφθηκαμε στο δημοτικό συμβούλιο να το θέτει και να υποστηρίζει την αντιπολίτευση που το ανέδειξε εμπεριστατωμένα. Η ερώτηση που έκανε ηταν για την λαμπαδηδοδρομια ξεκάθαρα ακούστε τη συνεδρίαση ξανά για να βεβαιωθειτε. Άλλωστε ως παλιός αυτοδιοικητικός μάλλον έπρεπε πρώτος να το αναδείξει .τι όχι?

  3. Αφήστε τα αυτά που γνωρίζεται, Φαρισαίοι του πολιτικού συστήματος!!Ο Καικης είναι χρόνια αγωνιστής μέσα στη Τ.Α. του Δήμου Τρικκαιων,και γνωρίζει αρκετά για τη σαπίλα που επικρατεί στο χώρο!!
    Κοιτάξτε που η μοίρα της χώρας,είναι στο “τυρογαλο”!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης