"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.3 C
Trikala

Δεξιός Ψάλτης : Το “φαινόμενο” Παπαστεργίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι Νέστωρες της αυτοδιοίκησης έλεγαν ότι  ο καλός δήμαρχος οφείλει αν θέλει η θητεία του να είναι επιτυχής να αφήσει όπως ο Neil Armstrong το αποτύπωμα του στον τόπο του . 

 Να αφήσει δηλαδή πίσω του ουσιαστικό έργο προς όφελος τον πολιτών και να μην ασχολείται με την εικονική πραγματικότητα και τις δημόσιες σχέσεις.

Πολλοί θεωρητικοί της πολιτικής, πιστεύουν ότι οι Μηχανικοί “δεν κάνουν ” για Δήμαρχοι , λόγω ότι μετρούν την προσφορά τους στα δημόσιο βίο ανάλογα με τα κυβικά τσιμέντου που έχουν ρίξει.

Βέβαια ο μεγάλος οραματιστής αρχιτέκτονας και πολεοδόμος Αντώνης Τρίτσης αποτελεί από μόνος του φωτεινό παράδειγμα περί του αντιθέτου .

Ονειροπόλος αλλά και συνάμα ρεαλιστής έδωσε σύγχρονη ευρωπαϊκή πνοή στο ρόλο του κλασικού βλαχοδήμαρχου της μίζερης εγχώριας πραγματικότητας.

Έχω την πίστη ,-παρά τον βραχύ χρόνο της θητείας στο δημόσιο βίο του νεαρού Δήμαρχου Τρικκαίων – ότι διαθέτει της ικανότητες να αφήσει βαθύ το στίγμα του στην αυτοδιοίκηση αρκεί να μη διολισθήσει σε μικροπολιτικές αντιλήψεις και στερεότυπα .

Ο πολιτικός κρίνεται από την εξίσωση “κόστος προς απόδοση”  και η αναγνωρισιμότητα , το “φάτσι μάρε γρήγορα ξεφτίζει”  .

Τα μετρήσιμα μεγέθη για τον πολίτη είναι η ουσία και το πραγματικό έργο.

“To έξω πάμε καλά , μέσα είναι τα βάσανα” του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου ταιριάζει απόλυτα στον  φερέλπιδα Δήμαρχο μας .

Καλές οι δημόσιες σχέσεις του κ.Παπαστεργίου και η επακόλουθη προβολή της πόλης στο πανελλήνιο αλλά ας κρατήσουμε ότι οι Τρικαλινοί ψηφίζουν και τα κριτήρια είναι διαφορετικά.

Δεξιός Ψάλτης 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης