"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.6 C
Trikala

Δηλώνει «παρών» ο Κώστας Μπαργιώτας για την Περιφέρεια εάν ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ είναι μαζί

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το ενδιαφέρον του για την Περιφέρεια Θεσσαλίας επιβεβαιώνει ο Λαρισαίος διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο και πρώην βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας.

Σε συνέντευξη του στο onlarissa.gr δηλώνει παρών στις εξελίξεις και εκτιμά πως “είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσει άμεσα μια σοβαρή και ουσιαστική συζήτηση σε όλο το φάσμα της σημερινής αντιπολίτευσης”, ενώ συμπληρώνει πως “χωρίς πολιτικές και προγραμματικές συγκλίσεις, χωρίς ουσιαστικές συνεργασίες και χωρίς την ενεργή συμμέτοχη της κοινωνίας των πολιτών καμιά προσπάθεια δε μπορεί να έχει τύχη”.

Στην ερώτηση του Απόστολου Ράιδου :

Σε ότι αφορά τη δική σας πολιτική συνέχεια, εδώ και μήνες τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ σας θέλουν με το μυαλό στην περιφέρεια. Είναι η επόμενη επιλογή σας αυτή;

Κώστας Μπαργιώτας:

Με τιμά η θέρμη με την οποία πολλοί πολίτες και μάλιστα από όλους τους πολιτικούς χώρους με παροτρύνουν να είμαι υποψήφιος είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή είτε στην αυτοδιοίκηση.  Δεν είμαι και δε θέλω να γίνω επαγγελματίας πολιτικός. Ήμουν και είμαι γιατρός και μάλιστα ταγμένος στο ΕΣΥ και τη δημοσία υγεία. Ενεπλάκην στην πολιτική σε μια εποχή βαθιάς κρίσης πιστεύοντας τότε ειλικρινά πως μπορώ να βοηθήσω να ολοκληρωθούν οι αλλαγές που θεωρούσα και θεωρώ απαραίτητες για την χώρα. Αλλαγές στην παιδεία, την υγειά τη δικαιοσύνη, τη δημοσία διοίκηση.

Σε ότι με αφορά, δεν  θεωρώ πως η οποία υποψηφιότητα είναι αυτοσκοπος. Αν αισθανθώ ότι μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά δε θα διστάσω να συμμετάσχω ενεργά.

Σε ότι αφορά την περιφέρεια, οι εκλογές για την οποία απέχουν αρκετά, με δεδομένες τις συνθήκες και τους συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στην Θεσσαλία είναι νομίζω πολύ σημαντικό να ξεκινήσει άμεσα μια σοβαρή και ουσιαστική συζήτηση σε όλο το φάσμα της σημερινής αντιπολίτευσης. Χωρίς πολιτικές και προγραμματικές συγκλίσεις, χωρίς ουσιαστικές συνεργασίες και χωρίς την ενεργή συμμέτοχη της κοινωνίας των πολιτών καμιά προσπάθεια δε μπορεί να έχει τύχη. Η διεκδίκηση της περιφέρειας έχει νόημα υπό την προϋπόθεση της δημιουργίας μιας ευρείας πολιτικής πρωτοβουλίας και στους τέσσερις νομούς και όχι θέμα παραγοντισμού και προσωπικών φιλοδοξιών. Ένα τέτοιο πλαίσιο που θα άνοιγε τις πόρτες της περιφέρειας σε μια διαφορετικού τύπου, δημοκρατική και συμμετοχική διακυβέρνηση, θα είχε πιστεύω πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης