"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.3 C
Trikala

Διαμαρτυρία της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Τρικάλων: Δεν λαμβάνονται μέτρα προστασίας στα Airbnb

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται μέτρα προστασίας μόνο για τους επισκέπτες των οργανωμένων επιχειρήσεων και να αφήνονται χωρίς έλεγχο τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Μία τέτοια κίνηση οδηγεί τυχόν παραβάτες όχι στο να αποθαρρύνονται, αλλά να βρίσκουν εναλλακτικές επιζήμιες και επίφοβες τόσο για τους ίδιους αλλά και το κοινωνικό σύνολο.

Aυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων σε επιστολή διαμαρτυρίας της Ενωσης Ξενοδόχων Ν. Τρικάλων η οποία κάνει λογο για αρκετές ανισότητες που έχει δημιουργήσει, μεταξύ όλων όσοι δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού και ιδιαίτερα της φιλοξενίας.

Όπως τονίζει η Ένωση Ξενοδόχων, η απόφαση για την μη επιβολή μέτρων προστασίας ήρθε να προστεθεί σε μία εκτενέστατη λίστα από ελλιπείς ελέγχους στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στη διάρκεια των τελευταίων ετών, η οποία έχει οδηγήσει τους επιχειρηματίες ξενοδόχους -και όχι μόνο- σε ένα ατέρμονο αγώνα με άνισους όρους.

Τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης -πέραν της διαφορετικής φορολόγησης- δεν υπόκεινται σε ελέγχους από καμία κρατική υπηρεσία. Δεν πληρούν κανόνες ασφαλείας, υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν πληρώνουν πνευματικά δικαιώματα, δεν είναι υποχρεωμένα να έχουν ασφάλεια αστικής ευθύνης και πολλά άλλα.


Συν τοις άλλοις, οι κινήσεις αυτές πλήττουν οικονομικά τον κλάδο του τουρισμού και τα εγγεγραμμένα στον ΕΟΤ τουριστικά καταλύματα, τα οποία συνεισφέρουν σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στο ΑΕΠ της χώρας μας, δίχως όμως να εισπράττουν τη δίκαιη και ηθική αντιμετώπιση από τους υπευθύνους κρατικούς φορείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης