"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.7 C
Trikala

Δύο ταπεινά Τρικαλινά εκκλησάκια σε διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Βασικός στόχος του διεθνούς φωτογραφικού διαγωνισμού ήταν η συλλογή των καλύτερων φωτογραφιών για την έκδοση ενός λευκώματος και, μέσω αυτού, η προβολή της Ορθοδοξίας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.
Στόχος του πρώην προϊσταμένου της β/θμιας εκπαίδευσης Χρήστου Μπουλούμπαση,  ήταν να συμπεριληφθούν στο λεύκωμα αυτό, πλάι στα ιστορικά και μεγαλειώδη θρησκευτικά μνημεία της Ελλάδας, κάποια από τα απλά, λαϊκά και λιτά θρησκευτικά έργα της Οιχαλίας,  τα οποία σε συνδυασμό με στοιχεία της φύσης συνθέτουν ενδιαφέρουσες εικόνες.
Η πρόσκληση συμμετοχής στον διαγωνισμό κυκλοφόρησε σε εφτά γλώσσες σε όλο τον κόσμο. Υποβλήθηκαν 4.600 φωτογραφίες από 20 χώρες και επιλέχθηκαν 334 φωτογραφίες, 180 από την Ηπειρωτική Ελλάδα και 154 από τη νησιωτική Ελλάδα.
Πριν λίγες ημέρες έλαβε το Λεύκωμα που αφορά στην Ηπειρωτική Ελλάδα και  δύο από τις σελίδες του αφιερώθηκαν σε δύο αδημοσίευτες φωτογραφίες  στις οποίες απεικονίζονται το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας και ένα αφιερωματικό εικόνισμα, όπως τα είδε ο φακός  στην Οιχαλία πριν μερικά χρόνια.
Το Λεύκωμα εκδόθηκε στη Βαρσοβία από τον εκδοτικό οίκο της Ορθόδοξης Πολωνικής Εκκλησίας ενώ τα κείμενα της έκδοσης παρουσιάζονται σε τέσσερις γλώσσες (Αγγλικά, Πολωνικά, Ελληνικά και Ρωσικά) και υπογράφονται από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, τον Αρχιεπίσκοπο Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα, τον Αρχιεπίσκοπο Βρότσλαβ και Στσέτσιν, τον Πρύτανη της Θεολογικής Ακαδημίας της Βαρσοβίας κ.ά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης