"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.3 C
Trikala

Δ. Κουρέτας:«Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν χρειάζεται να υπάρχει Ανώνυμη Εταιρία για τη διαχείρισή του»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα προβλήματα που ανακύπτουν από το Σχέδιο Νόμου που προωθεί η κυβέρνηση για δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας υπό την μορφή Ανώνυμης Εταιρίας, συζητήθηκαν κατά την έναρξη του σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου, με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα να δηλώνει πως «θεσμικά έχει πολλά προβλήματα».

«Είμαι αντίθετος  έτσι όπως ήρθε το σχέδιο νόμου. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν χρειάζεται να υπάρχει μία Ανώνυμη Εταιρία για τη διαχείρισή του», κατέληξε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ο κ. Κουρέτας εξήγησε πως ένα από τα πολλά προβλήματα που ανακύπτουν είναι πως σε κρίσιμες θέσεις θα τοποθετούνται άνθρωποι που θα επιλέγονται από τους αντίστοιχους υπουργούς, κάτι που δεν θα δημιουργεί μία σταθερότητα. Επίσης, εξήγησε πως οι δύο εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεν θα έχουν ενεργό ρόλο, κάτι που δεν είναι δεκτό.

Από την πλευρά τους ο σύλλογος εργαζομένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εξήγησαν ότι βασικά αιτήματά τους είναι να μην δημιουργηθεί μία Ανώνυμη Εταιρία, αλλά ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και η μετακίνηση των υπαλλήλων να είναι οικειοθελής.

«Να προστατέψουμε τους υπαλλήλους»

Οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας, τόνισαν ότι «μία σειρά υπαλλήλων θα αποχωρήσει από την Περιφέρεια Θεσσαλίας» και τα τμήματα που είναι ήδη υποστελεχωμένα θα αποδυναμωθούν περισσότερο.

Ο κ. Κουρέτας σημείωσε ότι ήδη έχει προετοιμάσει μία σειρά μέτρων για να «προστατευτούν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας», ενώ μαζί του συμφώνησε και ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία υπέρ των πολιτών», Κώστας Αγοραστός.

Βέβαια, ο πρώην περιφερειάρχης συμπλήρωσε πως είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένας Ενιαίος Φορέας Διαχείρισης Υδάτων για τη Θεσσαλία, εξηγώντας πως θα πρέπει να παρθούν οι αρμοδιότητες και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και να υπάρξει μόνο ένας φορέας που θα έχει τη συνολική ευθύνη.

Τέλος, ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, Νίκος Τέρπος, ξεκαθάρισε ότι στηρίζει το ψήφισμα των εργαζομένων, συμπληρώνοντας ότι «η απελευθέρωση του νερού και οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας θα χτυπηθούν από την ανώνυμη εταιρία».

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είδαμε και η διαχείριση από κρατικούς φορείς τι απέδωσε…
    Η κρατική ΑΕ μειώνει τη γραφειοκρατία.

    Ηγέτης ΚΚ Ντενγκ Σιαοπίνγκ:
    “άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια”

    • Τσου ρε κομματόσκυλα που σας φταίει η διαχείριση από κρατικούς φορείς. Θα μας πεις πόσο θα το πληρώνουμε το νερό και ποιοί θα είναι η μισθοί στα «στελέχη» της ΑΕ που θα μειώνει τη γραφειοκρατία; Ή μήπως σκοπεύετε να την καταντήσετε ΔΕΗ;

      Υ.Γ. Μου μαθες και τον Ντεγκ τρομάρα σου που στην Κίνα δε θα άντεχες ούτε λεπτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης