"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.1 C
Trikala

Είναι η ερημοποίηση ή τα φωτοβολταϊκά;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι Ολλανδοι είναι μοναδικοί.
Ετοίμασαν μελέτη για την Θεσσαλία στα πρότυπα της δικής τους χώρας και σε χρόνο ρεκόρ, με μια ματιά που έριξαν στις περιοχές της Θεσσαλίας και με ό,τι πληροφορίες του δόθηκαν.
Η μελέτη τους είναι “φοβερή” αναδεικνύοντας το πρόβλημα της έντονης λειψυδρίας, λέμε τώρα…. ειδικά στην πλευρά στα νοτιοδυτικά της Θεσσαλίας…
Προσέξτε τώρα να δείτε.
Στην Φαρκαδόνα και πριν Ντάνιελ τα υπόγεια των σπιτιών άδειαζαν από το νερό τον μήνα Αύγουστο. Ενώ όσοι άνοιγαν οικοδομή για θεμελίωση, συναντούσαν το νερό στο 1,5 μέτρο, αντε στα 2 μέτρα σε σημεία κοντά στους πρόποδες του βουνού.
Τώρα, αν μετράνε τον υδροφόρο ορίζοντα στον Κοζιακα, είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε.
“Είναι η ερημοποίηση ανόητε…” που λένε κάποιοι.
Ή τα φωτοβολταϊκά… συμπληρώνουν κάποιοι άλλοι.
Hλίας Καραμάνος

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα φωτοβολταϊκά που μπορούν να φτάσουν το 1% της έκτασης υψηλής παραγωγικότητας, είναι μέρος της λύσης του προβλήματος της υπερθέρμανσης του πλανήτη από τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
    Χτίστε ακόμη ένα θερμοηλεκτρικό για να επιταχύνεται την ερημοποίηση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής και φυτέψτε βαμβάκι και καλαμπόκι να μη μείνει σταγόνα νερό.

    • Όντως, είσαι οικολόγος της πλάκας. Από κάπου αντιγράφεις τα τυποποιημένα τσιτάτα, αλλά στα δεύτερα πρόσωπα του πληθυντικού έχεις 50% επιτυχία (χτίστε-επιταχύνεται). Έστω, περνάς, αλλά με 5.
      Απλώς θα σε θυμίσω ότι οι Ισραηλινοί φύτεψαν βαμβάκι, καλαμπόκι και του πουλιού το γάλα στην έρημο Νεγκέβ και τα εξάγουν, χρόνια τώρα.
      Θα με πεις και εσύ (δικαιολογημένα) ότι KAI αυτοί, λαμόγια ψηφίζουν. Εδώ ολόκληρη υπερδύναμη βασανίζεται (για δεύτερη φορά) εάν ψηφίσει Μπάιντεν ή Τραμπ.
      ΥΓ. C΄est la vie…

    • Οικολόγε της πλάκας εκτός από το φύτεμα τζαμιών (τζάμια όχι τζαμιά δλδ φωτοβολτα’ι’κά) στον κάμπο μάλλον θέλεις καί φύτεμα ανεμογεννητριών στά δάση. Βέβαια αντί γιά θερμοηλεκτρικά με δικό μας άφθονο καί φθηνό λιγνίτη προτιμάς να τα κλείσουμε (όπως κάνουμε δλδ) καί να τον στέλνουμε (τον λιγνίτη) δίπλα στα Σκόπια. Αγοράζουμε από εκεί ρεύμα και ως γνωστόν ο καπνός δεν περνά τα σύνορα. Οί Γερμανοί εκσυγχρονίζουν τα θερμοηλεκτρικά (λιγνιτικά) καί αυξάνουν την διάρκεια λειτουργίας των καί οι Κινέζοι χτίζουν διαρκώς καινούρια αλλά εμείς θα σώσουμε τον πλανήτη. Μας αμολάς τα περί ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής όταν τέτοιες κυκλικές μεταβολές τού κλίματος υπήρξαν καί άλλοτε στην ιστορία. Η παπάτζα της “πράσινης μετάβασης” είναι το όχημα γιά την μεγαλύτερη μπίζνα τού καιρού μας. Μας τάλεγε καί ο Anagnostis αυτά, στείλτον χαιρετίσματα.

    • «Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έδωσαν το δικαίωμα να μιλάνε σε λεγεώνες ηλιθίων που άλλοτε δεν μίλαγαν παρά μόνο σε μπαρ, αφού είχαν πιει κανένα ποτήρι κρασί, χωρίς να βλάπτουν την κοινότητα. Τους αναγκάζαμε αμέσως να σωπάσουν, αλλά σήμερα έχουν το ίδιο δικαίωμα λόγου με ένα βραβείο Νόμπελ. Είναι η εισβολή των ηλιθίων.»

  2. Το καρτέλ του βαμβακιού από τον απλό εμποράκο μέχρι τον μέγα εκκοκκιστη και πιο ψηλά μέχρι τον κλωστουφαντουργο και τον νηματεμπορα δεν ανησυχεί…
    Η κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να πειράξει τα συμφέροντά τους για κανένα λόγο, αφού τα συμφέροντα την έχουν διορίσει.
    Αν είναι να γίνει κάτι, οι πρώτοι που θα το μάθουν, θα είναι το/τα καρτέλ…
    Όταν αυτοί στραφούν αλλού και σταματήσουν να επενδύουν στο βαμβάκι τότε να ανησυχησουμε.
    Αν δούμε να ξεφυτρώνουν δίπλα στα εκκοκιστηρια φωτοβολταϊκά, να ανησυχησουμε.
    Προς το παρόν συνεχίζουν να επενδύουν στα εκκοκιστηρια…

    • Να μάθεις για την καταναγκαστική εργασία στη σοδειά βαμβακιού σε Ουζμπεκιστάν και Τουρκμενιστάν, από Σοβιετική εποχή μέχρι σήμερα…Toυλάχιστον στη Δύση καταργήθηκε η δουλεία.

  3. Εύγε ΣΧΟΛΙΟ. Τον …τσατσάλσες και σήμερα τον κομμουνισμό. Άξιο το μεροκάματο. Απομένει προσεχώς να …τσατσαλίσεις και το Ντανταϊσμό, τον κυβισμό, το φουτουρισμό, το μανιχαϊσμό, τον πλουραλισμό και ιδίως, τον παλιμπαιδισμό. Θα με πεις, τι είναι αυτά και με ποιος ασχολείται. Σάματις με τον κομμουνισμό ποιος ασχολείται; Εάν μπει ερώτηση στο Ρουκ-Ζουκ, θα καταλάβεις τι παπάτζες γράφεις.
    ΥΓ.1. Κλείνω εδώ, για να ψάξω που πέφτει το Ουζμπεκιστάν, για το άλλο ξέρω.
    ΥΓ.2. Για τα Εκβάτανα και τα Σούσα γράψε στο επόμενο, μας ενδιαφέρει τα μάλα εμάς, από τα Πετράλωνα, την Άρτα και την Προύσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης