"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12 C
Trikala

Εις πολλά έτη Ηγούμενε Μακάριε

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Σιαμάδων, ο Μέγας Εσπερινός επί τη ανακηρύξει της Ιεράς Μονής, ως αυτοδύναμης και κυρίαρχης και παύει πλέον να αποτελεί μετόχιον της Ιεράς Μονής των Σταγιάδων και ανακηρύσσεται αυτόνομος και κυρίαρχος Μονή.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ, Θεόκλητος, τέλεσε την Ενθρόνιση του πρώτου Ηγουμένου της Μονής, και δευτέρου κτίτορος αυτής Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Μακαρίου Ιακωβάκη.

Τον Εσπερινό παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, μοναχοί και μοναχές από τις Ιερές μονές των Μετεώρων, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Τρικάλων Αθανάσιος Λιούτας και Κατερίνα Παπακώστα, ο Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος , ο Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Τρικάλων Μικέλης Χατζηγάκης και πλήθος κόσμου.

Ο κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον πατέρα Μακάριο, «ο οποίος ουσιαστικά γίνεται ο δεύτερος κτήτορας της Μονής, καθώς εδώ όταν ήρθε προ 12ετίας βρήκε ερείπια και μόνο». Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ήθος του ανδρός και σημείωσε ότι ήταν επιθυμία και του ίδιου του Αρχιεπισκόπου να ανακηρυχτεί η Μονή ανεξάρτητη καθώς γνωρίζει καλά τον πατέρα Μακάριο από την κοινή τους παρουσία στη Μητρόπολη Θηβών.

Ο νέος Ηγούμενος, Αρχιμανδρίτης Μακάριος Ιακωβάκης, στην προσφώνησή του σφόδρα συγκινημένος μίλησε για την ιστορία της Μονής, «τον παππού, όπως τον λέμε εμείς, Άγιο Νικόλαο που τη σκεπάζει και τη προστατεύει και για την προσπάθεια που καταβάλαμε τα τελευταία 12 χρόνια, με την ευχή του Μακαριστού Μητροπολίτου Σταγών Σεραφείμ και του επίσης Μακαριστού γέροντός μου πατρός Ευγενίου Θεοδοσιάδη να την αναστηλώσουμε εκ βάθρων». Ζήτησε δε τις προσευχές όλων για να ανταποκριθεί στη νέα της διακονία προς δόξαν Θεού.

Φωτογραφίες: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης