"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.7 C
Trikala

Εκδήλωση τιμής-μνήμης για τα 71 χρόνια από τη θυσία των 5 Τρικαλινών ΕΠΟΝιτών

lafarm

Σχετικά άρθρα

epon 2

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης & του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας θα τιμήσουν την μνήμη των 5 Τρικαλινών ΕΠΟΝιτών , που απαγχονίστηκαν στις 18 Απρίλη του 1944 από τους Γερμανούς κατακτητές & τους ντόπιους συνεργάτες τους.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Απρίλη 2015, ακριβώς 71 χρόνια μετά, στις 10:30 το πρωί, στον τόπο της θυσίας των 5 ΕΠΟΝιτών, την πλατεία Ρήγα Φεραίου , όπου δεσπόζει και το μνημείο τους.
epon 1
Στην εκδήλωση θα συμβάλουν με τη δημιουργικότητα και αγωνιστικότητά τους μέλη της Οργάνωσης Τρικάλων της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, παρουσιάζοντας το χρονικό των δραματικών γεγονότων, καθώς και χρονικό από τη δράση της ΕΠΟΝ.
Επίσης, στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ομιλία εκ μέρους του ΔΣ του παραρτήματος Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και κατάθεση στεφάνων από συλλογικούς φορείς και συγγενείς-απογόνους των θυμάτων.
Τιμούμε τη θυσία των 5 παλικαριών που έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για να κάνουν πράξη τα ιδανικά της ΕΠΟΝ
Το δίδαγμα της θυσίας τους είναι εξαιρετικά επίκαιρο και σήμερα γιατί πολλά από τα βασικά χαρακτηριστικά εκείνης της εποχής συνεχίζουν να υπάρχουν και μάλιστα σε πολύ οξυμμένη μορφή. Γιατί και σήμερα οι λαοί όπως και τότε βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, όταν οι φλόγες στις εμπόλεμες ζώνες σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή συνεχώς φουντώνουν , όταν η γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών, όταν ο φασισμός , γέννημα θρέμμα του εκμεταλλευτικού συστήματος βγάζει τη μάσκα του και μας δείχνει το απαίσιο πρόσωπό του.
Το μήνυμα λοιπόν της ΕΠΟΝ σήμερα για τη νεολαία είναι η αγωνιστική στάση ζωής για όλα όσα δικαιούται!
Η πάλη, ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή θα είναι σκληρή.
Τίποτα δε χαρίζεται.
Τα πάντα κατακτιούνται.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
(ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ)
Παράρτημα Τρικάλων
21ης Αυγούστου 6-Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου(κεντρική πλατεία)-1ος Όροφος
Τηλ. Επικοινωνίας 2431035890

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης