"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.7 C
Trikala

Εκλογές 2019 vs ΕΣΠΑ 2021 – 2027 – του Κωνσταντίνου Παπαευθυμίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η εκλογική αναμέτρηση στις 7 Ιουλίου συμπίπτει χρονικά με την έναρξη του σχεδιασμού του Νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2021-2027. Στην περιοχή των Τρικάλων είναι ορατές οι επιπτώσεις του ελλιπούς σχεδιασμού από τα ΜΟΠ στα μέσα της δεκαετίας του ’80, έως και το ΕΣΠΑ της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου. 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει


Δεν είναι καθόλου τυχαία η 247η θέση που καταλαμβάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας μεταξύ των 263 Περιφερειών της ΕΕ-28, όσον αφορά στον Δείκτη Περιφερειακής Ανταγωνιστικότητας.
Ένας σωστός σχεδιασμός, με ολοκληρωμένες προτάσεις και στοχευμένες δράσεις τις προηγούμενες δεκαετίες, θα είχαν θωρακίσει την περιοχή μας και σήμερα οι συνέπειες της μακροχρόνιας οικονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα μας, δεν θα ήταν τόσο οδυνηρές (ανεργία, φτωχοποίηση, κλείσιμο επιχειρήσεων, brain drain, κ.λπ.).
Από τις 8 Ιουλίου ο Νομός θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει από το στάδιο του σχεδιασμού όσο περισσότερα μπορεί από τα 19,2 δις € που θα κληθεί να διαχειρισθεί η Ελλάδα, στο πλαίσιο του Νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.
Τα επόμενα χρόνια, οι επενδύσεις θεωρούνται ως αποφασιστικός παράγοντας για μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη. Η ελληνική οικονομία κατά την περίοδο 2014 – 2017 παρουσίασε σημαντική μετατόπιση του εγχώριου παραγωγικού συστήματος από μη εμπορεύσιμους σε εμπορεύσιμους κλάδους της γεωργίας, της μεταποίησης και των υπηρεσιών (τουρισμός, μεταφορές). 
Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, είναι ο αγροδιατροφικός τομέας και ο τουρισμός, ενώ με την ολοκλήρωση του Ε65 και την ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμπάκας-Παλαιοφάρσαλου, οι μεταφορές θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας. 
Για την ενίσχυση των εξωστρεφών κλάδων και επιχειρήσεων της περιοχής μας, δεν χρειάζεται μόνο η χρηματοδότηση επενδύσεων σε εκσυγχρονισμό παραγωγικού εξοπλισμού, τεχνολογία, βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της παραγωγής καινοτομιών. Απαιτείται και η συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου βιώσιμου σχεδίου ανάπτυξης, που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, θα ενισχύει τους δυναμικούς μας οικονομικούς κλάδους και θα τονίζει την εξωστρέφεια της περιοχής!
Για να μπορέσει η περιοχή μας να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους από το Νέο ΕΣΠΑ, χρειάζεται μία ισχυρή φωνή και εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο! 
Ας δημιουργήσουμε μαζί τις προϋποθέσεις για τα Τρίκαλα του αύριο και των επόμενων γενεών.

Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου
Υποψήφιος Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης