"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.5 C
Trikala

ΕΛΕΟΣ!!!! Παραδόθηκε ‘’αμαχητί’’ το Φρούριο των Τρικάλων στους Άραβες μετανάστες….

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αυτά ειπώνονται συνεχώς από μερίδα Τρικαλινών, επωνύμων και ανωνύμων, απλών και ‘’συνθέτων’’ προσώπων, θεσμικών και εξωθεσμικών, δημοσιογράφων και δημοσιογραφούντων, ισχυρών και αδυνάμων, κατ΄ ιδίαν και δημόσια, και γενικότερα από κομιστές της δημοκρατίας, του πολιτισμού, του χριστιανισμού και της ανθρωπιάς, μετά την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να στεγάσει προσωρινά περίπου 200 Σύριους μετανάστες.


Είναι οι άνθρωποι που θεωρούν ότι προσβάλλεται και βεβηλώνεται η ιστορικότητα του αναψυκτηρίου, του κτηρίου, της αίθουσάς του και του περιβάλλοντα χώρου του.
Ενός ιστορικού βυζαντινού φρουρίου, που σύμφωνα με αυτούς προσβάλλεται και ευτελίζεται, επειδή φιλοξενούνται προσωρινά Σύριοι κατατρεγμένοι πρόσφυγες, λες και τα ιστορικά μνημεία θίγονται όταν σώζεις και περιθάλπεις ανθρώπινες ζωές.


Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σε μια συναυλία της ‘’Πάολα’’ στον ίδιο χώρο, θα θεωρούσαν τιμή τους να χορέψουν τσιφτετέλι και να ανοίξουν σαμπάνιες.

Fatima


Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία και τον πολιτισμό κατά περίπτωση και κατά συνθήκη, και φυσικά όπου τους συμφέρει χωρίς να θίγεται η μικροαστική πεπερασμένη νοητική τους λίμνη και η άπειρη εγωκεντρική τους ιδιοτέλεια.


Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που καμώνονται τους πιστούς χριστιανούς, αλλά έχουν μια σύγχυση ανάμεσα στην αγάπη, την ανθρωπιά, την ταπεινότητα και τον φαρισαϊσμό. Βέβαια ο φαρισαϊσμός τους ελκύει περισσότερο, γιατί τους βολεύει και τους συμφέρει καλύτερα.


Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται τον πολιτισμό, τη δημοκρατία και την ανώτερη αισθητική λειτουργία του ανθρώπου, αν βάζαμε αυτούς τους ανθρώπους σε μια αποθήκη ή καλύτερα σε μια χαράδρα της Πίνδου, για να μη μολύνουν τον ευημερούντα και ουμανιστικό πολιτισμό μας….

Θανάσης Μπουλογεώργος 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης