"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.2 C
Trikala

Εμπλοκή με τον θάνατο της 84χρονης στο Μουζάκι, σε καραντίνα αστυνομικοί και διασώστες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ταλαιπωρία μετά θάνατον για την 84χρονη γυναίκα από το Μουζάκι που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της και διαγνώσθηκε θετική σε covid 19, ενώ οι συγγενείς της θανούσας ζητάνε να γίνει νεκροψία για την υποψία εγκληματικής ενέργειας.

Σε μίνι καραντίνα θα βρίσκονται μέχρι την Τετάρτη, τέσσερις αστυνομικοί της Καρδίτσας και δύο διασώστες του ΕΚΑΒ.

Σήμερα υποβλήθηκε σε τεστ η Αλβανίδα που την βοηθούσε στο σπίτι.

Σε καραντίνα θα βρίσκονται μέχρι την Τετάρτη οι τέσσερις αστυνομικοί της Καρδίτσας και οι δύο διασώστες του ΕΚΑΒ που πήγαν στην οικία της 84χρονης γυναίκας που βρέθηκε νεκρή στο Μουζάκι και μετά από έλεγχο, βρέθηκε ότι ήταν θετική στον covid 19.

Η 84χρονη διέμενε στην περιοχή του Μουζακίου και διακομίσθηκε νεκρή στο νοσοκομείο.

Στο σπίτι που διέμενε έρχονταν σε επαφή μόνο με μια γυναίκα από την Αλβανία που την πρόσεχε.

Η οικιακή βοηθός της 84χρονης είχε μεταβεί στην Αλβανία και παρέστει σε γάμο και θα υποβληθεί σε τεστ την Δευτέρα 31 Αυγούστου για να διαπιστωθεί αν είναι ή όχι θετική, για να ξεκινήσει διαδικασία ιχνηλάτησης.

Μύλος με το πιστοποιητικό θανάτου

Ο θάνατος της 84χρονης δεν είναι όμως καθόλου απλή υπόθεση, μιας και κάποιος συγγενείς της φέρεται να έθεσε θέμα των συνθηκών του θανάτου της και ζητάει να γίνει νεκροψία και νεκροτομή, κάτι που είναι δύσκολο να γίνει μιας και η θανούσα έχει διαγνωσθεί με covid 19.

Τόσο η ιδιώτης γιατρός που την παρακολουθούσε ιατρικά, όσο και το Κέντρο Υγείας και το νοσοκομείο αρνούνται να εκδώσουν πιστοποιητικό θανάτου μιας και δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη μιας και λόγω του covid 19 δεν μπορούν ούτε καν να την εξετάσουν.

Από την άλλη, η υπόνοια ότι μπορεί να υπάρχει περίπτωση εγκληματικής ενέργειας, προϋποθέτει την εξέταση από ιαρτροδικαστή.

Η υπόθεση έχει πολύ δρόμο…

χρεώνουν το θάνατο 84χρονης από την περιοχή του Μουζακίου, παρότι το τεστ έγινε -και βγήκε θετικό- αφού διαπιστώθηκε ότι είναι νεκρή.

Χθες βράδυ το karditsapress σας ανέφερε αναλυτικά το περιστατικό.Η 84χρονη διεκομίσθη άσφυγμη στο ΓΝ Καρδίτσας το απόγευμα της Παρασκευής. Έγινε τεστ για να προχωρήσουν σε νεκροτομή και τελικά διαπιστώθηκε ότι έπασχε από κορωνοϊό.

Το χρονικό

Οι πληροφορίες ανέφεραν οτι η ηλικιωμένη έμενε μόνη της και τη βοηθούσε μια αλλοδαπή η οποία και την βρήκε χθες χωρίς τις αισθήσεις της. Στο σημείο έσπευσε αστυνομία ενώ ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε την άτυχη γυναίκα στο νοσοκομείο Καρδιτσας. Εκεί, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα ελήφθη δείγμα για τεστ covid και το αποτέλεσμα ήταν θετικό, ενώ άγνωστα είναι τα ακριβή αίτια θανάτου. Σύμφωνα με πηγές ενημερώθηκαν ήδη οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που παρέλαβαν και μετέφεραν την ηλικιωμένη. Το θέμα όμως δεν σταματά εδώ. Καθώς η αλλοδαπή φέρεται να ήταν η μόνη με την οποία είχε επαφή η ηλικιωμένη, εξετάζεται το ενδεχόμενο μετάδοσης του ιού από το συγκεκριμένο πρόσωπο, κάτι που μένει να αποδειχθεί από το τεστ. Όμως η αλλοδαπή όπως προβλέπεται άλλωστε, έδωσε κατάθεση στην αστυνομία για το θάνατο της ηλικιωμένης ερχόμενη σε επαφή και με άλλα άτομα. Σε περίπτωση θετικού τεστ της ίδιας, αναμένεται νέα ιχνηλάτηση.

alithianews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης