"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14 C
Trikala

Ενδιαφέρουσα παρέμβαση για την νέα πεζογέφυρα στο Μουσείο Τσιτσάνη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η καινούργια πεζογέφυρα στο Μουσείο Τσιτσάνη θα πρέπει να γίνει πέτρινη, πιστή ανακατασκευή της πέτρινης δίτοξης γέφυρας που υπήρχε ιστορικά εκει, χρησιμοποιώντας τα σχέδια για την ανακατασκευη της πέτρινης γέφυρα της Μαρούγκαινας.

Η πέτρινη γέφυρα που προϋπήρχε στο σημείο και την βλέπουμε σε πολύ παλιές φωτογραφίες της πόλης ήταν δίδυμη της γέφυρας της Μαρούγκαινας, ακριβώς ίδια σε μορφή και διαστάσεις και της ίδιας περιόδου.

Επειδή υπάρχουν ήδη τα σχέδια για ανακατασκευή της πέτρινης γέφυρας της Μαρούγκαινας είναι ευκαιρία να κατασκευαστεί ακριβώς έτσι και μια νέα πέτρινη γέφυρα στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Το σημείο είναι άκρως επισκέψιμο τουριστικά και μια πέτρινη γέφυρα θα το αναδείξει κι άλλο, επειδή δένει σαν εικόνα με όλο το ιστορικό σύνολο εκεί (Μουσείο Τσιτσάνη, Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό, Εκκλησίες Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίου Ελευθερίου και Κουρσούμ Τζαμί).

Επιπλέον αποκαθίσταται και η πλήρης εικόνα ιστορικά αφού οι πέτρινες γέφυρες ήταν δύο ίδιες και έτσι θα αναβαθμιστεί κι άλλο η εικόνα του Ληθαίου, που είναι πόλος έλξης επισκεπτών στην πόλη.

Γ.Δ.

Η γέφυρα της Μαρούγκαινας στα Τρίκαλα | www.fatsimare.gr

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης